Αποκάλυψη FRONTEX: Επικίνδυνες πειρατικές μεθόδους άθλιων μισθοφόρων εις βάρος μεταναστών

unnamed (1)Μια από τις πιο απαίσιες πειρατικές μεθόδους του παρελθόντος –όταν την νύχτα με φωτιές κατεύθυναν στα βράχια τα πλοία για να τσακιστούν και ακολούθως να τα κουρσέψουν- ακολουθούν οι Μισθοφόροι της FRONTEX, εδώ και λίγες μέρες στο νησί της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες εθελοντών -που κατά χιλιάδες τους τελευταίους μήνες έχουν κατακλύσει το νησί για να σώσουν και υποστηρίξουν τους απελπισμένους μετανάστες, καθώς το ελληνικό κράτος και η Ε.Ε. δεν κάνουν τίποτε για να τους σώσουν-περιθάλψουν, παρά μόνο να καταστείλουν-, μεγάλες ομάδες πάνοπλων Μισθοφόρων, έχουν κατακλύσει το βόρειο τμήμα του νησιού. Τα βράδια ανάβουν φωτιές και παγιδεύουν τους μετανάστες ως σύγχρονοι πειρατές. Το καρτέρι το στήνουν μεταξύ Εφταλούς και Σκάλας Συκαμιάς, σημείο στο οποίο κατευθύνονται συχνά οι μετανάστες ερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια και πιο συγκεκριμένααπό την περιοχή Μπεχράμ Καλά (αρχαία Άσος).

Η αγανάκτηση στο νησί θεριεύει για τους άθλιους αυτούς Μισθοφόρους, που καθόντουσαν τόσο καιρό απαθείς και αδιάφοροι  απέναντι στην εντεινόμενη ανθρωπιστική τραγωδία, αφήνοντας μικρά παιδιά και οικογένειες να θαλασσοπνίγονται χωρίς να κουνούν το μικρό τους δακτυλάκι. Τώρα και μετά τα δραματικά γεγονότα στο Παρίσι έχουν εντείνει την κατασταλτική τους δράση.Είναι η μοναδική τους αποστολή στο νησί.

Αυτή όμως είναι η Ευρώπη Φρούριο. Αυτοί που σπέρνουν το θάνατο και βομβαρδίζουν λαούς για να εξυπηρετήσουν τους ιμπεριαλιστικούς τους σχεδιασμούς, ευθύνονται για τα κύματα των απελπισμένων μεταναστών, που ακολούθως, τσακίζουν στα σύγχρονα Τείχη του Αίσχους, που ορθώνουν στο όνομα της Ασφάλειας τους.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι ζητεί από τις χώρες της Ε.Ε. «να συλλαμβάνουν αν είναι απαραίτητο» όσους μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν άσυλο. Αυτό που πρακτικά προτείνει ο Λεγκέρι είναι να εφαρμοστεί και τυπικά το πλαίσιο που καιρό τώρα επιδιώκει το κεφάλαιο των δυτικών χωρών για την εκμετάλλευση των μεταναστών: ένας μέρος αυτών θα πνίγεται στο Αιγαίο ή στα σύνορα μεταξύ των κρατών, ένα άλλο μέρος θα κρατείται εντός συνόρων ώστε να αποτελέσει το φτωχό εργατικό δυναμικό που έχουν ανάγκη οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και όσοι «περισσεύουν» θα πρέπει να συλλαμβάνονται ώστε να βιώνουν τον αποκλεισμό από την κοινωνία και τη δυνατότητα εργασίας και στη συνέχεια να επαναπροωθούνται στη χώρα τους.

Είναι ενδεικτικό ότι ο επικεφαλής της Frontex, βασικός υπεύθυνος για το θάνατο εκατοντάδων μεταναστών, επιλέγει να απειλήσει όσους συνεχίζουν να έρχονται προς την Ευρώπη, λέγοντας τους πρακτικά ότι αν δεν πεθάνουν στο ταξίδι, είναι πολύ πιθανό να συλληφθούν τη στιγμή που θα εισέρχονται στα ευρωπαϊκά σύνορα. Αυτό υλοποιούν τώρα οι Μισθοφόροι του στη Μυτιλήνη!

Γίνεται ξεκάθαρο πως ο πόλεμος κατά των μεταναστών που έχουν κηρύξει τα ευρωπαϊκά κράτη και το κεφάλαιο θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελεί την αιχμή του δόρατος σε αυτό τον ακήρυχτο πόλεμο. Μάλιστα, έχει καταντήσει να λέει και «ευχαριστώ», θεωρώντας επιτυχία την αύξηση της χρηματοδότησης της ΕΕ προς το ελληνικό κράτος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, προσπαθώντας να αποσιωπήσει το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα λεφτά που δίνονται πηγαίνουν στην καταστολή και τη στρατιωτική αντιμετώπιση των μεταναστών, την οποία και οργανώνει η Frontex.

Η συμμαχία όλων αυτών απέναντι στα ταξικά μας αδέρφια τους μετανάστες πρέπει να λάβει την απάντηση που της πρέπει από τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες. Ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας απέναντι σε κυβέρνηση και ταξική πολιτική, μνημόνια και τοκογλύφους, Ε.Ε., ΔΝΤ και ΝΑΤΟ είναι η μόνη απάντηση. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια στην FRONTEX, το Σαββάτο 28 Νοεμβρίου, με συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 11.00 π.μ.

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Μία απάντηση στο “Αποκάλυψη FRONTEX: Επικίνδυνες πειρατικές μεθόδους άθλιων μισθοφόρων εις βάρος μεταναστών”

  1. ΑΝΤΕ ….ΠΑΛΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ….ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ……!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *