Ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες;

timthumbΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες;

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

προστατεύει την εργοδοτική αυθαιρεσία της Deutsche Telekom!

Οι περιβόητες ανεξάρτητες αρχές που δημιουργήθηκαν για να προστατεύουν τα πολιτικά κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των πολιτών μήπως έχουν ξεχάσει το ρόλο τους και κάνουν το αντίθετο απ’ αυτό για το οποίο έχουν συσταθεί;

Αν αναρωτιέστε πως έγινε και έχουμε γεμίσει κάμερες και πως καταφέραμε να ξεπεράσουμε ακόμα και το Λονδίνο, διαβάστε με προσοχή τα παρακάτω ενδεικτικά στοιχεία για να καταλάβετε πως μας προστατεύει  η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ.λ.π.

{ Το όνομα εδώ μάλλον έχει την ίδια σημασία που έχουν οι λέξεις Εύξεινος Πόντος, Καλλίδρομος, Γλυκάδι (το ξύδι) } κ.λ.π.

Αυτοί βέβαια κάνουν ότι μας προστατεύουν, εμείς έχουμε αναρωτηθεί γιατί τους πληρώνουμε και μάλιστα με φαραωνικούς μισθούς;

   Θαυμάστε με ποιο τρόπο προστατεύει τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του ΟΤΕ:

  • Στις 03-12-2014 καταθέσαμε καταγγελία με Αριθ.Πρωτ.: Γ/εις/7529 προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με αυθαιρεσίες της διοίκησης του ΟΤΕ. (Κάμερες στραμμένες στους εργαζόμενους και στους πελάτες στα καταστήματα, μαγνητικές κάρτες χρονοπαρουσίας ανά όροφο και ανά πτέρυγα, κάμερες στα κυλικεία, στα κλιμακοστάσια, στους διαδρόμους, στην είσοδο των ανελκυστήρων) κ.λ.π.

image042

   Από τότε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανέλαβε δράση.

  • Στις 19-12-2014 η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με επιστολή της προς τον ΟΤΕ με Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/7529-1, αφού τους ενημερώνει για την καταγγελία και τους γνωστοποιεί σε ποιους χώρους επιτρέπονται οι κάμερες, προς τα πού θα πρέπει να εστιάζουν κ.λ.π, στο τέλος τους ζητάει να υποβάλουν εγγράφως, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από τη λήψη του παρόντος εγγράφου, τις απόψεις τους επί της ως άνω καταγγελίας.

image040Η διοίκηση του ΟΤΕ απαξιεί να τους απαντήσει!

  • Στις 30-09-2015 και έχοντας περάσει 9 μήνες από την πρώτη επιστολή, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ξαναστέλνει επιστολή με Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4987 υπενθυμίζοντάς τους την πρώτη επιστολή και καλώντας τους και πάλι να απαντήσουν εντός 15 ημερών.

 image002

  • Στις 09-11-2015 και ενώ έχουν περάσει 40 ημέρες από την δεύτερη επιστολή της Αρχής, ο ΟΤΕ απαντάει με έγγραφό του ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση.

 

Στην απάντηση αναφέρεται μόνο στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχονται ότι έχουν τοποθετήσει 319 κάμερες!!!

Δεν αναφέρουν τίποτα για τ’ άλλα κτήρια όπως το νέο κτήριο στην Παιανία και τα καταστήματα του ΟΤΕ τα οποία αναφέρονται στην καταγγελία μας.

image004

image006Μετά απ’ όλα τα παραπάνω, οι εξηγήσεις αυτές κρίθηκαν ικανοποιητικές από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 

   Με έγγραφο που μας απέστειλε με Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/414 στις 25-01-2016 (14 μήνες μετά την καταγγελία μας), μας ενημερώνει ότι εφόσον ο καταγγελλόμενος απαντάει ότι δεν συμβαίνει τίποτε….. άρα δεν υπάρχει θέμα…. δηλαδή ούτε γάτα ούτε ζημιά και έτσι έκλεισαν την υπόθεση!

   Συμπέρασμα:  Ρωτάει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τον ΟΤΕ «συμβαίνουν όλα αυτά στην επιχείρησή σας;»

   Απαντάει ο ΟΤΕ:  «Απα πα….  τέτοια πράγματα στην επιχείρησή μας ποτέ.

   Δεν συμβαίνει τίποτε τέτοιο…. μάλλον είναι διαδώσεις των Αναρχοκομουνιστών» (το τελευταίο δεν το γράφουν στην απάντηση).

Μας απαντάνε λοιπόν από την  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ.λ.π.

«Όχι κάνετε λάθος.  Στο σημερινό ΟΤΕ…. όπως μας διαβεβαίωσαν δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα!!!»

  image008

Τα ντοκουμέντα που ακολουθούν είναι αποκαλυπτικά για την δράση της παραπάνω «ανεξάρτητης» αρχής:

Νέο κτήριο του ΟΤΕ στην Παιανία (Αγ. Λουκά & Ικάρου 1)

Κάμερες στα κλιμακοστάσια!

 image014

image012

 Κάμερες στους διαδρόμους και στους ανελκυστήρες!

image001

image018

image020Κάμερες στους καρταναγνώστες χρονοπαρουσίας!

image022

 Κάμερες στα κυλικεία!

image030

 image032

Κάμερες σε γραφεία!

image028

 Κάμερες στα καταστήματα του ΟΤΕ

 Κατάστημα Χαλανδρίου (Λ. Πεντέλης 7-9)

image001

 Κατάστημα Αθηνάς 45

image002

Κατάστημα Δάφνης (Καραολή 6)

image001

 Κατάστημα στο Γουδί  (Μικράς Ασίας 47 & Σινώπης)

image002

  Κάμερα στον δρόμο έξω από το Κατάστημα στο Γουδί  (Μικράς Ασίας 47 & Σινώπης)

image003

       Έξτρα καρταναγνώστες στους ορόφους και στους διαδρόμους στο Δ. Μέγαρο και στην Παιανία.

image002

Τελικά, ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;

ΑΣΕ

Αθήνα: 31-03-2016

Υ.Γ: Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος αναρωτιόταν: «αν κύριοι, οι μισοί έλληνες παρακολουθούν τους άλλους μισούς, τίθεται το ερώτημα, ποίος θα παρακολουθεί τους παρακολουθούντας;»

Ο δικτάτορας όμως ήταν άτυχος, δεν υπήρχαν τότε ούτε μοντέρνες κάμερες, ούτε «ανεξάρτητη» Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *