Ανοχύρωτη η νέα Βουλή απέναντι στους ναζί

xrisaugites-vouleutesΤη συζήτηση για τις ρυθμίσεις του ψηφιακού τηλεοπτικού τοπίου εκμεταλλεύτηκε η Χρυσή Αυγή για να εμφανιστεί αδικημένη και θύμα διακρίσεων από τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης.

Και ενώ δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής να απαντήσει στη νέα πρόκληση, υπήρξαν και κάποιοι που έτειναν χείρα συνεννόησης προς τη ναζιστική οργάνωση. Ο μεν Θ. Καράογλου της Ν.Δ. δεν δίστασε να συνταχθεί με τον Ν. Μιχαλολιάκο που υποστήριξε ότι θα αγοράσουν τα ελληνικά κανάλια της Θράκης οι Τούρκοι, ενώ ο Θ. Παπαχριστόπουλος των ΑΝ.ΕΛΛ. υπέδειξε στην ΕΡΤ να καλεί τη Χρυσή Αυγή.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στην «Εφ.Συν.», αναφέρθηκε σε «ανεξίτηλο στίγμα» που συνιστούν «οι δολοφονίες και οι βιαιότητες» καθώς και η «ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα» από τη Χρυσή Αυγή.

Δυστυχώς η Βουλή εξακολουθεί να εμφανίζεται ανοχύρωτη απέναντι στη ναζιστική οργάνωση. Και τα πολιτικά κόμματα (τα ίδια που πριν από τις εκλογές έβγαζαν ανακοινώσεις καταγγελίας της εγκληματικής οργάνωσης μετά την ανάληψη της «πολιτικής ευθύνης») φαίνονται παγιδευμένα στη ναζιστική προπαγάνδα και ξεχνούν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση που χρησιμοποιεί τη μορφή του «πολιτικού κόμματος» μόνο και μόνο ως βιτρίνα της εγκληματικής της δράσης.

Η ευθύνη της Βουλής

Η Βουλή (επί συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) φέρει τη δική της ευθύνη για το γεγονός ότι χρονοτριβούσε στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας των χρυσαυγιτών με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής και να συμπληρωθούν τα «δεκαοκτάμηνα» των προφυλακίσεων για την ηγεσία της οργάνωσης. Ετσι ο Ν. Μιχαλολιάκος και οι συνεργάτες-συνεργοί του μπορούν να προσποιούνται ότι δεν τους αφορά η δίκη του Κορυδαλλού.

 

O Αρχηγός και η κάλπη
O Αρχηγός και η κάλπη. Εμφανής δυσανεξία για τις διαδικασίες της δημοκρατίας | EUROKINISSI

Δυστυχώς με τις επιλογές της προηγούμενης προέδρου της Βουλής ενισχύθηκε η εντύπωση ότι η πολιτεία αντιστρατεύεται τη δικαιοσύνη στο ζήτημα της δίωξης της Χρυσής Αυγής. Υπήρξε μάλιστα ευθεία σύγκρουση με δικαστικούς λειτουργούς και επίδικο ζήτημα την αποφυλάκιση των βουλευτών της ναζιστικής οργάνωσης.

Ωστόσο ακόμα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, λίγες μέρες πριν από τις πρόσφατες εκλογές, είχε ισχυριστεί ότι υπήρξε η πρώτη που είχε διαπιστώσει ότι δεν πρόκειται περί κόμματος, αλλά εγκληματικής οργάνωσης (συνέντευξη στην ΕΡΤ-Open 6.9.2015) και είχε διαφωνήσει με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές 2012. Αλλά –συμπλήρωσε– «αυτά πριν η Χρυσή Αυγή καταστεί κοινοβουλευτικό κόμμα».

Και έριξε το μπαλάκι στη δικαιοσύνη: «Στη Βουλή η Χρυσή Αυγή εισήλθε με ευθύνη της δικαιοσύνης, η οποία επί δεκαετίες επέτρεπε τη συμμετοχή της κατά παραβίαση του άρθρου 29 του Συντάγματος. Από τη στιγμή, όμως, που η Χρυσή Αυγή εισήλθε στη Βουλή και προσέλαβε τον χαρακτήρα του κοινοβουλευτικού κόμματος, υπήρχε υποχρέωση σε όσους σεβόμαστε τη δημοκρατία και τη δημοκρατική νομιμότητα να σεβαστούμε και τις αρχές της δημοκρατικής λειτουργίας».

Στην ίδια παγίδα πέφτουν πολλοί καλοπροαίρετοι πολιτικοί αναλυτές, οι οποίοι δεν κατανοούν το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή σκόπιμα ενδύθηκε τη μορφή κόμματος, ακριβώς για να προστατευτεί ο ηγετικός της πυρήνας από τις συνέπειες της εγκληματικής δράσης των μελών της. Ο κλειστός συνωμοτικός ναζιστικός πυρήνας προϋπήρχε κάθε δημόσιας πολιτικής δράσης και διατηρείται αυτούσιος μέχρι σήμερα.

Ο Μιχαλολιάκος κατέθεσε δήλωση «κόμματος» με την επωνυμία Λαϊκός Σύνδεσμος στις 14.2.1983, 11 ολόκληρα χρόνια πριν από την πρώτη κάθοδο της οργάνωσης στις εκλογές. Και υπάρχουν πάμπολλα κείμενά του όπου χρησιμοποιεί το επιχείρημα του «νόμιμου κόμματος» κάθε φορά που θέλει να αποστασιοποιηθεί από διωκόμενους συναγωνιστές του, ενώ με την ίδια ευκολία, όποτε χρειαστεί, αναστέλλει τη λειτουργία του υποτιθέμενου «κόμματος» (Απρίλιος 1984, Δεκέμβριος του 2005) ή το μετονομάζει (όπως συνέβη με το μασκάρεμά του σε Πατριωτική Συμμαχία το 2004-2006 και την ανακοίνωση από τον Κασιδιάρη ότι ιδρύεται η Εθνική Αυγή το 2014).

Η συνέχεια των προκλήσεων

Τις τελευταίες μέρες είχαμε το γνωστό κρούσμα με την επίδειξη τραμπουκισμού, απειλών και ύβρεων από τον Λαγό στο βήμα της Βουλής, αλλά και την προβοκάτσια του Μιχαλολιάκου με τη γελοιοποίηση του υπουργού Εξωτερικών, τον οποίο εμφάνισε να ζητά τη γνώμη των ναζιστών για την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Και ο μεν Μιχαλολιάκος εκμεταλλεύτηκε την ασύγγνωστη αφέλεια του υπουργού, ο οποίος είχε περιλάβει, παρά τις προειδοποιήσεις, τη Χρυσή Αυγή στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), αλλά ο Λαγός με την επίδειξη συμβολικής βίας θέλησε απλώς να θυμίσει στους μυημένους οπαδούς της οργάνωσης ότι πίσω από την ήπια εικόνα της Χρυσής Αυγής των τελευταίων μηνών ενεδρεύει η παλιά γνωστή οργάνωση με τις βίαιες εγκληματικές ενέργειες.

Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στη Βουλή θα συνεχιστούν. Από τη στιγμή που μετά τις συλλήψεις τα Τάγματα Εφόδου έχουν αποσυρθεί από τις γειτονιές και με δεδομένη την ένοχη απουσία των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης από το Κακουργιοδικείο, ο μόνος χώρος που διαθέτει η Χρυσή Αυγή για την άσκηση της προπαγάνδας της είναι το κτίριο του κοινοβουλίου, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο τον Αρχηγό τούς κάνει να αισθάνονται «άβολα» και τους προκαλεί «σιχασιά».

Οσο για τις προκλήσεις αυτού του είδους, οι χρυσαυγίτες είναι πεπεισμένοι ότι είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος άσκησης της προπαγάνδας τους. Αναρτήσαμε σήμερα στον ιστότοπο της «Εφ.Συν.» βίντεο με τις δηλώσεις του Μιχαλολιάκου αμέσως μετά την επίθεση του Κασιδιάρη στο στούντιο του ΑΝΤ1 εναντίον της Λιάνας Κανέλλη.

Ο Αρχηγός, απευθυνόμενος στο Τάγμα Εφόδου της Νίκαιας, είναι αποκαλυπτικός: «Να καθησυχάσω όσους πιστεύουν ότι θα μας κοστίσει εκλογικά το επεισόδιο στον ΑΝΤ1. Λοιπόν, ακούστε τα νέα: η Χρυσή Αυγή ανέβηκε δύο ολόκληρες μονάδες στις κρυφές δημοσκοπήσεις μετά το επεισόδιο αυτό». Ακούγονται θερμές επευφημίες: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Και ο Αρχηγός συνεχίζει: «Ας το πάρουν απόφαση. Δεν τελειώνει ο αγώνας έτσι εύκολα. Κι αν νομίζουν τα ορφανά του Μαρξ και του Στάλιν, οι διάφορες Κανέλλη και οι διάφορες Δούρου και οι Τσίπρες ότι θα σταματήσουν το ποτάμι το εθνικιστικό, το κάναν κι άλλη φορά και τους θάψαμε στον Γράμμο και στο Βίτσι και νικήσαμε. Αυτό θα ξαναγίνει αν το θέλουν». Ενθουσιασμένο το Τάγμα εκφωνεί την ύστατη απειλή που αποδίδεται στον Γκέμπελς: «Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη».

Τα δημοκρατικά κόμματα οφείλουν να απαντήσουν σ’ αυτή την πρόκληση. Και ο μόνος τρόπος είναι να μπουν σε κοινοβουλευτική καραντίνα οι υποκινητές της βίας. Εχει πλέον αποδειχτεί ότι είναι επικίνδυνη αφέλεια να νομίζει κανείς ότι με τον «διάλογο» θα «ημερέψει» η εγκληματική οργάνωση. Ας πάψουν επιτέλους οι υπουργοί να τους δίνουν κοινοβουλευτικό άλλοθι απαντώντας στις ερωτήσεις τους (απλές και επερωτήσεις). Ας αφεθούν οι χρυσαυγίτες να μιλούν μόνοι τους από το βήμα της Βουλής.

Η κοινοβουλευτική απομόνωση θα προστατέψει τη δημοκρατία από τις επιθέσεις τους. Μέρος της προπαγάνδας της Χρυσής Αυγής είναι να αποδείξει ότι η δημοκρατία είναι αδύναμη, ότι τους φοβάται και ότι αυτοί είναι έτοιμοι να την υποκαταστήσουν με το δικτατορικό «εθνικό» καθεστώς που οραματίζονται. Οσο πιο ανεκτικό εμφανίζεται απέναντί τους το πολιτικό σύστημα, τόσο πιο πολύ δικαιώνεται στα μάτια τους η ακρότητα της συμπεριφοράς τους.

Ούτως ή άλλως μας έχουν ήδη αποκαλύψει τις προθέσεις τους εγκαίρως και πολύ καθαρά. Σε άλλο βίντεο που έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.», ο Μιχαλολιάκος πριν από τις εκλογές του 2012 ακούγεται καθαρά να λέει ότι σκοπός του είναι να διαλύσει τη Βουλή, ενώ περηφανεύεται πως δεν ορκίστηκε στο Σύνταγμα: «Θα μπούμε στη Βουλή για να τη διαλύσουμε, αν θέλει ο Θεός. Αυτός είναι ο σκοπός μας και το λέω ευθέως. Και στην ορκωμοσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, [εκεί] που παλάμιζα το Ευαγγέλιο, ήταν ο Καμίνης που έλεγε τον όρκο και έλεγε “ορκίζομαι στο Σύνταγμα και τους νόμους”. Εγώ μούγκα! Δεν την είπα αυτή τη φράση, γιατί δεν το πιστεύω αυτό το Σύνταγμα»(http://archive.efsyn.gr/?p=241342).

Είναι καιρός να παραδεχτούμε όλοι ότι η ανεκτικότητα της δημοκρατίας πρέπει να πάψει να εμφανίζεται ως αδυναμία απέναντι στην πρόκληση του ναζισμού. Και βέβαια να αποκαλυφθούν όσοι πολιτικοί ή αναλυτές αντιμετωπίζουν ως κόμμα την εγκληματική οργάνωση και την καλοπιάνουν, ποντάροντας σε ευτελή προσωπικά ανταλλάγματα.

Και νέα δικογραφία στο Κοινοβούλιο

Η εθνική αντιπροσωπεία θα έχει τις προσεχείς μέρες την ευκαιρία να ξανασυζητήσει τη δράση της Χρυσής Αυγής. Την προηγούμενη Δευτέρα (19.10) διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή μια νέα δικογραφία, η οποία αφορά τον Ν. Μιχαλολιάκο, και ζητείται η άρση της ασυλίας του για την αξιόποινη παράβαση του άρθρου 184 Π.Κ. (παρακίνηση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος).

Πρόκειται για μια υπόθεση που αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» (Ιός, «Μιχαλολιάκος: Θα σας σπάσουμε τα κεφάλια», 11.10.2014, http://archive.efsyn.gr/?p=242628). )  Ο επίδοξος Ελληνας «Φίρερ» εμφανίζεται σε εκδήλωση μελών της οργάνωσης, στις 3.9.2011, να απειλεί δημοσιογράφους και να κραυγάζει πως η «φωλιά» του νεοναζιστικού μορφώματος «θα μείνει καθαρή», ενώ παραδέχεται τη συνεργασία με εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες: «Οχι! Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του. Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν» (http://archive.efsyn.gr/?p=242534). Σύμφωνα με την Εισαγγελία, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *