Λεφτά και από τις αποτεφρώσεις νεκρών για να αγοράζουν όπλα!

unnamedΗ συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο είναι αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί ζωντανή την εργατική τάξη για να ικανοποιήσει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης, αλλά ακόμη και νεκρή.

Δεν είναι υπερβολή, είναι πραγματικότητα.

Δεν τους φτάνει να τσακίσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, να καταργήσουν κάθε δικαίωμα των εργαζόμενων και να μας βάλουν να ζούμε ως δούλοι, να εντείνουν τη φοροληστεία και να αρπάξουν τους κόπους μιας ζωής…

Τώρα θέλουν να μετατρέψουν σε κέρδος την καύση των νεκρών, να βγάλουν ευρώ από την στάχτη μας για να μπορούν να αγοράσουν όπλα και να στέλνουν στρατεύματα εκτός συνόρων, στους βρώμικους πολέμους των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, ώστε να αναβαθμίσουν το περιφερειακό ιμπεριαλιστικό ρόλο του ελληνικού κεφαλαίου.

Μέσα στα σχέδια του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου που επιδιώκει να ξεπουλήσει τα πάντα και να εκμεταλλευτεί ότι υπάρχει για να ικανοποιήσει μεταξύ άλλων τον πατερναλιστικό του ρόλο απέναντι στους στρατιωτικούς, τους οποίους αντιμετωπίζει μεν ως Πραιτοριανούς, χωρίς όμως να τηρεί τις όποιες δεσμεύσεις του -βλέπε επίδομα παραμεθορίου για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο-, αλλά και τις δεδομένες υποχρεώσεις όπως  την κάλυψη των εξόδων μεταθέσεων του Αυγούστου, περιλαμβάνεται η «αξιοποίηση» της έκτασης του νεκροταφείου του δήμου Ζωγράφου. Το Πεντάγωνο κατηγορεί το Δήμο Ζωγράφου ότι χρόνια τώρα κάνει εκεί ταφές, έχει έσοδα αλλά δεν πληρώνει τίποτα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο καβγάς όμως μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Δήμου οξύνεται καθώς πλέον τα κέρδη θα είναι μεγαλύτερα. Και αυτό γιατί προχωρούν τα σχέδια του Δήμου Ζωγράφου για τη κατασκευή αποτεφρωτηρίου, άρα και τα μελλοντικά έσοδα αυξάνονται.

Το Υπουργείο Άμυνας και ο Δήμος Ζωγράφου μοιάζουν με «δύο γαιδάρους που μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα…» καθώς η αρθρογραφία αποκαλύπτει ότι το επιτελείο του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα αναμένει την πρόταση του Δήμου, γιατί έχουν κι αυτοί δική τους πρόταση, για τη μοιρασιά των σημαντικών κερδών.

Και αυτό γιατί τα προσκόμματα που προβάλλει η Εκκλησία, αλλά και η αδίστακτη πολιτική του ελληνικού κράτους έχουν μετατρέψει την αποτέφρωση των νεκρών στην Ελλάδα σε μια πολύ ακριβή υπόθεση, όπου τμήμα των κερδών καταλήγει και στα κοράκια, τα Γραφεία Κηδειών!

Και τα λέμε αυτά γιατί ο αριθμός των συμπολιτών μας που επιθυμούν να αποτεφρωθούν έχει αυξηθεί κατά 15%. Η μεταφορά της σωρού, η αποτέφρωση και η επιστροφή της τεφροδόχου κοστίζει σε σύνολο 1.900 ευρώ, αλλά σε άλλες περιπτώσεις ανέρχεται έως και τις 12.000 ευρώ. Στην υπερκοστολόγηση της διαδικασίας σίγουρα συντελεί το ότι η αποτέφρωση πραγματοποιείται εκτός ελληνικών συνόρων, συνήθως στη Βουλγαρία. Όσον αφορά το θρήσκευμα εκείνων που προτιμούν την αποτέφρωση από την ταφή ποικίλει και δεν είναι μικρός και ο αριθμός των ορθοδόξων χριστιανών που επιλέγουν την αποτέφρωση.

Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει μεγάλο κοινωνικό ζήτημα. Κανείς δεν επιτρέπεται να ορθώνει εμπόδια και στην συνέχεια να κερδοσκοπεί. Είτε κράτος-Δήμος, είτε Εκκλησία και συνολικά ιδιωτική πρωτοβουλία.

Στην ζωή και στην απώλεια μας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά περιουσία. Πρέπει τώρα να επιστρέψουν στις τοπικές κοινωνίες ότι καπηλεύτηκαν, ότι μας στέρησαν για δεκαετίες. Τώρα επιχειρούν να ξεπουλήσουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα προκειμένου να βγάλουν κέρδος, που θα αξιοποιηθεί για νέες αγορές όπλων, για την συντήρηση ενός άχρηστου και επιβλαβούς κρατικού μηχανισμού όπως ο Στρατός, για την ικανοποίηση του στρατιωτικού κατεστημένου και των αντιδραστικών Ενώσεων Αποστράτων, που με θράσος απαιτούν την εφαρμογή των Μνημονίων εις βάρος της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας υπερασπίζοντας τα συντεχνιακά τους συμφέροντα.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *