Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απαγόρευση του μπουρκίνι στη Γαλλία

burkiniΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει την απόφαση, με τη στήριξη της κυβέρνησης Ολάντ, παραθαλάσσιων δήμων στη Γαλλία για την απαγόρευση του μπουρκίνι, ένα είδος μαγιό που φορούν οι μουσουλμάνες και καλύπτει όλο το σώμα εκτός από το πρόσωπο.

Αυτή η ρατσιστική πολιτική της ισλαμοφοβίας σε βάρος των μουσουλμάνων γυναικών που ζουν στη Γαλλία έχει παρελθόν. Την αρχή έκανε ο δεξιός πρόεδρος Σαρκοζί με την απαγόρευση της μαντήλας σε δημόσιες υπηρεσίες και η “φιλική προς τον Τσίπρα” σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Ολάντ συνεχίζει την ίδια πολιτική προχωρώντας στην απαγόρευση ακόμα και σε δημόσιους χώρους.

Αυτού του είδους οι απαγορεύσεις δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών. Τροφοδοτούν συνειδητά ένα κλίμα ρατσισμού και ισλαμοφοβίας, ενισχύουν “την κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν και γίνονται οι καλύτεροι στρατολογητές του ISIS και ηθικοί αυτουργοί των τρομοκρατικών επιθέσεων του.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα του κινήματος στη Γαλλία ενάντια στην “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” και την ισλαμοφοβία και συνυπογράφει την ανακοίνωση του NPA που “καταγγέλλει την εργαλειοποίηση των δικαιωμάτων των γυναικών και υπερασπίζεται το δικαίωμά τους να διαθέτουν ελεύθερα το σώμα τους ενάντια σε αυτούς που θέλουν να τις αναγκάσουν είτε να καλύπτονται είτε να είναι ακάλυπτες. Στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, η κυβέρνηση δημιούργησε μια μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία έχουν ως στόχο να καταστήσουν αποδεκτές αυτές τις επιθέσεις στην ελευθερία, στιγματίζοντας μέρος του πληθυσμού, ιδιαίτερα τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους, που χαρακτηρίζονται ως δυνητικά επικίνδυνοι. Η δημιουργία φραγμών που θα εγκλωβίζουν τον καθένα στην υποτιθέμενη «κοινότητά» του και θα εμποδίζουν την αλληλεγγύη και την κοινή αντίσταση στις αντικοινωνικές και κατασταλτικές πολιτικές, είναι μια τρομακτική παγίδα. Απέναντι σ’ αυτή την αποκρουστική κλιμάκωση και την επιθετική πολιτική ασφάλειας, χρειάζεται μια πλατιά απάντηση εναντίον του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας, ενάντια στην κρατική καταστολή της έκτακτης ανάγκης και για ίσα δικαιώματα”.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία που καλούν η ΚΕΕΡΦΑ και κοινότητες μεταναστών, την Τρίτη 30.08,7μμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *