Οι σύμμαχοί του “καρφώνουν” Ερντογάν. “Ιδού τα συμβόλαια πετρελαίου με το ΙΚ”

DIYLISTIRIO-TZIXANTISTONΔιυλιστήριο των τζιχαντιστών που έχει υποστεί ζημιές από βομβαρδισμούς. Φωτογραφία Today’s Zaman

 

Το ότι η Τουρκία έχει σχέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είναι γνωστό σε όλους και στις ΗΠΑ, βεβαίως και για αυτό, χθες, τόσο ο πρόεδρος Ομπάμα, όσο και υπουργός Άμυνας Κάρτερ, τα «έψαλλαν» στους Τούρκους.

Ωστόσο λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων με τη Ρωσία οι Αμερικανοί δεν μπορούν, αυτή την στιγμή, να ενεργήσουν κατά του καθεστώτος του εντελώς απρόβλεπτου και κατά συνέπεια επικίνδυνου Ερντογάν. Ο ίδιος ο Ερντογάν απείλησε να παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι έχει σχέσεις με τους τζιχαντιστές.

Φαίνεται, λοιπόν, πως ήρθε η ώρα να παραιτηθεί καθώς οι ίδιοι οι σύμμαχοί του, του λεγομένου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) δημοσιοποίησαν συμβόλαια μεταξύ της Τουρκίας και του Ισλαμικού Κράτους για την προμήθεια πετρελαίου της πρώτης από το δεύτερο, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Ο ΕΣΣ ανέφερε ότι έχει στα χέρια του απεικονίσεις των συμβολαίων, προφανώς φωτογραφίες τους, που αποδεικνύουν τις συναλλαγές Τουρκίας-ΙΚ και την αγορά πετρελαίου από τους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ, δήλωσε στέλεχος του ΕΣΣ.

Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη των διασυνδέσεων της Τουρκίας με το ΙΚ τις οποίες όλοι γνωρίζουν αλλά για διαφόρους λόγους δεν καταγγέλλουν.

Το ερώτημα είναι γιατί τώρα και γιατί ο ΕΣΣ. Οι απαντήσεις είναι πολλές.

Ο ΕΣΣ δεν είναι κάτι ενιαίο, αλλά αποτελεί ένα συνονθύλευμα ομάδων και οργανώσεων κάποιες εκ των οποίων δεν ήταν πάντα φιλικά διακείμενες προς την Τουρκία.

Επίσης ο ΕΣΣ βλέπει την αλλαγή των συσχετισμών στην περιοχή, με την Τουρκία να χάνει δραματικά έδαφος και δεν θα ήταν παράλογο να υποστηριχθεί ότι αποκαλύπτοντας την Τουρκία κερδίζει πόντους στην μεταπολεμική Συρία.

Το καλό ποντίκι, άλλωστε, εγκαταλείπει το πλοίο πριν βουλιάξει. Σε κάθε περίπτωση όλες οι καταγγελίες μένει να αποδειχθούν, ξεκάθαρα.

Πηγή: http://sputniknews.com/middleeast/20151202/1031089776/turkey-oil-purchase-daesh.html μέσω mignatiou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *