Διακήρυξη της Πανελλαδικής Πρωτοβουλίας “ΟΧΙ ΣΕ ΤΤΙP, CETA, TiSA – ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ”

imageΗ Πανελλαδική Πρωτοβουλία “Όχι σε TTIP, CETA, TiSA – Όχι στα Μνημόνια” εκφράζει τη διάθεση των συλλογικοτήτων, των κινημάτων και των πολιτών που συμμετέχουμε σε αυτή, να αγωνισθούμε για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας και τα δικαιώματά μας από τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχουν στους λαούς και στο φυσικό περιβάλλον οι διεθνείς συμφωνίες, TTIP(Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση),CETA (Συνολική Εμπορική Συμφωνία, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά) και TiSA(Εμπορική Συμφωνία για τις Υπηρεσίες ανάμεσα σε πολλά κράτη) και που επιβάλλονται ήδη στη χώρα μας από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές με αποκλειστικό στόχο την αύξηση των κερδών των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Έχοντας βιώσει για 6 χρόνια τις καταστροφικές επιπτώσεις τριών μνημονίων γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει:

-η ουσιαστική κατάργηση της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας, αφού η κυβέρνηση και η βουλή δε μπορούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου χωρίς την έγκριση των εκπροσώπων των πολυεθνικών επιχειρήσεων που ελέγχουν την πολιτική ζωή στη χώρα μας είτε σαν τρόϊκα στα προηγούμενα χρόνια είτε σαν τετρατροϊκα τώρα. .

-η ελαχιστοποίηση των μισθών και των συντάξεων, η πρωτοφανής αύξηση της ανεργίας και η κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

-η αποδιάρθρωση της δημόσιας παιδείας και της δημόσιας υγείας και η σταδιακή αντικατάστασή τους από ιδιωτικές επιχειρήσεις

-η εκποίηση βασικών δημόσιων πόρων όπως είναι το νερό και η ενέργεια, αλλά και της δημόσιας περιουσίας γενικότερα.

-η παραχώρηση ελεύθερων χώρων, φυσικών οικοσυστημάτων (δασών, παραλιών, ποταμών, λιμνών), ολόκληρων νησιών ακόμη και αρχαιολογικών χώρων και σημαντικών ιστορικών μνημείων σε πολυεθνικές επιχειρήσεις για δημιουργία φαραωνικών εμπορικών και τουριστικών εγκαταστάσεων.

-το κλείσιμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για να λειτουργήσουν οι υπεραγορές (πολυεθνικά σούπερμαρκετ, πολυκαταστήματα mall κ.α)

-η καταστροφή των μικρών και μεσαίων αγροτικών επιχειρήσεων και απαξίωση των ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Πολλές από τις πιο πάνω επιπτώσεις βιώνουν επίσης οι λαοί των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού από την εφαρμογή της διεθνούς συμφωνίας NAFTA, (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών) που είναι παρόμοια με την TTIP. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής των ΗΠΑ, τα 12 πρώτα χρόνια εφαρμογής αυτής της συμφωνίας (1994-2006) χάθηκαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και μειώθηκαν οι μισθοί για εκατομμύρια άλλους εργαζόμενους.

Και επειδή στην TTIP, τη CETA και τη TiSA περιλαμβάνονται όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω, γνωρίζουμε πού καλά τι σημαίνουν αυτές οι συμφωνίες προτού ψηφισθούν τυπικα.

Βέβαια οι συμφωνίες TTIP, CETA και TiSA εκτός από την κατάργηση της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας, της δικαιοσύνης, της δημόσιας παιδείας και υγείας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την καταστροφή των μικρών και μεσαίων εμπορικών και αγροτικών επιχειρήσεων, την εφαρμογή του fracking και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, θα καταργήσουν κάθε έλεγχο στην ασφάλεια των προϊόντων διατροφής, θα καταργήσουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας όπως και τη μυστικότητα των προσωπικών δεδομένων και τελικά θα εμπορευματοποιήσουν κάθε πτυχή της προσωπικής μας ζωής

Για τους λόγους αυτούς πιστεύουμε ότι είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαίος ο συντονισμένος αγώνας όλων των συλλογικοτήτων και των κινημάτων (συνδικαλιστικών, οικολογικών, μικρομεσαίων εμπόρων και αγροτών, κινημάτων στο χώρο της υγείας και της παιδείας, του κινήματος εναντίον της εκποίησης της δημοσίας περιουσίας και ιδιαίτερα εναντίον της εκποίησης του νερού και της ενέργειας, των κινημάτων νεολαίας κ.α) τόσο στη χώρα μας όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ένας αγώνας που θα στοχεύει τόσο στην αποτροπή της ψήφισης της TTIP, της CETA και της TiSA, όσο και στην κατάργηση των μνημονίων στη χώρα μας.

Και διεκδικούμε έναν άλλο δρόμο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας σε όφελος των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος. Ένα δρόμο που είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να χαράξουν μόνο οι ίδιοι οι λαοί.

Υπογραφές:

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ BIOME

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ ΕΥΑΘ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ “SOSTE TO ΝΕΡΟ”

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΑΟΝΤΟΣ ΒΟΥΛΑΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΒΟΥΛΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ”ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ”

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΒΥΘΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ (ΣΕΑ)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Σ.Α.Δ.Α.Σ-ΔΕΗ “ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ”

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ (ΣΕΚΕΣ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Σ.Υ.Ο.Λ.Θ)

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ” ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΘΟΡΡΙΨΗΣ-ΣΗΤΕΙΑ-ΚΡΗΤΗ

http://stopttipstopmnimonia.blogspot.gr

facebook Stopttip Stopmnimonia

email stopttipstopmnimonia@gmail.com

πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή της Πρωτοβουλίας στην ΕΡΤ-ΟPΕΝ.

https://youtu.be/ilUX_zIYk5Q

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *