Τηλεοπτικές άδειες: Ηχηρή παρουσία Μαρινάκη, ποιος είναι ο Καλογρίτσας, τι συμβαίνει με Σκάϊ- Mega

parakato.gr_-657x360Στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας(4/7) έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις τηλεοπτικές άδειες εθνική εμβέλειας στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες τα επιχειρηματικά σχήματα θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών για τη μετάδοση προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Μέχρι στιγμής, τα εταιρικά σχήματα που έχουν καταθέσει φάκελο διεκδίκησης είναι 11:

ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ συμφερόντων Κυριακού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ συμφερόντων Αλαφούζου
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – STAR CHANNEL συμφερόντων Βαρδινογιάννη
ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ συμφερόντων Κοντομηνά
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – “EPSILON TV” συμφερόντων Βρυώνη
ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος είναι ελλιπής καθώς δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα λόγω χρεών και μη εξυπηρέτησης τραπεζικών δανείων, έγγραφο που θα πρέπει να κατατεθεί εντός των επόμενων 3 ημερών.
City News ΑRΤ TV συμφερόντων Γιώργου Καρατζαφέρη
Αιτήσεις συμμετοχής απέστειλαν και οι επιχειρηματίες που μέχρι σήμερα δεν δραστηριοποιούνται στο τηλεοπτικό τοπίο όπως οι:

Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ
Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ Καλογρίτσας μέσω της εταιρίας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Κύπριοι επιχειρηματίες μέσω της εταιρείας DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
καθώς και δεύτερη ομάδα Κύπριων Επιχειρηματιών μέσω της εταιρείας «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ». Τρεις δικηγόροι εμφανίζονται στο ΔΣ της “Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου” που κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Πρόκειται για τους , Φίλιππο Χατζηφιλίππου, Αθανάσιο Δάμη και Ναταλία Καλογέρη.
Αργότερα, αρχίζει η αποσφράγιση των φακέλων από την Πενταμελή Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, ώστε να ελεγχθεί η προσκόμιση των απαραιτήτων, σύμφωνα με την Προκήρυξη, δικαιολογητικών. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Προβολών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρουσία των νομίμων εκπροσώπων των υποψηφίων ή των ειδικά εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους.

Οι ενδιαφέρουσες εξελίξεις

-Σύμφωνα με πληροφορίες του anatropinews.gr ο φάκελος που υπέβαλε η Τηλέτυπος Α.Ε δεν έχει διευκρινισθεί εάν περιλαμβάνει τραπεζική ενημερότητα και είναι πλήρης. Τραπεζική πηγή εξηγούσε πως «η υποβολή έγινε για λόγους σκοπιμότητας και όχι διότι ελπίζει κανείς πως μπορεί να είναι σοβαρός διεκδικητής μιας εκ των αδειών». Άλλωστε, ο ένας εκ των μεγαλομετόχων Γ. Βαρδινογιάννης διεκδικεί τηλεοπτική άδεια για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star, ο έτερος Φ. Μπόμπολας μάλλον δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί στην υπόθεση των αδειών, ενώ ο τρίτος Σταύρος Ψυχάρης έχει σοβαρές δικαστικές εκκρεμότητες που καθιστούν μάλλον απαγορευτική τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό.

-Η παρουσία του μεγαλοεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη είναι αναμφισβήτητα η πιο ηχηρή. Νέο όνομα στον χώρο των μίντια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτης της Capital, μιας εκ των μεγαλυτέρων ναυτιλιακών εταιρειών της χώρας με διεθνή δραστηριότητα, καθιστά σαφές στους συνομιλητές του πως θα επενδύσει τουλάχιστον 50 εκατ. στον χώρο της τηλεόρασης.

-Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η υποβολή φακέλου από τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα. Πρόκειται για μία «αριστερή υποψηφιότητα» καθώς ο κ. Καλογρίτσας διατηρεί καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παλαιός φίλος του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη (και οι δύο είναι μηχανικοί και έχουν δραστηριοποιηθεί για πολλά χρόνια στον χώρο των κατασκευών) και υπήρξε εκδότης της αριστερής εφημερίδας «Η Πρώτη» που έγραψε σύντομη αλλά δυναμική ιστορία στα τέλη της δεκαετίας του ‘ 80 πριν κλείσει με απόφαση, τότε, της Κ.Ε του ΚΚΕ, όταν διαλύθηκε η συμβίωση της ανανεωτικής αριστεράς με τον Περισσό. Ο κ. Καλογρίτσας επιδιώκει να δημιουργήσει ένα αριστερό κανάλι γιαυτό και επιστράτευσε τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» Κώστα Αρβανίτη αν και ως γνωστόν διαθέτει συγγενική σχέση με γνωστό τηλεοπτικό δημοσιογράφο. Το τελευταίο διάστημα το όνομα του ακούστηκε και για την αναβίωση της εφημερίδας «Η Πρώτη» και σύμφωνα με πληροφορίες συζητά επ΄ αυτού με δημοσιογράφους που προέρχονται από τον χώρο της Αριστεράς.

-Το γεγονός, πάντως, πως οι ενδιαφερόμενοι για τις άδειες είναι 11 καθιστά δύσκολη την «επιβίωση» κάποιων εξ αυτών. Είναι σαφές πως ορισμένοι υπέβαλαν αίτηση περισσότερο για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και όχι γιατί διεκδικούν πραγματικά τηλεοπτική άδεια. Ίσως ελπίζουν σε μια θεματική ή περιφερειακή άδεια σε δεύτερο χρόνο. Το μεγαλο ερωτηματικό, πάντως, αφορά την αίτηση του Γιάννη Αλαφούζου για τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ. Τα τελευταία 24ωρα ο σταθμός ανέβασε πολύ την πολεμική του εναντίον της κυβέρνησης: η Καθημερινή δημοσίευσε επιστολή του Επιτρόπου Έτιγκερ που παρουσιάστηκε ως σφήνα κατά του διαγωνισμού και της κυβέρνησης για να διαψευσθεί παταγωδώς, σήμερα, με δηλώσεις κοινοτικού αξιωματούχου στο euractiv.com, ενώ η ηχηρή παρέμβαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ερμηνεύτηκε ως καταγγελία κατά των παρεμβάσεων του σταθμού προς χειραγώγηση των δικαστών πριν την εκδίκαση της αίτησης προσφυγής τηλεοπτικών σταθμών (και του Σκάϊ) κατά του νόμου Παππά. Λέγεται δε πως υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες περί τον φάκελο του κ. Αλαφούζου.

Πηγή: anatropinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *