Αυταπάτες

Την εκποίηση των φιλέτων της ΔΕΗ χαρακτήριζε άλλοτε εθνικό έγκλημα ο θλιβερός ΘΑλέξης, πράξη υποτέλειας και ραγιαδισμού. Τώρα τα βγάζει ο ίδιος στο σφυρί μπιρ παρά και επαίρεται από πάνω. Ουδόλως πτοείται. Διατηρεί γαλήνια την αριστερή του συνείδηση, διότι τότε, τα ένδοξα χρόνια της αντιπολίτευσης κατά τα οποία κάλπαζε υπό τις ευλογίες του ανυποψίαστου λαού προς την εξουσία, έτρεφε ορισμένες ήσσονος σημασίας ψευδαισθήσεις. Το ’χει άλλωστε ξεκαθαρίσει παλαιόθεν. «Αμαρτία εξομολογημένη, η μισή συχωρεμένη» επιμένουν οι αρχαίοι Κινέζοι σοφοί ή «αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη» καθώς διατείνονται όσοι από μας δεν κατόρθωσε, παρά τους εργώδεις αγώνες του, να ξεβλαχέψει ο τσέλιγκας του περιοδικού Τύπου Πέτρος Κωστόπουλος.

Ζάχαρη τη βγάζει στις εύχλοες στοές των Βρυξελλών ο Στέλιος Κούλογλου. Μισθός πριγκιπικός, ταξίδια διαρκώς· ζωή χαρισάμενη γενικώς. Χάνει, βέβαια, παρεπιδημώντας στην κακούργα ξενιτιά, κρίσιμα επεισόδια της παρ’ ημίν πολιτικής αντιπαράθεσης, αναπληρώνει ωστόσο την έλλειψη, αποπνέοντας κοσμοπολίτικο αέρα Βρυξελλών. Εκστομίζει λοιπόν αφελώς τσουχτερές αλήθειες. Για τα ταξίματα, φέρ’ ειπείν, του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα πουλήσει ποτέ τη ΔΕΗ. «Αυτό ήτανε λάθος υπόσχεση» τόνισε ευθαρσώς σε τηλεοπτικό δίαυλο. «Οταν δεν μπορείς να υλοποιήσεις κάτι, δεν το υπόσχεσαι κιόλας, γιατί, αν το υπόσχεσαι μετά το υφίστασαι» συνέχισε σε σόλοικα ελληνικά απολύτως δικαιολογημένα, καθότι μετανάστης.

Ιχνηλάτησε κατόπιν την ειδοποιό διαφορά μεταξύ των δύο πρόσφατων εθνοσωτήρων: «Ο Σαμαράς, όταν πήρε την εξουσία, το ίδιο βράδυ, έκανε μεταστροφή. Ο Τσίπρας προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση. Ο Σαμαράς ήξερε ότι δεν θα κάνει τίποτα και έλεγε ψέματα. Ο Τσίπρας είχε αυταπάτες και αυτό είναι διαφορετικό» αποσβόλωσε τους συνομιλητές του. «Ηταν μεγάλες αυταπάτες» εξακολούθησε «κι αυτές οι αυταπάτες οδήγησαν σε υποσχέσεις τύπου ΔΕΗ». Οι οικοδεσπότες του δεν κρατήθηκαν και ρώτησαν: «Εχετε ακόμα αυταπάτες ή έχει τελειώσει το θέμα;», λαμβάνοντας την ακόλουθη αποστομωτική απάντηση: «Νομίζω ότι έχετε καταλάβει. Εχουν λήξει οι αυταπάτες».

Ζωηρές και μυριάδες από δαύτες διατηρεί έτι η Ελένη Αυλωνίτου, την οποία τόλμησε να σατιρίσει ο Λαζόπουλος. Απολαύστε τη σεμνή, μετριόφρονα απάντησή της: «Προφανώς δεν με ήξερε και πριν. Δεν με ήξερε ούτε ποια είμαι, ούτε πώς ντύνομαι, ούτε τι κάνω στη ζωή μου. Ας ήταν ικανοί να κάνουν το δικό μου διδακτορικό, το οποίο είναι άριστο και είναι στη βιβλιοθήκη του Washington DC και κομμάτι του οποίου έχει χρησιμοποιηθεί και στη NASA και μετά ας λένε ό,τι θέλουν. Εχουν δυσκολία να δεχτούν μια ωραία γυναίκα, η οποία είναι και πολύ μορφωμένη –εντάξει;– και έχει και πολιτικό λόγο. Τι άλλο να σας πω; Αυτός ο συνδυασμός “σκοτώνει” για μερικούς κομπλεξικούς». Κυρίως τους ανύποπτους τηλεθεατές. Η γυναίκα κάνει τζιζ, καθόσον διαστημική. Αλλάξτε πάραυτα κανάλι.

Πηγή: Δημήτρης Νανούρης – “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *