Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 18:45:04

-ΠΟΕ, χουντικοί και χρυσαυγίτες, χέρι-χέρι στο Σύνταγμα

newego_LARGE_t_1101_54595272Η προσπάθεια της ανύπαρκτης και διαλυμένης ΠΟΕ να δηλώσει την παρουσία της, οι εμπρηστικές δηλώσεις των αντιπάλων της, της ΠΟΠΣ με αφορμή τις δηλώσεις του Φίλη, οδήγησαν στον πλήρη εκτραχηλισμό και στη κυριαρχία των φασιστών και των χουντικών και στην απενοχοποίηση όλων αυτών που έχουν ακριβώς την  ίδια ιδεολογία με τους Τούρκους Γκρίζους Λύκους.

Οι δικοί μας λοιπόν Γκρίζοι Λύκοι, οι χρυσαυγίτες και οι χουντικοί, έκαναν πάρτι το σημερινό απόγευμα της ντροπής στο Σύνταγμα, προκαλώντας επεισόδια….

Έτσι τιμάμε τη Γενοκτονία; Με κραυγές  ηλιθίων και τραμπουκισμούς ακροδεξιών; Χωρίς την παραμικρή περιφρούρηση;

Οι ηθικές ευθύνες των διοργανωτών είναι τεράστιες, γιατί ακριβώς ήταν γνωστό ότι στις ποντιακές εκδηλώσεις παρεσφρύουν φασιστικά στοιχεία εκμεταλλευόμενα τη χαλαρότητα και τον κάλπικο εθνικισμό που εύκολα κάποιοι ποντιοπατέρες  καλλιεργούν.

Δείτε ένα παλιότερο κείμενο:   

Τεράστια ευθύνη γι αυτή την κατάσταση έχει βέβαια και η Αριστερά, η οποία περιφρόνησε εκχώρησε σε άλλους ένα πολύ σημαντικό ιστορικό ζήτημα και ένα κίνημα Μνήμης των πολιτών…

————————————————————-

ΠΟΣΗ ΝΤΡΟΠΗ!!!

Πόσο ντροπή, Πόντιοι.
Πόση προσβολή, για το αίμα των προγόνων σας, να βάζετε μπροστά τους απόγονους του Χίτλερ.
Πίσω και δεξιά του ναζί Κασιδιάρη, με το ξυρισμένο κρανίο, διακρίνεται ο Αλβανός Roberto Haidi, μπράβος των ναζί. Τα λόγια, εντελώς περιττά. (Niko Ago)

————————————————————————————
————————————————————————————

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Χτύπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση των Ποντιακών σωματείων

Χρυσαυγίτες αμαύρωσαν τη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρία των Ποντιακών σωματείων στην πλατεία Συντάγματος, την οποία προσπάθησαν να καπελώσουν, ενώ μία ομάδα από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Χτύπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση των Ποντιακών σωματείων

Οι δράστες έριξαν μπουκάλια με νερό και ξύλα εναντίον του βουλευτή, την ώρα που βρίσκοταν κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τον κτύπησαν με τα χέρια τους και τον εξύβρισαν. Μάλιστα, για να γλιτώσει, διέφυγε προς τα σκαλιά της Βουλής.

Mάλιστα, καθώς όταν άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να φυγαδεύσουν τον βουλευτή της ΝΔ προς την πλευρά του μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη, ομάδα ατόμων κινήθηκαν εναντίον τους, πετώντας πέτρες, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος, δράστες της επίθεσης ήταν Χρυσαυγίτες, οι οποίοι προσπάθησαν να «καπηλευθούν» το συλλαλητήριο των Ποντίων.

Χτύπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση των Ποντιακών σωματείων

«Επειδή ξέρω και πρόσωπα, επειδή είδα πρόσωπα, ξέρω υπό την καθοδήγηση ποίων αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν, αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να καπηλευθούν τον πόνο και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ποντιακών σωματείων. Οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί οι οποίοι έχουν δολοφονήσει, οι οποίοι είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και ό,τι πιο ακραίου υπάρχει στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας» δήλωσε λίγο αργότερα από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κουμουτσάκος.

Χτύπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση των Ποντιακών σωματείων

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να υπάρξει «συνολική καταδίκη» και κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ότι πυροδότησε αυτά που συνέβησαν, ζητώντας την παραίτησή του. «Να αναλογιστεί τι έχει πυροδοτήσει και να πράξει αναλόγως» είπε χαρακτηριστικά.

Χτύπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση των Ποντιακών σωματείων

Η μεγάλη συγκέντρωση
Τη συγκέντρωση οργάνωσε  η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, η οποία ζητεί την αποπομπή του υπουργού Παιδείας από την κυβέρνηση.

Χτύπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση των Ποντιακών σωματείων

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει πως η παραμονή του «αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας», στο υπουργείο Παιδείας «προσβάλλει την ιστορική αλήθεια».

Οι διαδηλωτές κρατούν σημαίες ελληνικές και  του Πόντου και φωνάζουν  «να μείνει στα σχολεία του Πόντου η ιστορία να μάθει ο κόσμος όλος για τη γενοκτονία».

Χτύπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση των Ποντιακών σωματείων

Παράλληλα, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την αφαίρεση από τη διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού, όπως σημειώνουν, με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, αλλά και στην «κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας».

———————————————————————————————————

Ακροδεξιά στοιχεία τραυμάτισαν τον Γιώργο Κουμουτσάκο

Ακροδεξιά στοιχεία τραυμάτισαν τον Γιώργο Κουμουτσάκο
Ακροδεξιοί επιτέθηκαν με βία εναντίον του βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το παμποντιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Οι δράστες έριξαν μπουκάλια με νερό και ξύλα εναντίον του βουλευτή, την ώρα που βρίσκοταν κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τον κτύπησαν με τα χέρια τους και τον εξύβρισαν.

Μάλιστα, για να γλιτώσει, διέφυγε προς τα σκαλιά της Βουλής, ενώ όταν άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να φυγαδεύσουν τον βουλευτή της ΝΔ προς την πλευρά του μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη, η ίδια ομάδα τραμπούκων κινήθηκαν εναντίον τους, πετώντας πέτρες, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε χρήση χημικών.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο Γιώργος Κουμουτσάκος, δράστες της επίθεσης ήταν χρυσαυγίτες, οι οποίοι προσπάθησαν να «καπηλευθούν» το συλλαλητήριο των Ποντίων.

«Επειδή ξέρω και πρόσωπα, επειδή είδα πρόσωπα, ξέρω υπό την καθοδήγηση ποίων αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν, αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να καπηλευθούν τον πόνο και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ποντιακών σωματείων. Οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί οι οποίοι έχουν δολοφονήσει, οι οποίοι είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και ό,τι πιο ακραίου υπάρχει στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας», δήλωσε λίγο αργότερα από το βήμα της Βουλής.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να υπάρξει «συνολική καταδίκη» και κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ότι πυροδότησε αυτά που συνέβησαν, ζητώντας την παραίτησή του.

O Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες διευκρίνισε ότι η αναφορά του στην Ολομέλεια της Βουλής σε «ηθική αυτουργία» του Ν. Φίλη ήταν «πολιτική τοποθέτηση».

Πάντως ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι θα καταθέσει μήνυση, αλλά δεν διευκρίνισε κατά ποίων θα στρέφεται η μήνυση και ποια θα είναι η κατηγορία που θα επικαλεστεί.

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος λίγο αργότερα αποχώρησε μετά από έντονες διαμαρτυρίες.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών, την αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ’ Λυκείου του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο γενοκτονία, και την άρνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του υπουργού Παιδείας.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και καταδικάζει τους «τραμπουκισμούς».

Υπογραμμίζει δε ότι ο κ. Κουμουτσάκος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού και αναφέρει ότι τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο» αναφέρει.

Καλεί δε την αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Δικαιοσύνη και την κυβέρνηση και τους υπουργούς «που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού».

http://www.avgi.gr/article/6000341/akrodexia-stoixeia-traumatisan-ton-giorgo-koumoutsako#


Πηγή: Πόντος και Αριστερά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *