Αδωνις Γεωργιάδης, ο ακροδεξιός

11adonis-630Το έργο που παρουσίασε κατά τις δυο υπουργικές του θητείες ο υποψήφιος για αρχηγία της Ν.Δ. ήταν η πλήρης αποδοχή των επιδιώξεων των εφοπλιστών και η πλήρης απαξίωση του ΕΣΥ, κυρίως της Πρωτοβάθμιας και της Ψυχικής Υγείας.

Θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να μου τα φάει ο Βαρεμένος;
Οχι μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόλις πέσει η κυβέρνηση,
δεν θα μείνει φράγκο στις τράπεζες

Το μόνο του λάθος, όπως ισχυρίστηκε, ήταν η διαφήμιση του φιλοχιτλερικού βιβλίου του Κώστα Πλεύρη για τους Εβραίους. Βέβαια, το ότι ο ίδιος ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη μήνυση του Πλεύρη κατά των εκπροσώπων του ελληνικού εβραϊσμού μάλλον το ξέχασε. Αφήνοντας όμως τις κατά καιρούς ακροδεξιές, αντισημιτικές, ρατσιστικές και γενικά ακραίες απόψεις τού πλέον προβεβλημένου μέχρι και σήμερα από τα ΜΜΕ πρώην στελέχους του ΛΑΟΣ, ας ανατρέξουμε στο πλούσιο υπουργικό του έργο που αποκαλύπτει καθαρά και τη συνεισφορά του στη «διάσωση» της χώρας. Ολα φυσικά τα έκανε πάντα -όπως ο ίδιος δήλωνε- μόνο με εντολή Σαμαρά.

Με δυο λόγια: πλήρης αποδοχή των επιδιώξεων των εφοπλιστών και πλήρης απαξίωση του ΕΣΥ και κυρίως της Πρωτοβάθμιας και της Ψυχικής Υγείας.

Υφυπουργός Ναυτιλίας (Νοέμβριος 2011 – Φεβρουάριος 2012):

❶ Υπερασπίστηκε με σθένος την «οικειοθελή» και όχι υποχρεωτική μικρή εισφορά εφοπλιστών στην περίοδο της κρίσης. «Οσοι Ελληνες εφοπλιστές κρατάνε την ελληνική σημαία πληρώνουν μεγαλύτερους μισθούς που αυξάνουν ετησίως μέχρι και 400.000 ευρώ τα έξοδα του κάθε πλοίου. Δεν υπάρχει ανεργία στην ποντοπόρο ναυτιλία κι όποιος θέλει βρίσκει δουλειά».

Φυσικά, ο ισχυρισμός ήταν απολύτως ψευδής σύμφωνα με αδιάψευστα στοιχεία της ΠΕΝΕΝ (1/4/2015), ενώ τα κέρδη των εφοπλιστών μεταξύ 2002 και 2013 ήταν 140 δισ. Με μηδενική φορολόγηση, με 59 σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές με συνταγματική κατοχύρωση, με την ανεργία των ναυτεργατών να ξεπερνάει το 50%, η φορολογία των εφοπλιστών το 2012 ήταν 15 εκατ. ευρώ (με 865 νέα πλοία αξίας 50 δισ. μεταξύ 2012-2014), ενώ των ναυτεργατών 57 εκατ. ευρώ.

❷ H δημιουργία ένοπλων ιδιωτικών στρατών με αφορμή την πειρατεία. «Ο νόμος είναι απαραίτητος ώστε να παραμείνουν στην ελληνική σημαία πολλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο». Είχε βέβαια συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από το Λιμενικό όσο και από τη ναυτεργασία, με κύριο επιχείρημα τους κινδύνους που εγκυμονούσαν παρόμοιες ενέργειες. Τελικά, αν ανατρέξει κανείς σε ΦΕΚ της διετίας 2012-2013, θα διαπιστώσει δεκάδες νεοσύστατες εταιρείες με παρόμοιο αντικείμενο, μία εκ των οποίων μάλιστα είναι συμφερόντων της οικογένειας του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, Τ. Μπαλτάκου.

❸ Βασικό θέμα που απασχόλησε τον υφυπουργό ήταν η συνεργασία με τους εφοπλιστές και στα ζητήματα… εκπαίδευσης. Ιδιωτική Ναυτική Εκπαίδευση φτιαγμένη από τους ίδιους για τους μελλοντικούς ναυτικούς των κυρίως υπό ξένη σημαία καραβιών τους. Ο Γεωργιάδης προσδιόρισε ότι βούληση είναι οι ιδιωτικές σχολές να δίνουν ακόμα και δίπλωμα πλοιάρχου, για να διευκρινίσει ότι αυτό αποτελεί πρόταση και της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Το logo  της Νέας ΔημοκρατίαςΝΔ δια “τέσσερα” 

❹ Σταθμός της υπουργικής του δραστηριότητας ήταν η μεγάλη αγωνία του για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. «Ολοι έχουν συμφέρον να έχει η Ζώνη δουλειά. Το πρώτο πρόβλημα είναι το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως τονίζει και η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών». Είναι γεγονός ότι έναν μόλις χρόνο αργότερα από επιχειρηματίες της Ζώνης χρηματοδοτήθηκε και συστάθηκε το σωματείο της Χρυσής Αυγής που οδήγησε και στη γνωστή δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ και στην άμεση πρόσληψη τότε των χρυσαυγιτών στις εργολαβικές αυτές εταιρείες.

❺ Ηδη από το 2011 ο υφυπουργός άρχισε να χτίζει στενές σχέσεις και με τη ΣΕΕΝ (Ενωση Ακτοπλόων) αρχίζοντας με την υπόσχεση μείωσης του ΦΠΑ στα εισιτήρια, αλλά και με την «επιβαλλόμενη προσοχή» της πολιτείας στο ΝΑΤ. Η ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) μάλιστα διατύπωσε με επιστολή του προέδρου της αίτημα να παραμείνει ο Γεωργιάδης στο υπουργείο.

«Ο Σύνδεσμος, ευρισκόμενος στα πρόθυρα πτωχεύσεως, αισθάνεται την ανάγκη να σας δηλώσει ότι στο πρόσωπο του Υφυπουργού κ. Αδωνι Γεωργιάδη βρήκε έναν εμπνευσμένο Υπουργό, εργασιομανή, δίκαιο, με ορθοκρισία και έλεγχο ορθής και εγκαίρου εκτελέσεως των προγραμματισθέντων δράσεων».

❻ Εξήγγειλε μέτρα διευκόλυνσης για την απελευθέρωση της κρουαζιέρας και την ενίσχυση της ακτοπλοΐας με διευκολύνσεις στις πληρωμές στα καύσιμα. «Το δημοσιονομικό κόστος δεν είναι μεγάλο, αφού δεν θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ» ισχυρίστηκε τότε. Ωστόσο, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος μιας τέτοιας «παροχής» προς τις εταιρείες, θα πρέπει να αναφερθεί ότι από την περικοπή των επικουρικών συντάξεων, που έγινε το 2011, το κράτος εξοικονόμησε 50 εκατομμύρια ευρώ.

❼ Με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου για τον θαλάσσιο τουρισμό επισημάνθηκε ο κίνδυνος για την ασφάλεια θαλαμηγών-τουριστικών πλοίων και επιβαινόντων. Δραματικό σήμα κινδύνου εξέπεμψαν με ανοιχτές επιστολές τους τότε η Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λ.Σ. (ΠΟΕΠΛΣ) και η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών Λ.Σ. (ΠΕΑΛΣ).

Υπουργός Υγείας (Ιούνιος 2013 – Ιούνιος 2014):

① Διέλυσε τον ΕΟΠΥΥ και για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου δεν λειτουργούσε ούτε το ΠΕΔΥ, το οποίο στην ουσία δεν λειτούργησε ποτέ. Η μεγάλη απεργία των γιατρών στον υπό διάλυση ΕΟΠΥΥ για τις fast track απολύσεις ξεκίνησε στις 25/11/2013 λόγω και του μέτρου της «διαθεσιμότητας» χιλιάδων στον οργανισμό, που αφορούσε ουσιαστικά μαζικές απολύσεις. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατέρρευσε στον έναν χρόνο υπουργίας του Αδωνη.

② Εβαλε τους ιδιώτες στο ΕΣΥ ονομάζοντας «κλινικό έλεγχο» την παρείσφρηση ασφαλιστικών εταιρειών.

③ Το πλούσιο Ασυλο Ανιάτων συνέχισε να λειτουργεί χωρίς άδεια με σωρεία παρανομιών, το ίδιο και το Γηροκομείο, την ώρα που οι δομές πρόνοιας κατέρρεαν. Τελικά ο Αντ. Σαμαράς και ο Αδ. Γεωργιάδης διέσωσαν με ειδική τροπολογία τη διοίκηση του Ασύλου, που έσπευσε να τους ανακηρύξει ευεργέτες.

④ Βάφτισε «αναπροσανατολισμό» το κλείσιμο πέντε δημόσιων νοσοκομείων με άρον άρον μεταφορά ασθενών, ακόμα και διασωληνωμένων.

⑤ Θέσπισε την παρακράτηση συντάξεων σε χρονίως νοσηλευόμενους (με ψυχικές ασθένειες και αναπηρίες), δηλαδή το τελειωτικό χτύπημα στον τομέα της πρόνοιας.

⑥ Εξέδωσε ντιρεκτίβα για εδώ και τώρα κλείσιμο των τριών ψυχιατρικών νοσοκομείων -Αττικής, Δρομοκαΐτειο και Θεσσαλονίκης- πετώντας τετρακόσιους χρονίως ασθενείς στον δρόμο.

⑦ Επέβαλε με το ζόρι τα γενόσημα. Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι κοστίζουν πολύ ακριβότερα. Ολη η μετακύλιση κόστους επιβαρύνει τον ασφαλισμένο.

⑧ Υιοθέτησε το 1 ευρώ ανά συνταγή και φυσικά το πεντάευρο στα νοσοκομεία, χαρακτηρίζοντας «ευτελές» το έξοδο για τους πολίτες.

⑨ Αξιολόγηση-φαρσοκωμωδία με βαθμολόγηση του νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, που στελεχώνεται με αναλογίες τριτοκοσμικής χώρας.

⑩ Κατέθεσε έναν «αυτοκτονικό» πετσοκομμένο προϋπολογισμό των 328 εκατ. ευρώ για το 2014. Με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, υλικά, φάρμακα κ.ά., ενώ δεκάδες εργαστήρια δεν ήταν σε θέση να δώσουν απαντήσεις για εξετάσεις, με αποτέλεσμα να καλεί ο ίδιους τους διοικητές να επισκευάζουν τους τομογράφους!

⑪ Εξήγγειλε το άνοιγμα των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία μετέτρεψε σε επιχειρήσεις όπου θα αλώνιζαν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Το καλό: Δεν είναι και ο Βορίδης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *