Ο Γ. Βαρουφάκης «επιστρέφει» στον τόπο του εγκλήματος

Η ιστορία σύμφωνα με μια ρήση που χρησιμοποίησε και ο Καρλ Μαρξ, επαναλαμβάνεται αλλά μόνο ως φάρσα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ιδρύοντας πρόσφατα το «Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανατροπής» (ΜέΡΑ25), ακολουθεί μια πρόσφατη καταστροφική πεπατημένη: τον δρόμο που χάραξε ο Αλ. Τσίπρας. Αντιπροσωπεύει σε εκδοχή φάρσας τον Τσίπρα του ψεύδουςκαι της αναξιοπιστίας. Τον Τσίπρα που, δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε, υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και πούλαγε ευκολοχώνευτα παραμύθια «χωρίς δράκους», τα οποία ως δια μαγείας θα άλλαζαν την πραγματικότητα, χωρίς να δυσαρεστηθεί κανένας.

Ο Γ. Βαρουφάκης, ο άνθρωπος που υπόγραψε ο ίδιος προσωπικά και πανηγυρίζοντας την απαράδεκτη συμφωνία με την τρόικα της 20ης Φλεβάρη, συμφωνία που υπήρξε το πρόπλασμα του τρίτου μνημονίου. Ο Γ. Βαρουφάκης, φανατικός πολέμιος της εξόδου από την ευρωζώνη, την οποία πολλάκις εμφάνιζε και συνεχίζει, δυστυχώς, να εμφανίζει ως καταστροφή. Ο Γ. Βαρουφάκης του «διαπραγματευτικού τουρισμού» για τον οποίο τον κατάγγελλε το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, που όπως λέει ο ίδιος στο βιβλίο του, παρότι κομήτης ελέω Τσίπρα, στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο τελευταίος όδευε ολοταχώς για κυβέρνηση, κατακεραύνωνε τον Τσίπρα γιατί έδωσε κρίσιμο οικονομικό υπουργείο στον Λαφαζάνη και άφηνε εκτός της οικονομικής κυβερνητικής ομάδας τον Τσακαλώτο. Αυτός, λοιπόν, ο Γιάνης Βαρουφάκης, με τα τόσα ακόμα που θα μπορούσαν να επισυναφθούν, κατέχει μια λαμπρή ιδιότητα: Είναι ένα «λουστραρισμένο», υπερπροβαλλόμενο από τα συστημικά Μέσα εγχώριας και διεθνούς μαζικής ενημέρωσης, κακέκτυπο του Αλ. Τσίπρα.

Μπορεί να τα λέει όλα και τίποτα. Να υπόσχεται στους πάντες τα πάντα. Να μοιάζει ριζοσπαστικός, την ώρα που, ποντάροντας στην άγνοια, λέει κενολογίες.

Η ατυχία, όμως, του Γιάνη Βαρουφάκη είναι ότι έχει προηγηθεί αυτού ο Αλ. Τσίπρας. Ακολουθεί, λοιπόν, δεύτερος και καταϊδρωμένος, πολύ πιο άνευρος και λιγότερο πρωτότυπος και φυσικά με μάλλον λιγότερο ταλέντο και με έναν λαό ψυλλιασμένο και, δυστυχώς για τον ίδιο, γνώστη των πεπραγμένων του.

Τα 7 σημεία που πρότεινε ο Γ. Βαρουφάκης ως πρόγραμμα, όχι μόνο δεν συνιστούν, μέσα στην αοριστία και την συστημικότητά τους, πρόγραμμα, αλλά αποτελούν και μια δέσμη αοριστολογίαςαερολογίας και ανέφικτης κατεστημένης υποσχεσιολογίας.

Για παράδειγμα, η διαγραφή του χρέους γίνεται, από τον Γ. Βαρουφάκη, «αναδιάρθρωσή» του, μια φράση που μπορεί να πιπιλάει από το ΔΝΤ μέχρι τον Ντράγκι και να της προσδίδει ό,τι περιεχόμενο νομίζει.

Η δυνατότητα άσκησης εθνικής δημοσιονομικής πολιτικής, μετατρέπεται, πάλι από τον Γ. Βαρουφάκη, σε «μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων», με την μείωση αυτή να μην αντιμετωπίζει τίποτα, ενώ είναι και πολύ λιγότερο ρεαλιστική από την αναγκαία δημοσιονομική αυτονομία.

Μόνο για λόγους οικονομίας χώρου δεν αναφερόμαστε και στις άλλες παρόμοιες προτάσεις μιας «τρύπας στο νερό» του Γ. Βαρουφάκη.

Η κατακλείδα, όμως, του  Γ. Βαρουφάκη είναι εκείνη που σπάει κόκαλα. Είναι αποφασισμένος, μας λέει (τόσο όσο ο Τσίπρας!), να νομοθετήσει χωρίς συμφωνία με τους θεσμούς, έχοντας την αυταπάτη ότι μπορεί να το πράξει, χωρίς να «αποπέμψουν» την Ελλάδα από το ευρώ, καθώς, όπως λέει, μια τέτοια αποπομπή «συνεπάγεται μεγάλο κόστος για την Ευρώπη»!!! Αυτά έλεγε και ο Τσίπρας και έτρεξε να υπογράψει την πιο ταπεινωτική συνθηκολόγηση. Κατάργηση της επιτροπείας μέσα στο ευρώ απλώς δεν υπάρχει και όσοι την υπόσχονται, κοροϊδεύουν. Αν και οφείλω να πω, πως ο Γιάνης έχει εγκαταλείψει τέτοιες «φαντασιώσεις», όπως αυτές μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης Ελλάδας.

Κ.Τ

ΥΓ: Μερικοί ακόμα θεωρούν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης (Γ.Β) αποπέμφθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για λόγους αντίστασης στην τρόικα και στα μνημόνια. Ο Γ.Β απομακρύνθηκε τελικά διότι άλλα έλεγε στον έναν και άλλα στον άλλον, άλλα το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ, ενώ και αυτά που έλεγε δεν διέθεταν ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος.

Πηγή: iskra

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *