Δεν ΞΕΧΝΩ: Απ την παρέλαση του λαού το 2010 μέχρι τις ασκήσεις για καταστολή πλήθους απ’ τον στρατό

1Σήμερα λοιπόν, 28η Οκτωβρίου 2015, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επιχειρεί μια διαφορετική ιστορική αναδρομή.

Σε πιο πρόσφατα γεγονότα και πιο συγκεκριμένα στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2012.

Όταν ο τότε πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος και ο ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωσταράκος έβγαλαν τον ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ απέναντι σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές!

Η ιστορία γράφει με μαύρα γράμματα  ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι η πρώτη κυβέρνηση που παρέταξε τον στρατό κατά του εχθρού εργαζόμενου λαού πραγματοποιώντας τρομοκρατική επιχείρηση καταστολής πλήθους.

Η ιστορία γράφει ότι ο Παναγιωτόπουλος είναι ο πρώτος υπουργός της Μεταπολίτευσης που μαζί με τους υφυπουργούς Π.Καράμπελα και το Δ.Ελευσινιώτη, στελέχη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα,   παρέταξαν προσωπικό της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με οπλισμό και πλήρη εξάρτυση κατά του εχθρού αγωνιζόμενου λαού.

Αθροιστικά  1060 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων Διατάχθηκαν να παραταχθούν απέναντι στον λαό στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2012.

Η ιστορία γράφει ότι ο ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωσταράκος, οι Αρχηγοί των επιτελείων ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Γκίκας, ΑΓΕΝ Αντιναύαρχος Κ.Χρηστίδης, ΑΓΕΑ Αντ.Τσαντηράκης έστειλαν επείγον σήμα στις μονάδες όλων των όπλων της Βορείου Ελλάδας και διέταξαν τους διοικητές να καταρτίσουν λίστες προσωπικού που θα συνδράμει την Ελληνική Αστυνομία στα μέτρα καταστολής κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη -λέγοντάς τους χαρακτηριστικά ότι «οι Ματατζήδες δε φτάνουν»!

Τα ονόματά τους παραδίδονται στην κρίση της κοινωνίας και της ιστορίας μαζί με αυτά των Ν.Δένδια, υπουργού ΠΡΟΠΟ και του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τ. Μπρατάκο, ως των συντελεστών του σχεδιασμού και της υλοποίησης όχι της εκτροπής της αστικής δημοκρατίας, αλλά της Ολοκλήρωσης της δικτατορίας της αστικής τάξης, που απαιτεί το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο για να υλοποιήσει την εργασιακή και κοινωνική κόλαση.

Ουσιαστικά οι παραταγμένοι, με πλήρη εξάρτυση στρατιώτες, αποτέλεσαν την Πρώτη Γραμμή Άμυνας κατά του εχθρού λαού, ενταγμένοι στα μέτρα ακραίας κρατικής καταστολής που συμπεριελάμβαναν 2000 Πραιτοριανούς της ΕΛ.ΑΣ., ελικόπτερα, σκάφη του Λιμενικού, φράκτες και προληπτικές συλλήψεις.

2Το αστικό σύστημα εξουσίας ακολουθεί μια συντεταγμένη πορεία κλιμάκωσης της κατασταλτικής δράσης με την συμμετοχή του στρατού.

Από το 2008 και την εξέγερση του Δεκέμβρη μέχρι την είσοδο των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο, κάθε εργατική κινητοποίηση έθετε τις Ένοπλες δυνάμεις σε Επιφυλακή και έδινε τη δυνατότητα σε κυβερνητικά στελέχη να εξετάζουν την κάθοδο του στρατού στο δρόμο. Αντιμετωπίζοντας την Άρνηση των φαντάρων και του μόνιμου προσωπικού.

Η κυβέρνηση όμως Σαμαρά προχώρησε γοργά και με ολοένα ποιοτικά βήματα στην εγκαθίδρυση του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που απαιτεί η επιβολή της βάναυσης και αντιδραστικής πολιτικής που συνυπογράφει το ελληνικό κεφάλαιο και οι τοκογλύφοι, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μέρκελ (2013) έφτασαν τα τεθωρακισμένα μέχρι την είσοδο του Πενταγώνου.

Το μήνυμα πλέον είναι το εξής:

Αν κρίνουμε απαραίτητο, θα κατεβάσουμε το Στρατό στο δρόμο να συμμετέχει στην Καταστολή Πλήθους.

H Mεταπολίτευση με το δίλημμα «Καραμανλής ή Τανκς», έκλεισε τα τανκς στα στρατόπεδα, αλλά επέτρεψε τη συνέχιση και ενίσχυση της αστικής κυριαρχίας με δημοκρατικό μανδύα.

Ποιος ξεχνά τις πολιτικές επιστρατεύσεις των κυβερνήσεων Α.Παπανδρέου-Κ.Μητσοτάκη, τον απεργοσπαστικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων επί κυβερνήσεων «πασοκικής Αλλαγής».

Σήμερα, ο στρατός ξαναβγαίνει στους δρόμους όχι από τους Συνταγματάρχες, αλλά από την αστική δημοκρατία που αποκτά χαρακτηριστικά Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού για να επιβάλλει τα Μνημόνια και τους νέους όρους καταδυνάστευσης και εκμετάλλευσης του εργαζόμενου λαού μας, ώστε να χαραχτεί η νέα πορεία κερδοφορίας του κόσμου των πλουσίων.

Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ «ΟΧΙ» ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.

ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ-ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο εργαζόμενος λαός μας μοιάζει σαν πειραματόζωο, που ολοένα υφίσταται νέα βάσανα, δοκιμές ακραίων ταξικών πολιτικών, φασιστικών εγχειρημάτων και κρατικών ολοκληρωτικών μεθοδεύσεων, που έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, των πάνω και των κάτω.

Η πάλη ενάντια στον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανατροπή του συνόλου της ταξικής πολιτικής, της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Απαιτείται κλιμάκωση της κινηματικής δράσης στο στρατό, ώστε να γιγαντωθεί η Άρνηση των ένστολων να στρέψουν τα όπλα στο λαό.

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ 2010

3Η επίδειξη κρατικής τρομοκρατίας από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ήταν η απάντηση του αστικού κατεστημένου στο Υπερήφανο  «ΟΧΙ» που είπε με αγωνιστικό τρόπο ο εργαζόμενος λαός μας την 28η Οκτωβρίου 2011

Όταν ματαιώθηκαν παρελάσεις, φυγαδεύτηκαν κακήν κακώς υπουργοί, βουλευτές και επίσημοι!

Ήταν η Παρέλαση λαϊκής οργής κατά του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος

Αποκορύφωμα, η ματαίωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, μετά την εισβολή χιλιάδων διαδηλωτών στο χώρο της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου και η αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, υπό τις αποδοκιμασίες πολλών συγκεντρωμένων!

Όπως έγραφε η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ «Το υποχρεωτικό κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων και η προ ημερών υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου που ουσιαστικά καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και θέτει στην εργασιακή εφεδρεία χιλιάδες εργαζόμενους, ήταν η συνέχεια Μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Ήταν όμως και οι σταγόνες που έπεσαν σ’ ένα ποτήρι ήδη ξεχειλισμένο.

Υπουργοί, βουλευτές και διάφοροι άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι είχαν λάβει εγκαίρως το «μήνυμα». Ελάχιστοι τόλμησαν να καταλάβουν θέσεις στις παραδοσιακές εξέδρες των επισήμων και μόνο υπό δρακόντεια μέτρα προστασίας τους από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, όπως π.χ. η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στο Σύνταγμα. Σε πολλές περιπτώσεις όμως, ούτε αυτή η αστυνομική προστασία στάθηκε ικανή να εμποδίσει το ξέσπασμα οργής των συγκεντρωμένων, με αποτέλεσμα οι παρελάσεις να ματαιωθούν, ενώ υπουργοί, βουλευτές και άλλοι επίσημοι αποχωρούσαν ή φυγαδεύονταν, αποδοκιμαζόμενοι.

Έτσι, οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας εισέπραξαν τη λαϊκή κατακραυγή, εναντίον ενός χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, το οποίο οδηγεί στη χρεοκοπία, την ανέχεια και την εξαθλίωση, το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Ομάδες διαδηλωτών από διάφορες κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εισέβαλαν λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στο χώρο που θα τελούταν η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο χώρος αποκλείστηκε από κλούβες των ΜΑΤ και για πρώτη φορά στα χρονικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε από το σημείο και η παρέλαση ματαιώθηκε.

Πολυπληθείς ομάδες συγκεντρωμένων, μοτοσυκλετιστές, οπαδοί του Ηρακλή και άλλοι αγανακτισμένοι πολίτες, εισέβαλαν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και προσπάθησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, με αποτέλεσμα η αστυνομία να αποκλείσει το χώρο και η παρέλαση να ματαιωθεί.

Επρόκειτο για μια γενικευμένη έκρηξη της λαϊκής οργής. Ας δούμε και πάλι τι έγραφε η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»:

Διαδήλωση χιλιάδων πολιτών μπροστά στη Βουλή συνόδευσε τη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, παρουσία της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου αλλά και διμοιριών των ΜΑΤ! Η παρέλαση ολοκληρώθηκε στις 11:30 π.μ., αλλά πολύς κόσμος παρέμεινε για αρκετές ώρες στο Σύνταγμα.

4Καθ΄όλη τη διάρκεια της παρέλασης των μαθητών κυριαρχούσαν τα αντικυβερνητικά συνθήματα, οι μαθητές πολλών σχολείων αρνήθηκαν να χαιρετήσουν την υπουργό, ενώ κάποιοι άλλοι έστρεψαν το κεφάλι τους προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ορισμένοι μαθητές κρατούσαν μαύρα μαντίλια τα οποία και ύψωσαν περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Επίσης, τα μέλη της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων παρήλασαν με μαύρες κορδέλες στα μουσικά τους όργανα, παρότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης τους είχε απειλήσει ότι αν το κάνουν, θα παραπεμφθούν στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης.

Στην παραλία του Βόλου η παρέλαση διακόπηκε λίγο μετά την έναρξή της, καθώς πάνω από 1000 οπαδοί του τοπικού Ολυμπιακού εισέβαλαν στο χώρο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ειδικά κατά του υπουργού Π. Γερουλάνου, τον οποίο θεωρούν κύριο υπεύθυνο για την εξελισσόμενη διάλυση της ομάδας τους.

Επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα, αλλά οι συγκρούσεις δεν έλαβαν μεγάλη έκταση, αφού οι επίσημοι (δήμαρχος Βόλου, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας και η γεν. γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) αποχώρησαν αμέσως.

Ομάδες πολιτών κατέστρεψαν την ξύλινη εξέδρα και πέταξαν κομμάτια της καθώς και πολλές από τις πλαστικές καρέκλες στη θάλασσα.

Στη συνέχεια, μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» αλλά και άλλοι αγανακτισμένοι πολίτες έκαναν τη δική τους παρέλαση στο χώρο της παραλίας.

Και στην Πάτρα προκλήθηκε ένταση όπου στόχος των αγανακτισμένων πολιτών έγινε ο υφυπουργός Εθν. Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση, διότι οι πολίτες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα ενώ προηγουμένως τον είχαν αποδοκιμάσει, τόσο κατά την προσέλευσή του στον μητροπολιτικό ναό όσο και κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.

Σκηνές εξέγερσης διαδραματίστηκαν και στη Ρόδο, όταν ομάδες αγανακτισμένων πολιτών διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές Δημ.Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Η παρέλαση διακόπηκε και οι επίσημοι αποχώρησαν κακήν κακώς, κατευθυνόμενοι. προς το κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Στα Τρίκαλα η παρέλαση διακόπηκε όταν ομάδες πολιτών έσπασαν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης δέχτηκε επίθεση από νεαρό, ο οποίος συνελήφθη, και οδηγήθηκε σε αστυνομική κλούβα. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν να εξαγριωθεί το συγκεντρωμένο πλήθος το οποίο απαίτησε με συνθήματα και δυναμική αντίδραση να απελευθερωθεί ο νεαρός όπως και έγινε.

Τελικά οι επίσημοι αποχώρησαν από το χώρο της παρέλασης.

Οργή λαού- Οργή παντού

5

► Στην Κέρκυρα, ο γ,γ, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου έδωσε εντολή να μη γίνει η παρέλαση λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατούσε από νωρίς στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης, γ.γ. Εμπορίου Στ. Κομνηνού, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των πολιτών που από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Ο Στ. Κομνηνός θέλησε να συνομιλήσει μαζί τους, όμως ακολούθησαν αποδοκιμασίες και τον φυγάδευσε η Αστυνομία. Αμέσως μετά ομάδες οργισμένων πολιτών, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Μνημονίου, ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν άρον άρον.

► Στα Χανιά, ένταση και επεισόδια ακολούθησαν  την παρέλαση, ενώ πραγματοποιήθηκε και διαδήλωση ενάντια στα μέτρα και στο μνημόνιο από πλήθος κόσμου. Δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες από αγανακτισμένους πολίτες προς τους πολιτικούς τόσο κατά την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης, όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου. Αρκετοί μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί, όταν περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας έστρεφαν τα κεφάλια τους  αριστερά προς τον κόσμο. Η ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος της παρέλασης. Εκατοντάδες αγανακτισμένοι πολίτες ξεχύθηκαν στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, φώναξαν συνθήματα αποδοκιμασίας και κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων. Ανάμεσα μπήκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μέχρι να απομακρυνθούν οι εκπρόσωποι των Αρχών. Σημειώθηκαν κάποια μικροεπεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε μία δασκάλα. Όταν οι επίσημοι έφυγαν, οι αστυνομικοί υποχώρησαν και πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία στο δρόμο της παρέλασης που συνεχίστηκε έως το παλιό λιμάνι.

 Στη Βέροια επίσης, η παρέλαση ματαιώθηκε. Αγανακτισμένοι πολίτες, διαφόρων ηλικιών και από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία και κατέλαβαν το χώρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Κ. Καραπαναγιωτίδης, τους πλησίασε και συνομίλησε μαζί τους, ωστόσο για την αποφυγή επεισοδίων, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποφάσισε τη ματαίωση της παρέλασης.

►Στην Καλαμάτα οι αστυνομικές δυνάμεις φυγάδευσαν το γενικό γραμματέα Πρόνοιας Γιώργο Κατριβάνο, ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Βουδούρη, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά και τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Διαδηλωτές άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, με αποτέλεσμα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να παρενέβουν για να τους φυγαδεύσουν. Νωρίτερα οι μαθητές παρέλασαν εν μέσω των συνθημάτων, με πολλούς από αυτούς να φορούν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ όλοι σχεδόν περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους. Τα επεισόδια εναντίον των επισήμων ξεκίνησαν με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού.

► Στο Ηράκλειο, πλήθος κόσμου αποδοκίμασε την κυβερνητική πολιτική. Αρκετοί συγκεντρωμένοι και πέταξαν αντικείμενα εναντίον της εξέδρας των επισήμων, απαιτώντας να αποχωρήσουν. Οι επίσημοι τελικώς αποχώρησαν, με τη συνοδεία δυνάμεων των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα η παρέλαση να διεξαχθεί ενώπιον μόνο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και των εκπροσώπων του Λιμενικού. Μετά το τέλος της παρέλασης έγινε πορεία πολιτών που με συνθήματα και πανώ εξέφρασαν την αντίθεση τους στην κυβερνητική πολιτική.

► Στην Τρίπολη η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκε μέσα σε συνθήματα αποδοκιμασίας, κατά της κυβέρνησης και των επισήμων που παρευρίσκονταν εκεί. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, κυριολεκτικά φυγαδεύτηκε μετά το πέρας της παρέλασης, ενώ έντονες αποδοκιμασίες άκουσαν ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρ. Λυκουρέντζους, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης και ο δήμαρχος Τρίπολης Γ. Σμυρνιώτης.

► Στο Ναύπλιο, τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων πολιτών άκουσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, ο οποίος αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης φυγαδεύτηκε, από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

► Στον Πύργο, ο κόσμος αποδοκίμασε τους επισήμους και ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να αποχωρήσουν όλοι οι επίσημοι, και μόνον όταν αυτό έγινε, συνεχίστηκε κανονικά η παρέλαση.

 Στον Άγιο Νικόλαο, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου παρέστη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας, ο οποίος ωστόσο δέχθηκε τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων πολιτών με αποτέλεσμα να αποχωρήσει πριν την ολοκλήρωση της παρέλασης.

► Στο Ρέθυμνο, πριν την έναρξη της παρέλασης πραγματοποιήθηκε πορεία του συλλόγου γονέων κηδεμόνων νομού Ρεθύμνου, της ΕΛΜΕ, φορέων και ομάδας αγανακτισμένων πολιτών. Αρκετοί πολίτες αποδοκίμασαν φραστικά τους επίσημους ενώ η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη αποχώρησε πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης.

Πολίτες κρέμασαν ένα γιγάντιο πανό από την ταράτσα του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας όπου ενέγραφαν συνθήματα όπως: «Όχι στη φτώχεια που μας επιβάλλετε… Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση». Αρκετοί μαθητές από τα σχολεία του Ρεθύμνου που παρέλασαν, έστρεψαν το κεφάλι τους και αντί των επισήμων κοίταξαν τους ανάπηρους πολέμου που βρισκόντουσαν απέναντι από την εξέδρα.

► Στις Σέρρες, οι κάτοικοι εξέφρασαν την οργή τους απέναντι στην κυβέρνηση ρίχνοντας αυγά και νερά στους βουλευτές του νομού και τη γ.γ. επιθεώρησης περιβάλλοντος και ενέργειας, Μ. Καραβασίλη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Οι σκληρές αποδοκιμασίες του κόσμου ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί. Έπειτα από τις αλλεπάλληλες διακοπές της παρέλασης, άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης των Σερρών απομάκρυναν τους πολικούς από την εξέδρα των επισήμων. Παρούσα έμεινε μόνο η βουλευτής της ΝΔ, Μ. Κόλλια, που δέχθηκε φραστικές επιθέσεις. Η παρέλαση διεξήχθη τελικά μόνο με τους τοπικούς άρχοντες και την Μ. Κόλλια.

► Στη Λάρισα, η παρέλαση εξελίχθηκε σε σχετικά ήρεμους τόνους, παρουσία του γ.γ. του υπουργείου Υγείας Ν. Πολύζου. Οι περισσότεροι από τους μαθητές όταν έφταναν στο ύψος της εξέδρας των επισήμων αντί να κλίνουν τα κεφάλια τους προς την πλευρά των επισήμων, τα έστρεφαν προς την αντίθετη. Ορισμένοι πολίτες είχαν αναρτήσει πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών. Επίσης ένας από τους σημαιοφόρους φτάνοντας στους επισήμους έστρεψε την ανοιχτή του παλάμη απέναντι τους, ενέργεια για την οποία χειροκροτήθηκε από ορισμένους εκ των παριστάμενων πολιτών, ενώ την ενέργεια του μιμήθηκαν μερικοί ακόμη μαθητές.

Φίλοι Ακροατές έτσι τιμά ο λαός τα ΟΧΙ του χθες.

Με τους αγώνες που γκρεμίζουν κυβερνήσεις, όπως αυτές του Γιωργάκη Παπανδρέου.

Η ανάγκη αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη σήμερα που όλοι αυτοί οι αστοί πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που κυνηγούσε ο λαός μας  το 2010, σήμερα ψηφίζουν χειρότερα Μνημόνια μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Πρέπει να απαντήσουμε με ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Καλούς αγώνες λοιπόν.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *