Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus – 12 ΝΟΕΜΒΡΗ Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία

Prwtomagia201512 ΝΟΕΜΒΡΗ – Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια

Για τη σωτηρία των μισθών και συλλογικών συμβάσεων

Ενάντια στις επιθέσεις των διοικήσεων, στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας

Με ένα ενωτικό–αγωνιστικό σχέδιο, για την ανασυγκρότηση του συνδικαλισμού

Στις 12 Νοέμβρη έχει κηρυχτεί Γενική Απεργία, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενάντια στα τρομακτικά μέτρα του 3ου Μνημονίου, αυτά που έχουν ξεκινήσει και τα ακόμα χειρότερα που έρχονται:

  • Τεράστια υπερφορολόγηση των εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων: ΦΠΑ σε είδη βασικής ανάγκης, ΕΝΦΙΑ, αυξημένη φορολόγηση μισθών, αγροτών κ.λπ., αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς κ.ά.
  • Τσεκούρωμα στις κοινωνικές δαπάνες, με αποτέλεσμα η υγεία και η παιδεία να οδηγούνται στην οριστική διάλυση. Ειδικά οι λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» στην κοινωνική ασφάλιση σημαίνουν την οριστική εξαφάνισή της: τεράστια μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας, κατάργηση της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος και μετατροπή του σε «κεφαλαιοποιητικό». Σύνταξη, ασφάλιση, περίθαλψη κ.λπ. θα γίνει αποκλειστικά ένα πανάκριβο εμπόρευμα, για τους πολύ λίγους που θα έχουν να πληρώσουν.
  • Γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (αεροδρόμια, λιμάνια, ενέργεια, ύδρευση κ.λπ.), με το πρόσχημα της «αξιοποίησης».
  • Διευκόλυνση των τραπεζών και του κράτους: α) Να κατάσχουν μισθούς, συντάξεις, εισοδήματα και περιουσίες. β) Να κατασχέσουν μαζικά τις κατοικίες χιλιάδων οικογενειών. Αυτές οι κατασχέσεις γίνονται πλέον και ηλεκτρονικά.
  • Υποταγή όλης της λειτουργίας του κράτους στις απαιτήσεις των δανειστών και των τραπεζιτών, ντόπιων και ξένων. Για να μην μπορούμε να αντισταθούμε στα Μνημόνια με κανένα τρόπο και να συνεχίσουν να προστατεύονται η φοροδιαφυγή και η φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό είναι το νόημα αλλαγών όπως η αυτονόμηση της Γραμματείας Εσόδων, ο «αυτόματος κόφτης» σε κρατικές δαπάνες όταν δεν πιάνονται οι στόχοι των Μνημονίων κ.ά.

Όσα χρήματα συγκεντρώνει έτσι το κράτος, δεν πάνε σε μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία – αλλά στην αποπληρωμή των δανειστών. Που απ’ αυτό κερδίζουν τραπεζίτες και κερδοσκόποι, ρημάζοντας κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας. Έτσι όχι μόνο δεν υπάρχει σταθερότητα και ανάπτυξη, αλλά η ύφεση βαθαίνει διαρκώς, η ανεργία, η φτώχεια, η εξαθλίωση γιγαντώνονται. Και μόνη κερδισμένη, μια χούφτα μεγάλων επιχειρηματιών και πλουσίων.

Ειδικότερα ενάντια στους εργαζόμενους, με το 3ο Μνημόνιο κυβέρνηση και δανειστές θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν: (α) Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων (που θα εκτινάξει την ανεργία και τους εργοδοτικούς εκβιασμούς). (β) Χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία (βάζοντας άπιαστες προϋποθέσεις για το πότε θεωρείται νόμιμη). (γ) Αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου (περιορίζοντας ριζικά την ελευθερία και το πεδίο δράσης των σωματείων, ακόμα και τη δυνατότητα ίδρυσής τους, αν δεν είναι πλήρως εξαρτημένα απ’ τους εργοδότες). Αυτά είναι μπροστά μας – και κανέναν δεν πρέπει να αποκοιμίσουν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα διαπραγματευτεί για να προστατεύσει συλλογικές συμβάσεις κ.λπ. Θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους. Να μην έχουμε καμία ελευθερία οργάνωσης και διεκδίκησης, καμία δύναμη απέναντι στους εργοδότες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην Απεργία. Όχι βέβαια επειδή την κήρυξε μια ανεκδιήγητη ΓΣΕΕ, 3 χρόνια τώρα εξαφανισμένη και που τον Ιούλιο τάχθηκε (μαζί και άλλες συνδικαλιστικές ηγεσίες) με τις αντιδραστικές μνημονιακές δυνάμεις, που εκβίαζαν και απειλούσαν για να βγει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Αλλά για να κάνουμε ένα βήμα οργάνωσης της αντίστασής μας: στο 3ο Μνημόνιο (και στα δύο προηγούμενα), που μας απειλεί με εργασιακή και κοινωνική καταστροφή – στις διαρκείς επιθέσεις των διοικήσεων. Και ακόμα, για να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση του συνδικαλισμού στο χώρο μας, που έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα από τα λάθη και τις επιλογές συνδικαλιστικών εκπροσώπων εντελώς προσαρμοσμένων στις επιθέσεις των διοικήσεων και των Μνημονίων ή χωρίς κανένα αποτελεσματικό σχέδιο για να τις αντιμετωπίσουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

site www.eniaioswmateio.gr   –  info@eniaioswmateio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *