ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 6μμ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ( παν Αττική σύσκεψη Σωματείων και επιτροπών στα 5νταμηνα και άλλων συμβασιούχων )

06Στην σύσκεψη – συνέλευση καθορίστηκε και αποφασίστηκε έπειτα από συζήτηση το περιεχόμενο των αιτημάτων και το πλαίσιο διεκδικήσεων.

Παλεύουμε για:

 • Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής  και ελαστικής εργασίας.
 • Μόνιμο προσωπικό  στους Δήμους και σε όλο το δημόσιο για όλες τις κενές θέσεις για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίησή άμεση η έμμεση.

Οι εργαζόμενοι στα 5νταμηνα και όλοι οι συμβασιούχοι:   Είναι άνθρωποι! Δεν είναι σκουπίδια!

 • Διεκδικούμε την παραμονή στην δουλειά.  Δουλειά και όχι δουλεία! Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς για μια αξιοπρεπή ζωή.

Απαιτούμε τα προβλεπόμενα από την εργασιακή νομοθεσία!

 • Αμοιβή με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ.
 • Πλήρη εργατικά δικαιώματα ασφαλιστική, υγειονομική κάλυψη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα εργασίας.
 • Απασχόληση στις υπηρεσίες για τις οποίες προσληφθήκαν , να έχουν  τις  παροχές που προβλέπονται για τους μόνιμους εργαζόμενους, μέσα ατομικής προστασίας και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας
 • Να λειτουργούν όλες οι διαδικασίες, ώστε να καταβάλλεται έγκαιρα κάθε μήνα ο μισθός.

Οι συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν:

 1. Με κοινή προσπάθεια όλων μας,  θέτουμε τα ζητήματα αυτά, σε όλα τα σωματεία στην Αττική των ΟΤΑ και την ομοσπονδία.
 2. Συμμετέχουμε μαζικά στις καταλήψεις και συνελεύσεις στις 4 Νοέμβρη που θα γίνουν στους δήμους  προβάλλοντας και τα αιτήματα μας. Προετοιμαζόμαστε για την μαζική συμμετοχή μας στην απεργία 12 Νοέμβρη.
 3. Συγκροτούμε επιτροπές στα 5νταμηνα και άλλων συμβασιούχων σε όλους τους δήμους.
 4. Θέτουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας ( σε όλη τους  την διάσταση) σε όλα τα δημοτικά συμβούλια και επιδιώκουμε την στήριξη από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και κινήσεις.
 5. Εκδίδουμε ανακοίνωση και αφίσα επιδιώκοντας την συνολικότερη αισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των συνολικά  εργαζομένων.  Διευρύνουμε την παρέμβαση μας και την λειτουργεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ.
 6. Συγκροτούμε Παρατηρητήριο Αυθαιρεσιών για την άμεση παρέμβαση μας για την αντιμετώπιση τους από κοινού.
 7. Διοργανώνουμε και καλούμε την νέα παν Αττική σύσκεψη Σωματείων και επιτροπών στα 5νταμηνα και άλλων συμβασιούχων με στόχο να οργανώσουμε τις επόμενες μαζικές και αγωνιστικές δράσεις μας  για το επόμενο άμεσο διάστημα.

ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 6μμ  ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ   ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ( Σταθμός ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας,  δίπλα στο ΚΕΠ )

Με αποφασιστικότητα, ενότητα και συντονισμό θα αγωνιστούμε και θα διεκδικήσουμε στη συνέχεια και μέχρι τέλους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *