Α. Τσίπρας: Ανακοίνωσε επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων

Προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους και ψεύτικες ελπίδες στο λαό περιελάμβανε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ήταν εμφανής η προσπάθειά του να καταδείξει ότι η κυβέρνηση εργάζεται για τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων και τη βελτίωση της κερδοφορίας τους και πως τα καταφέρνει καλύτερα από τη ΝΔ κι «ας μας κατηγορούν κάποιοι για εχθρούς της επιχειρηματικότητας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Επικαλέστηκε μάλιστα τα λόγια εκπροσώπου γαλλικού επιχειρηματικού ομίλου που του είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «πέτυχε κάτι σημαντικό, να μετατρέψει το Grexit σε Grinvest», δηλαδή επενδύσεις στην Ελλάδα.

Αναφέρθηκε στις κυβερνητικές προσπάθειες για να αξιοποιηθούν «νέα χρηματοδοτικά εργαλεία» για τις επιχειρήσεις και για «να ξαναπάρει μπρος το τραπεζικό σύστημα», πανηγύρισε για την «πραγματική έκρηξη της επιχειρηματικότητας στον Τουρισμό», αν και οι εργαζόμενοι στον κλάδο αμείβονται με χαμηλούς μισθούς για πολλές ώρες εργασίας. Δεσμεύτηκε μέσω της αναβάθμισης των λιμανιών, που περνούν στον έλεγχο μονοπωλίων, να μετατρέψει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό κόμβο για περισσότερες μπίζνες.

Ισχυρίστηκε ότι «είναι εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης» και πως στο τέλος του 2017 η ανάπτυξη «θα είναι κοντά στο 2%» για να παρουσιάσει το «success story» της δικής του διακυβέρνησης που αξιοποιεί τις ανάγκες του λαού για να δώσει όσα περισσότερα μπορεί στις επιχειρήσεις.

Ανακοίνωσε την επιδότηση των επιχειρήσεων για να μετατραπούν οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι σε μισθωτούς, όπως επίσης και την «επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους» των επιχειρήσεων για την πρώτη απασχόληση νέων εργαζόμενων. Ανέφερε ακόμα ότι θα ανακοινωθεί πρόγραμμα για εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι για καιρό, αλλά η κυβέρνησή του δεν κάνει δεκτές τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση των απλήρωτων, έτσι ώστε να φέρουν ευθύνη τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας και ο βασικός μέτοχος και οι εργαζόμενοι να έχουν την πρώτη θέση στη διεκδίκηση δεδουλευμένων και αποζημιώσεων από εταιρείες που έχουν πτωχεύσει.

Έτσι εννοεί ο πρωθυπουργός τη «δίκαιη ανάπτυξη» επιχειρώντας να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής και ψεύτικων προσδοκιών για τους εργαζόμενους που βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ζούγκλα που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατηρεί άθικτη.

Πηγή: 902

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *