Παγκόσμια Τράπεζα προς Ελλάδα: Κόψτε το επίδομα θέρμανσης κι όχι μόνο…

208200-1«Ψαλίδι» σε φοροαπαλλαγές και παροχές φέρεται να προτείνει η Παγκόσμια Τράπεζα στην Ελλάδα, με στόχο να βγει το μνημόνιο.

 Ο Οργανισμός που έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του προνοιακού συστήματος στη χώρα μας, φέρεται να έχει στείλει λίστα περικοπών στο υπουργείο Εργασίας. Στο στόχαστρο της Παγκόσμιας Τράπεζας μπαίνει το επίδομα θέρμανσης κι όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, ο Οργανισμός ζητά «ψαλίδι» σε όλο το φάσμα των φοροαπαλλαγών και κυρίως σε αυτές που ισχύουν για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης και «μαχαίρι» σε παροχές ανταποδοτικού χαρακτήρα, για τις οποίες έχουν καταβληθεί εισφορές.

Από τις περικοπές σε εκπτώσεις φόρων από τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, η Παγκόσμια Τράπεζα ελπίζει σε εξοικονόμηση περίπου 100-120 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, το επίδομα θέρμανσης τίθενται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς σύμφωνα με τον Οργανισμό βάσει των κριτηρίων που εφαρμόζονται, ενδέχεται οι δικαιούχοι να μην είναι πάντα αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη ένα τέτοιο μέτρο.

Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα, η Παγκόσμια Τράπεζα δεν επιμένει σε περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, καθώς διαπιστώνεται ότι η συνολική δαπάνη υπολείπεται των πραγματικών αναγκών ενός σύγχρονου και στοχοθετημένου συστήματος στήριξης των παιδιών.

Πηγή: tvsx

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *