Καταγγελία της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών

image002Την Τρίτη (2/11) ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη σε μια φιέστα που ετοίμασε η κυβέρνηση για να παρουσιάσει ένα δήθεν φιλολαϊκό πρόσωπο. Αλήθεια ποιον μπορεί να πείσει πλέον; Η σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα τους διέψευσε άμεσα:  Την ίδια μέρα αλλά και τις επόμενες ΔΕΗ και ΕΥΑΘ βγήκαν «παγανιά» και κόβουν ρεύμα και νερό σε εκατοντάδες οικογένειες (δείτε εδώ). Μεταξύ των καταγγελιών που δεχτήκαμε υπήρχε καρκινοπαθής ενταγμένη σε κοινωνικό τιμολόγιο, όπως και μια άνεργη μητέρα μέλος μονογονεικής οικογένειας. Μάλιστα απειλούν με διακοπή μέσω των λογαριασμών και χιλιάδες άλλες που χρωστάνε έστω και ένα λογαριασμό!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο όχι μόνο «ξέχασε» όλες τις δεσμεύσεις προς το λαό για δωρεάν τροφή, ρεύμα, νερό σε κάθε σπίτι, αύξηση του μισθού στα 751€ κτλ, αλλά θυμάται  και εφαρμόζει πειθήνια  τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές-τοκογλύφους, οι οποίοι είναι αδίστακτοι και ζητάνε τις περιουσίες του λαού και της χώρας με: νέους φόρους (αύξηση ΦΠΑ σε βασικά είδη, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας), κάθετη μείωση σε συντάξεις, εξώσεις μέσω των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας: αεροδρόμια, λιμάνια, ακτές  κτλ.

Απέναντι σε αυτή τη δραματική κατάσταση δε μπορούμε να μείνουμε απαθής. Οργανώνουμε τη δράση μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία να συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη (συγκέντρωση Εγνατία με Αγ. Σοφίας).

Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση!

-Ενημερωθείτε για τις δράσεις μας

-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων  κτλ.

σττηλέφωνο:2310265730,    στο email: epitropidrasis@gmail.com

στο blog:  http://epitropidrasisds.blogspot.gr/

Παράλληλα συνεχίζουμε τη συλλογή ρούχων, τροφίμων, φαρμάκων κ.α.  για αγωνιστές που έχουν χτυπηθεί από την κρίση και τους πρόσφυγες.

Με τη δική μας οργάνωση και αγώνα παντού, να επιβάλλουμε:

  • Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.
  • Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση
  •   Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
  • Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ.  Άμεση επιστροφή σε εθνικό νόμισμα!
  •  Υπεράσπιση του δημόσιου &δωρεάν χαρακτήρα  κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
  • Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: Τηλ:2310265730,  epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *