Aπόπειρα στοχοποίησης και συκοφάντησης του Πάνου Λάμπρου

prwtovoylia-thumb-large1395995129Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2015

Η απόπειρα στοχοποίησης και συκοφάντησης ενός εκ των ιδρυτικών μελών της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, του Πάνου Λάμπρου, από μερίδα τηλεοπτικών σταθμών με αφορμή τις αστυνομικές μυθιστορίες του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, μόνο ερωτηματικά για τον εμπνευστή τους πρώην υπουργό θα μπορούσε να προκαλέσει, αν δεν εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους.

Στόχος μας, τα εννιά χρόνια κοινής μας πορείας στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, ήταν και παραμένει να ακουστεί η φωνή των κρατουμένων. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται, με τις «καταγγελίες» του κ. Πανούση, πως αυτή η προσπάθεια ενοχλεί. Ενοχλεί, με άλλα λόγια, η ιδέα ότι οι κρατούμενοι είναι άνθρωποι με δικαιώματα, ενοχλούν οι καταγγελίες τους για τις παραβιάσεις του νόμου, ενοχλεί ο αγώνας για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενοχλεί ό,τι σπάει το άβατο που έχτισαν οι εκάστοτε ιθύνοντες. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος υπουργός προσπαθεί να ταυτίσει τον αγώνα των κρατουμένων και την αλληλεγγύη σ’ αυτόν με εγκληματική δράση.

Θα υπερασπιστούμε αταλάντευτα τον Πάνο Λάμπρου όχι μόνο επειδή για πολλά χρόνια βαδίσαμε μαζί στον όμορφο αυτό αγώνα, αλλά επειδή είμαστε πεπεισμένοι πως η παρακρατικού τύπου στοχοποίηση του ίδιου -και ποιος ξέρει πόσων ακόμη- στοχεύει στην «απενεργοποίηση» και την απομόνωση όσων δραστηριοποιούνται χωρίς παρωπίδες για τον έμπρακτο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών και στην ουσία στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης συνολικά.

Δηλώνουμε ότι καμιά επιχείρηση σπίλωσης αλλά και καμιά δίωξη-παρωδία δεν θα σταθεί εμπόδιο στην επικοινωνία μας με τους «μέσα»· αντίθετα ατσαλώνει τη θέληση και τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *