Αποκρούστηκε η κοινή επίθεση Αστυνομίας – Χρυσής Αυγής στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση στο Πέραμα

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 αντιμετωπίστηκε επιτυχώς σχέδιο που είχε επεξεργαστεί η ΕΛ.ΑΣ. και η Χρυσή Αυγή. Στόχο είχαν να καταφέρουν ένα πολλαπλό στρατηγικό χτύπημα ενάντια στην Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού. Ήθελαν να τραυματίσουν και να συλλάβουν μέλη και φίλους της Οργάνωσης αλλά και να περιθωριοποιήσουν πολιτικά το κύρος της. Οι δεκάδες κλούβες των ΜΑΤ, οι δεκάδες μηχανές ΔΙΑΣ, οι νοικιασμένοι νταβάδες που είχε προσλάβει η Χρυσή Αυγή και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. δεν κατάφεραν να τρομοκρατήσουν το αγωνιστικό φρόνημα και τη δυναμική του αντιφασιστικού κινήματος!

Η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Πέραμα είχε καλεστεί στις 5μμ στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα ως αντίβαρο στη θρασύτατη πρόκληση της Χρυσής Αυγής να καλέσει συγκέντρωση στη λαϊκή αυτή γειτονιά του Πειραιά, δύο μόλις μέρες μετά από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η Αστυνομία από νωρίς το μεσημέρι, όμως, είχε κλείσει τη Λεωφόρο Ειρήνης (τον κεντρικό δρόμο που ενώνει το Πέραμα με την υπόλοιπη Αθήνα) για όλα τα μεταφορικά μέσα ιδιωτικά ή λεωφορεία. Αποτέλεσμα αυτού του σχεδιασμού ήταν να παραδοθεί η πόλη στις ναζιστικές περιπόλους που αλώνιζαν παρέα με τους ΔΙΑΣ.

Φτάνοντας, λοιπόν, το μεσημέρι το πρώτο κομμάτι της Οργάνωσης  (περίπου 40 σύντροφοι) να στήσουν την προσυγκέντρωση, έπεσαν στο πρώτο μπλόκο της αστυνομίας. Ο έλεγχος των υλικών δεν απέδωσε, φυσικά, «λαβράκια». Πέρα από τις σημαίες της Οργάνωσης δεν υπήρχαν ούτε πέτρες, ούτε μπουκάλια. Η πρώτη προβοκάτσια απέτυχε, λοιπόν, δεν μπορούσαν να μας συλλάβουν όποτε πέρασαν στο δεύτερο μέρος.

Περνώντας το μπλόκο της αστυνομίας, περπατώντας την άδεια Λεωφόρο Ειρήνης προς το χώρο της προσυγκέντρωσήςμας, δεχτήκαμε στη Σολωμού την επίθεση μερικών δεκάδων φασιστών που μπορούσαν να περάσουν ανεμπόδιστα τις διμοιρίες από τη δική τους μεριά εξοπλισμένοι με κράνη, πέτρες και παλούκια. Τα τρία κύματα επίθεσης αντιμετωπίστηκαν με πλήρη αποφασιστικότητα, αλλά σε κάθε επιτυχία μας είχαμε μια αντεπίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Με το που «τρέχανε» οι μπράβοι, φροντίζανε οι ένστολοι συνάδελφοι τους να αποκαταστήσουν την «τάξη».

Η αντιφασιστική συγκέντρωση παρ `όλη τη διπλή επίθεση πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών  στην Αγίου Νικολάου η οποία κράτησε μέχρι τις 6.30μμ

Στη συνέχεια εκτυλίχθηκε το 3ο μέρος της προβοκάτσιας: η αστυνομία είχε απαγορέψει τη κίνηση των λεωφορείων και δεν άφηνε να χρησιμοποιηθούν από τους αντιφασίστες διαδηλωτές που είχαν έρθει από την Αθήνα ώστε να γίνει ομαλή αποχώρηση. Σκοπό είχαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους και να δοκιμάσουν συντονισμένη επίθεση σε επόμενη φάση. Ούτε αυτή η απόπειρα τρομοκράτησης και διάλυσης πέτυχε. Οι 70-80 διαδηλωτές, παρ` όλη την πίεση από 6 κλούβες ΜΑΤ, 40 μηχανών ΔΙΑΣ και μερικών φασιστικών δικύκλων διαδήλωσαν μέχρι την Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι όπου και τελείωσε η συγκέντρωση ειρηνικά. Η αστυνομία μέχρι το τέλος έκλεινε την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Ειρήνης, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και μετά στη Λεωφόρο Σαλαμίνας δημιουργώντας απίστευτη αναστάτωση στην πόλη και ψάχνοντας αφορμή ή αδυναμία για επίθεση ή οποία δεν δόθηκε.

Η αναπαραγωγή του ασφαλίτικου δελτίου τύπου της αστυνομίας από όλα τα καθεστωτικά μέσα πως, δήθεν, 30 μέλη της ΟΡΜΑ από την πλατεία Ηρώων επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ με πέτρες και απωθήθηκαν, την ώρα που οι μάχες γινόντουσαν σε άλλα σημεία, σημαίνει πως τα Δελτία Τύπου είχαν γραφεί από πριν, έτοιμα να σπείρουν ψέματα για να καλύψουν το σχεδιασμό τους.

Η πραγματικότητα τους διαψεύδει! Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που θα ανέβουν τις επόμενες μέρες, είναι το ελάχιστο. Δεν πιστεύουμε στην Αστική Κοινωνία Δικαίου! Η αλήθεια όσο και να «λάμψει» πάντα θα μετριέται η δύναμη της από την αποφασιστικότητα του ταξικού κινήματος. Η πραγματικότητα είναι πως το αντιφασιστικό και ταξικό κίνημα έχει αντιστρέψει τους όρους της μάχης με τους φασίστες και παρακολουθούμε μόνο τους τελευταίους σπασμούς της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Τόσκας ας πάψουν να ψελλίζουν δικαιολογίες. Η συνεχόμενη ανοχή των φασιστικών μεθόδων δεν είναι «σεβασμός στη δημοκρατία» αλλά ζέσταμα του αυγού του φιδιού.

Η διάλυση των ρατσιστικών συγκεντρώσεων τον Απρίλη του 2016 στον Πειραιά, η αποτροπή ισλαμοφοβικών συγκεντρώσεων στην πλατεία Συντάγματος, το κλείσιμο της ρατσιστικής κατάληψης στο Βοτανικό, η μετατροπή της γιορτής των Ιμίων σε μέρα διεθνιστικής συγκέντρωσης και αδελφοσύνης του ελληνικού – τουρκικού και κουρδικού λαού, η εκδίωξη των φασιστικών σωματείων από το Συνέδριο του ΕΚΑ, η εκδίωξη των φασιστικών ταγμάτων στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, η καταδίκη των ναζί βασανιστών του ΟυαλίντΤαλέμπ δεν ήρθαν απλά και ομαλά. Για να φτάσουμε να διαδηλώνουν χιλιάδες στη Μεσογείων για να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έπρεπε να δοθούν συγκεκριμένες μάχες. Και δόθηκαν με επιτυχία!

Η απόκρουση της φασιστικής ενέδρας στην Σταθμό Πειραιά ήταν ένα μικρό δείγμα. Τον Απρίλη του 2016 η Χρυσή Αυγή επιτέθηκε πάλι συντονισμένα μαζί με την  Αστυνομία στην αντιφασιστική συγκέντρωση. Ενάμιση χρόνο μετά η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να κάνει συγκεντρώσεις ενώ ο λαός του Πειραιά συμμετείχε στην ανοιχτή εκδήλωση της ΟΡ.Μ.Α. στον ίδιο χώρο, κάτω από τα υποτιθέμενα ανοιχτά γραφεία τους. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αλλά με μεγαλύτερη εμπειρία και δυνάμεις το ίδιο πράγμα θα γίνει και στο Πέραμα.

Οι ναζί θα γίνουν μια περιθωριοποιημένη συμμορία, το εργοδοτικό σωματείο θα κλείσει και το αντιφασιστικό – ταξικό κίνημα θα κάνει στέκια, συναυλίες εκδηλώσεις προσπαθώντας να ξαναβρεί τον δρόμο του να ανασυνταχθεί απέναντι στο μεγάλο του εχθρό: τον καπιταλισμό, το κράτος του και τους μηχανισμούς του.

21/9/2017

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Μία απάντηση στο “Αποκρούστηκε η κοινή επίθεση Αστυνομίας – Χρυσής Αυγής στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση στο Πέραμα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *