Tρεις υπουργοί, πολλοί πνιγμένοι, καμία θετική απάντηση για τον φράχτη στον Εβρο

12_f2-630Ανατριχίλα και οργή προκαλούν οι πνιγμοί χωρίς τέλος βρεφών, παιδιών και γυναικών στο Αιγαίο. Είμαστε στο σημείο όπου κάθε μέρα ζούμε και μια Λαμπεντούζα, με ναυάγια προσφύγων, που ανεβάζουν τον φόρο αίματος του περάσματος, από τα κλειστά σύνορα, σε τρομακτικά ύψη.

Ξεσηκώθηκε τον Σεπτέμβρη ολόκληρη η Ευρώπη στη θέα του άψυχου κορμιού του μικρού Αϊλάν. Τώρα πνίγονται πολλοί περισσότεροι. Ολο και περισσότερος κόσμος πλέον δεν θλίβεται απλά αλλά βγάζει και τα συμπεράσματα του, δείχνοντας τον φράχτη στον Εβρο και τα κλειστά σύνορα ως την αιτία των πνιγμών. Οι διαδηλωτές στη Λέσβο μετά τους μαζικούς πνιγμούς κράταγαν πανό που έγραφε «ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ»!

Οι μόνοι που δεν καταλαβαίνουν είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι τρεις υπουργοί με τις απογοητευτικές δηλώσεις τους στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τη Δευτέρα 2/11. Ο Γ. Μουζάλας, μάλιστα, προβάλλει κυνικά το επιχείρημα ότι πέθαιναν στον Εβρο και χωρίς τον φράχτη! Δηλώνει, δε, ότι η πτώση του φράχτη «υπάρχει κίνδυνος να επιτείνει τα προβλήματα και για τους πρόσφυγες και για την Ελλάδα».

Σε καμία περίπτωση ο έτερος υπουργός, Τόσκας, ως παλαιός στρατιωτικός, δεν θα μπει στον κόπο να μας θυμίσει ότι ένα ολόκληρο κίνημα για χρόνια ολόκληρα πάλεψε κατά της ναρκοθέτησης της περιοχής, που κομμάτιαζε σώματα προσφύγων και πέτυχε την εκκαθάρισή τους. Αναθέτει τη λύση στη συνεννόηση με τον Ερντογάν, λες και το να περάσουν από την Ελλάδα οι πρόσφυγες αποτελεί εισβολή ή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας!

Και ο Θ. Δρίτσας αναστοχάζεται «στρατηγικές απαντήσεις» από την Ε.Ε., την ώρα που οι πνιγμένοι δεν έχουν ακόμη ταφεί.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ως αντιρατσιστικό κίνημα να συνεχίσει αυτή η προκλητική κοροϊδία της κυβέρνησης, που κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές. Δεν ανεχόμαστε κροκοδείλια δάκρυα από μια κυβέρνηση που τα στελέχη της πάτησαν επί πολλά χρόνια στις ευαισθησίες του κόσμου, που διακήρυσσε ότι «κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος» και απαιτούσε το άνοιγμα των συνόρων για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών.

Ξεκινήσαμε μια μεγάλη καμπάνια, απαιτώντας να ανοίξουν τώρα τα σύνορα, ώστε να μην πνίγονται οι μικροί Αϊλάν, να πέσει ο φράχτης στον Εβρο που τους στέλνει στα περάσματα θανάτου του Αιγαίου, στα χέρια των διακινητών, να πέσουν όλοι οι φράχτες στην Ευρώπη. Θα συνεχίσουμε μέχρι να τους γκρεμίσουμε. Το κάλεσμα για πανελλαδική κινητοποίηση στις 23-24 Γενάρη στην Αλεξανδρούπολη και στον φράχτη στον Εβρο θα αποτελέσει κλιμάκωση αυτής της καμπάνιας.

Ακούμε παρανοϊκά επιχειρήματα. Δεν μπορεί τάχα να τους φιλοξενήσει μια ολόκληρη Ευρώπη και μπορεί η Τουρκία να φιλοξενήσει δύο έως τρία εκατομμύρια, με χρηματοδότηση τριών δισεκατομμυρίων!

Η λύση των πολιτισμένων της Ε.Ε. με τη στήριξη του Τσίπρα είναι η καθήλωσή τους στην Τουρκία σε γιγαντιαία στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς κανένα μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Αλήθεια, δεν έχουν δικαίωμα να ζήσουν αφού τους βομβάρδισε το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και η Ρωσία; Δεν αποτέλεσαν «παράπλευρες απώλειες» των βομβαρδισμών και τώρα προορίζονται για φυλακές-στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι θανάτου;

Θα έπρεπε τώρα η συνένοχη στα εγκλήματα των πολέμων Ε.Ε. να δώσει πολύ περισσότερα από τα τρία δισ. για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αντί να φτιάχνει φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης ή να στέλνει τη Frontex για να τους εμποδίσει να αναζητήσουν άσυλο, ασφάλεια και να εγκατασταθούν όπου θέλουν.

Καθώς βαδίζουμε στην πανεργατική απεργία, στις 12 Νοεμβρίου για να μη σφαγιαστούν οι συντάξεις και να μη φορτωθεί η εργατική τάξη νέα χαράτσια και ξεπούλημα των λιμανιών και των αεροδρομίων δεν ξεχνάμε ότι οι ίδιοι που χαρίζουν τρία δισ. ευρώ στον Ερντογάν, μας τα ζητάνε για να ξεπληρωθεί το χρέος προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ!

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ξέρουμε πως, αν σταματήσουμε να ξεπληρώνουμε τις δολοφονικές δόσεις για το χρέος, θα βρούμε λεφτά και για να φιλοξενήσουμε όλους τους πρόσφυγες και για να σώσουμε τις συντάξεις και τις δουλειές μας. Βέβαια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. και οι υπουργοί της δεν κάνουν «μονομερείς ενέργειες», όπως διαγραφή του χρέους και γκρέμισμα φραχτών. Στις πλάτες του κινήματος πέφτει η προοπτική να γκρεμίσει φράχτες, να διαγράψει το χρέος και να σώσει ζωές.

Πηγή: Πέτρος Κωνσταντίνου. Δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή – “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *