Αλληλεγγύη στους 5 φοιτητές – Να μην επιτρέψουμε την έκδοση

20151120_093721-300x225Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ημέρα Γενικής Απεργίας, αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στα σπίτια 5 φοιτητών από την Αγία Παρασκευή και τους συλλαμβάνουν εφαρμόζοντας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον τους από το ιταλικό κράτος. Στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση του εντάλματος.

Κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στη διεθνή διαδήλωση ΝΟ EXPO που έλαβε χώρα στο Μιλάνο στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς όταν χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Ευρώπη απέκλεισαν την έκθεση-φιέστα των αφεντικών ΕXPO 2015. Οι 5 φοιτητές είχαν προσαχθεί έξω από ένα κοινωνικό κέντρο στο Μιλάνο, όπου τους απέσπασαν με τη βία αποτυπώματα και DNA και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.
Είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ξεπερνά κατά πολύ μια τυπική περίπτωση διακρατικής συνεργασίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος όπως θέλουν να το παρουσιάσουν οι διωκτικές και δικαστικές αρχές των δύο χωρών.

Αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και της συνεργασίας των κινημάτων και αγωνιστών των χωρών της Ευρώπης. Στην κατεύθυνση αυτή, το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα της κατασταλτικής διεθνούς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι επιβλήθηκε τον καιρό των μεγάλων αντιπαγκοσμιοποιητικών διαδηλώσεων για να χτυπήσει ακριβώς κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συνεργασίας από τα κάτω των λαών της Ευρώπης.
Ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία όπου το καθεστώς έκτακτης ανάγκης επιβάλλεται βήμα-βήμα σε όλη την Ευρώπη με στόχο κατακτήσεις, δικαιώματα και κοινωνικούς αγώνες, η συγκεκριμένη υπόθεση λαμβάνει ευρύτερο και άκρως σημαντικό νόημα για όλο το κίνημα.

Γι’ αυτό πρέπει να αποτρέψουμε με κάθε μέσο την έκδοση των 5 φοιτητών. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε πως την ευθύνη για ενδεχόμενη έκδοση θα φέρει αποκλειστικά η ελληνική κυβέρνηση που θα έχει συναινέσει σ’ αυτό το έγκλημα και όχι φυσικά η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη.

• Να μην επιτρέψουμε την έκδοση των 5 φοιτητών.
• Να αντισταθούμε στην Ευρώπη-φυλακή και στο γενικευμένο καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *