Πρόταση ψηφίσματος του κατασταλτικού ρόλου του στρατού

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ARMYΜετά τις αποκαλύψεις των μαχόμενων φαντάρων για τον τελευταίο γύρο  ασκήσεων του Ελληνικού Στρατού εναντίον του «εσωτερικού εχθρού». Όταν τόσο η Πανελλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ όσο και οι αντίστοιχες εκπαιδεύσεις της 16ης Μεραρχίας αλλά και του 323 ΤΠ στην Κοζάνη εντάσσονται «στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και στην αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών –του πολέμου κατά των μεταναστών, τους ταραχοποιούς που πραγματοποιούν καταλήψεις εργοστασίων κλπ-.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αντιλαμβανόμενο την επικίνδυνη εξέλιξη που διαμορφώνουν αυτές οι κατασταλτικές-τρομοκρατικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στρέφει συνολικά το Κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού εναντίον του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.

Καλεί στην συγκρότηση  Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής, για την ανατροπή της αστικής πολιτικής και της κυβέρνησης της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

ΨΗΦΙΣΜΑ του Φ.Σ. _____________________

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον «εχθρό λαό».

Το παραδέχεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω των «υμετέρων» ΜΜΕ, αλλά κυρίως, το παραδέχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις πράξεις της. Η στρατιωτική άσκηση που έγινε την Τετάρτη 14/10 στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της ΑΕΒΑΛ στην Κοζάνη, η «επανακατάληψη ενός εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα το οποίο έχουν καταλάβει ταραχοποιοί» όπως τιτλοφορήθηκε και εξηγήθηκε από τους διοικητές, αποδεικνύει στην πράξη ότι ο στρατός «κοιτάει» προς τους «εσωτερικούς εχθρούς» και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει όχι απλά διαδηλωτές, απεργούς, αλλά και εργαζόμενους που αναλαμβάνουν να δουλέψουν μόνοι τους παραγωγικές μονάδες.

Η προσπάθεια εξηγήσεων και παραπομπής σε «σεναριολογίες» από πλευράς κυβέρνησης έπεσε ήδη στο κενό. Αφενός γιατί η άσκηση έγινε με τη συγκεκριμένη «θεματολογία», αφετέρου γιατί έγινε για πρώτη φορά (και είναι γνωστό ότι οι συμβολισμοί στο στρατό ποτέ δεν είναι τυχαίοι), αλλά και για έναν ακόμα λόγο: γιατί υπάρχουν ήδη παραδείγματα αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων που διώκονται, όπως η ΒΙΟΜΕ, γιατί η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεπουλήσει «τους στόχους» της άσκησης, εργοστάσια στρατηγικού χαρακτήρα όπως π.χ. εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Η νεολαία όμως έχει φωνή και την ενώνει μαζί με τους φαντάρους, με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους πρόσφυγες. Στηρίζουμε τους στρατευμένους από 50 μονάδες που πριν από λίγες μέρες δήλωσαν ότι δεν συμμετέχουν στον πόλεμο των μεταναστών, δεν καταστέλλουν κοινωνικούς αγώνες.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς με τις προκατόχους της, στην καταστολή ή την προετοιμασία καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Να ορθώσουμε τείχος απέναντί τους, με μαχητικούς και νικηφόρους αγώνες που θα κάνουν τους χειρότερους εφιάλτες τους να βγουν αληθινοί.

Δεν θα περάσει η τρομοκρατία τους, θα τη νικήσουμε με μαζικό κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους.

Ο Φ.Σ. ____________ να καταγγείλει τον πολεμικό-κατασταλτικό παροξυσμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να συμβάλλει αποφασιστικά και μαχητικά στην ενδυνάμωση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, την κρατική τρομοκρατία με μπροστάρη την αστική δικαιοσύνη και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Καμία σκέψη για επανάληψη της άσκησης αυτής!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ    

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *