Το γήπεδο θα μείνει ανοιχτό για όλο το λαό!NEA συγκέντρωση Τρίτη 5/1 στις 19:00

image002Xτες Δευτέρα 4/1 πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στο γήπεδο της Αργυρούπολης ενάντια στην απόφαση του Δήμου να επιβάλει χαράτσι 5 ευρώ για τους ετεροδημότες και υποχρεωτική κάρτα εισόδου για τους αθλούμενους στο στίβο.

Δεκάδες κόσμου  για πάνω από μία ώρα κράτησαν τo γήπεδο ανοιχτό, αγνοώντας την καινούργια μαγνητική πόρτα και το κουβούκλιο-φυλάκιο (αλήθεια, λεφτά υπάρχουν για τέτοια;!), ώστε να μπορούν όσοι θέλουν να αθληθούν  να μπουν ελεύθερα στον στίβο.

Μπροστά σ αυτή την πρωτόγνωρη γι’ αυτούς κατάσταση, ο δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοί του απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι φορομπηξία και αυταρχισμός πάνε μαζί. Αφού πρώτα απείλησαν ότι θα σβήσουν τα φώτα και θα εκκενώσουν το γήπεδο -σα να πρόκειται για τσιφλίκι τους- κάλεσαν στη συνέχεια την αστυνομία να διασφαλίσει ότι η πόρτα θα παραμείνει κλειστή για τους πολίτες, απειλώντας με μηνύσεις όσους αντιδρούν στην παράλογη απόφασή τους. Χαρακτηριστικές  επίσης ήταν οι φράσεις που ακούστηκαν από πλευράς δημοτικής αρχής, «θα πάψουμε τη αναρχία στην πόλη» και «εμάς ψήφισαν και θα κάνουμε ότι θέλουμε»  και άλλα τέτοια «δημοκρατικά». Πραγματικά αστείο θέαμα, την ίδια ώρα που εξύβριζαν, απειλούσαν ή ακόμα και χειροδικούσαν προσπαθώντας να εκφοβίσουν τον κόσμο που διαμαρτύρονταν, να παρουσιάζονται ως οι  εκφραστές της  δημοκρατίας.

Οι αστήριχτες αιτιάσεις τους, για «τάξη και ασφάλεια», για «νομιμότητα»(δηλαδή υπακοή στους κανόνες που βάζουν οι ίδιοι), για «προστασία των παιδιών από τους γονείς (τους), που μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο», δεν πείθουν πια κανέναν.

Βάζουν περιορισμούς στη χρήση των δημοτικών χώρων, χαρατσώνουν τους πολίτες, στέλνουν τον κόσμο να πληρώσει λεφτά στους γιατρούς για να βγάλει κάρτες εισόδου και εν τέλει αποτρέπουν το λαό απ’  το να αθληθεί.

Η  θλιβερή χτεσινή εικόνα  του «αποστειρωμένου» και μισο- έρημου (μέχρι να το ανοίξει ο κόσμος που διαμαρτυρόταν) γηπέδου , μιλούσε από μόνη της.

 

  • Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους για όλους τους πολίτες.
  • Ο ΟΝΑΔΕΑ και η διοίκηση του δήμου να πάρουν πίσω την απόφαση για εισιτήριο και κάρτα εισόδου

 

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5/1 ΣΤΙΣ 19:00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *