Μόνο το πολιτικάντικο παιχνίδι τους ενδιαφέρει

Οσο περνούν οι μέρες τόσο γίνεται πιο καθαρό πως αυτό που εκτυλίσσεται γύρω από την καταστροφική ρύπανση του Σαρωνικού είναι ένα πολιτικάντικο παιχνίδι ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, τη ΝΔ κυρίως. Και οι μεν και οι δε αδιαφορούν πλήρως για τα αίτια της καταστροφής, για τη γρήγορη αντιμετώπισή της, για την πρόληψη παρόμοιων καταστροφών στο μέλλον. Η αντιπολίτευση βρήκε την κυβέρνηση με την πλάτη στα σκοινιά και τη σφυροκοπά ανελέητα, ενώ η κυβέρνηση αμύνεται απεγνωσμένα, μετρώντας το χρόνο μέχρι να ξεχαστεί κι αυτό.

Δεν ξέρουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τι συμβαίνει στον Πειραιά με τα σαπιοκάραβα, το εμπόριο και το λαθρεμπόριο καυσίμων; Φυσικά και ξέρουν. Οπως ξέρουν ότι τρανταχτά ονόματα του «επιχειρηματικού τζετ σετ» φτιάχτηκαν με αυτό το λαθρεμπόριο. Δεν ήξεραν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτή την κατάσταση, όταν ανέλαβαν τα κυβερνητικά ηνία; Φυσικά και ήξεραν. Παριστάνουν τώρα τους αιφνιδιασμένους, ανακαλύπτουν «κενά» στη νομοθεσία, «αρρυθμίες» στον κρατικό μηχανισμό, με μοναδικό σκοπό να αποσείσουν τις ευθύνες τους, να τη βγάλουν καθαρή μέχρι «να περάσει η μπόρα». Κι ο Κουρουμπλής με τον Σαντορινιό έσωσαν τις καρέκλες τους, γιατί ο Τσίπρας αναγκάστηκε να τους «υιοθετήσει» και αν τους διώξει τώρα (κατόπιν εορτής) θα επιβεβαιώσει την κριτική της αντιπολίτευσης.

Σκεφτείτε μόνο τι σχεδιάζει να κάνει η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων. Να πάρει την αρμοδιότητα από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων και να τη δώσει στους Νηογνώμονες. Δηλαδή, σε ιδιωτικές εταιρίες που μόλις δουν λίγο «λάδι» εκδίδουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας για το χειρότερο σαπάκι!

Η καταστροφή του Σαρωνικού οφείλεται από τη μια στην απληστία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που δε λογαριάζει ούτε περιβάλλον ούτε ανθρώπινες ζωές, και από την άλλη στην άθλια πολιτική των κυβερνήσεων (όλων ανεξαιρέτως, και της σημερινής), που κάνει πλάτες στους εφοπλιστές και παίζει στα ζάρια το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, μη διαθέτοντας ούτε έναν στοιχειώδη μηχανισμό άμεσης αντιμετώπισης τέτοιων καταστροφών.

ΥΓ. Χαρακτηριστική του πολιτικάντικου παιχνιδιού που παίζεται είναι η μούγκα των Οικολόγων Πρασίνων. Οταν συμμετέχεις στην κυβέρνηση κι απολαμβάνεις παχυλότατα κρατικά πόστα, δείχνεις… ανοχή στις «αναποδιές». Αλλωστε, η οικολογία αυτού του τύπου ήταν πάντοτε ένα όχημα για πολιτική καριέρα και «μασούλημα» κονδυλίων.

Κύλησε ο τέντζερης

Ο Κουρουμπλής τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με τις ιταμές δηλώσεις που έκανε από την πρώτη στιγμή (ευρισκόμενος στο Λονδίνο μάλιστα!) που έγινε ορατή η πετρελαιοκηλίδα από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ», κι αυτό ήταν κάπως βολικό για τον Τσίπρα, πρώτο γιατί ο Κουρουμπλής θεωρείται «πασόκος με παλαιοκομματικές αντιλήψεις» και δεύτερο γιατί η αναπηρία του προκαλεί μια συμπάθεια για το πρόσωπό του και μια εν γένει συγκαταβατική αντιμετώπισή του από τον κόσμο (που δεν ξέρει και κρίνει συχνά από τη δημόσια εικόνα που ένας αστός πολιτικός φιλοτεχνεί για τον εαυτό του). Σύντομα, όμως, φάνηκε πως για τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, βέρο συριζαίο, στον οποίο ο Τσίπρας ανέθεσε τον συντονισμό της επιχείρησης αντιμετώπισης της ρύπανσης, ισχύει η παροιμία «κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι».

Είναι αυτός που ξεπερνώντας σε ιταμότητα τον Κουρουμπλή  βγήκε και δήλωσε ότι «σε είκοσι μέρες οι παραλίες της Αττικής θα είναι καθαρότερες από πριν»! Στη συνέχεια δε, όταν επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να καθαρίσει ο Σαρωνικός, ο Σαντορινιός, σαν να μην έτρεξε τίποτα, βγήκε και πήρε πίσω τη δήλωσή του, λέγοντας ότι «μέσα σ’ αυτόν τον πανικό κάνουμε και λάθη»! Μιλάμε για τον απόλυτο αμοραλισμό. Γιατί αυτά τα «λάθη» δεν είναι τυχαία. Είναι ένα ακόμα συνειδητό ψέμα, σαν τα χιλιάδες που λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, προσπαθώντας να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό. Αυτό έκανε και ο Σαντορινιός, γιατί μόνο με το ψέμα έχουν μάθει να λειτουργούν ως πολιτικά όντα. Απλά, έκανε λάθος υπολογισμό. Κυρίως ως προς τον χρόνο που πέταξε το ψέμα. Δεν υπολόγισε ότι η υπόθεση ήταν ακόμα «καυτή», οπότε το ψέμα θα αποκαλυπτόταν. Φυσικά, σκέψη να παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη ούτε που του πέρασε από το μυαλό. Ανθρωποι που έχουν ψηφίσει και με τα δυο χέρια σωρεία μνημονιακών αντιλαϊκών νομοθετημάτων έχουν γίνει εντελώς χοντρόπετσοι.

Αντίθετα, η πονηρή «Αυγή» κατάλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει ζημιωμένος αν ακολουθήσει τη γραμμή Κουρουμπλή-Σαντορινιού, που είναι «από άλλο ανέκδοτο» και έμεινε από νωρίς στη γραμμή που υιοθέτησε μετά και το Μαξίμου. «Λελογισμένη αυτοκριτική» και μεταφορά της ευθύνης στις «χρόνιες παθογένειες των μηχανισμών της δημόσιας διοίκησης, οι οποίες αποτελούν ένα ακόμα σύμπτωμα του δικομματικού συστήματος». Μόνο που οι «μηχανισμοί» έχουν πολιτικούς προϊσταμένους και τα τελευταία δύο χρόνια αυτοί (οι πολιτικοί προϊστάμενοι) δεν ανήκουν στον παλιό δικομματισμό, αλλά στον νέο δικομματισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κι αυτό ο κόσμος το ξέρει.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *