100 παιδιά απήχθησαν από τον ισραηλινό στρατό και κρατούνται στη φυλακή Οφέρ

b2ap3_thumbnail_chilren21O κρατούμενος Αμπντούλ-Φατάχ Νουλά, εκπρόσωπος των κρατουμένων παιδιών στην ισραηλινή φυλακή Οφέρ, είπε στον δικηγόρο  της Επιτροπής των Παλαιστίνιων Κρατουμένων πως “το Ισραήλ κρατά αιχμάλωτα 100 παιδιά στη φυλακή Οφέρ και ότι όλα απήχθησαν αυτόν το μήνα”.

Ο Ντουλά πρόσθεσε ότι   40 από τα 100 παιδιά που κρατούνται στην Οφέρ είναι κάτω  των 16 ετών.

Είπε επίσης ότι 22 παιδιά κακοποιήθηκαν και βασανίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων εναντίον τους κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους,  πολλά δέχθηκαν επίθεση από στρατιώτες και άλλα βασανίστηκαν με ηλεκτροσόκ.

Η Επιτροπή των Κρατουμένων είπε ότι τα σημάδια βασανιστηρίων είναι εμφανή στα σώματα  πολλών κρατουμένων παιδιών.

Περίπου το 60% των παιδιών απήχθησαν μετά από εισβολές του ισραηλινού στρατού στα σπίτια τους  και πέντε από αυτά πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν πριν από τη σύλληψή τους.

Η Ισραηλινή Αρχή Φυλακών μετέφερε 70 κρατούμενα παιδιά  στις ισραηλινές φυλακές Ματζέντο  και άνοιξε καινούργια πτέρυγα για κρατούμενα παιδιά στη φυλακή Γκιβόν.

Η Επιτροπή είπε επίσης ότι ο στρατός έχει απαγάγει περίπου 1000 κρατούμενους από την αρχή αυτού του μήνα, από τους οποίους οι 100 είναι παιδιά, και ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι από την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Πηγή:  imemc μέσω omniatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *