Ξέπλυμα «αρβύλας» με «άρωμα» χούντας

Οι συντελεστές του «Ράδιο Αρβύλα» παρουσιάζουν και μια άλλη εκπομπή που ονομάζεται «Βινύλιο». Αποφάσισαν, λοιπόν, στο «Βινύλιο» να είναι καλεσμένος ο Νίκος Μαστοράκης.

Καιρό είχαμε να δούμε αυτόν τον «ειδικό της τηλεόρασης», όπως συχνά τον αποκαλούσαν παλιότερα. Ας αφήσουμε, όμως, στην άκρη την «ειδικότητα» του  Μαστοράκη στην τηλεόραση, γενικότερα, και ας θυμηθούμε για τι άλλο είναι γνωστός ο «ειδικός».

Ο εξαιρετικός αυτός κύριος επί χούντας δέχθηκε να γίνει τηλεοπτικός ανακριτής φοιτητών που συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Όπως ο ίδιος δήλωσε στο «Βινύλιο» οι ίδιοι οι χουντικοί του ζήτησαν να κάνει την εκπομπή, διασφαλίζοντας πως οι φοιτητές δεν θα πάθουν τίποτα μετά και πως θα μιλήσουν ελεύθερα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, παρά το αίτημα του αγνού παρουσιαστή και τη διαβεβαίωση των χουντικών.

Ένα μικρό απόσπασμα μπορεί να σας πείσει για το είδος της συνέντευξης – ανάκρισης του Μαστοράκη στους φοιτητές.

Πάμε τώρα στην εκπομπή που φιλοξενήθηκε ο Μαστοράκης, στο «Βινύλιο». Εκεί περιέγραψε το «δράμα» που πέρασε  ο ίδιος. Με το γνωστό του «χαλαρό» ύφος (δεν προσέξαμε αν κρατούσε ένα από τα αγαπημένα του μπαλάκια που συνήθιζε να έχει στις εκπομπές του) μίλησε για τη χούντα και τον τρόπο που του ζητήθηκε να γίνει η συνέντευξη. Το «δράμα» του ήταν τόσο μεγάλο που, όπως, εξομολογήθηκε φορούσε μαύρα γυαλιά γιατί ήταν μέρες άυπνος. Προβληματιζόταν για την απόφαση του και τα λοιπά και τα λοιπά. Η περιγραφή του στο βίντεο εδώ (από το 14ο λεπτό μέχρι το 32ο). Σας παροτρύνουμε να την ακούσετε και να κρίνετε εσείς τα δεδομένα που παρουσιάζει. 

Από εκεί και πέρα είναι κι ένα θέμα η αντιμετώπιση και οι ερωτήσεις που δέχθηκε από τους παρουσιαστές του «Βινυλίου» και κατά βάση από τον κύριο Αντώνη Κανάκη, ο οποίος, όπως είπε, εάν πίστευε πως  ο Μαστοράκης ήταν χουντικός δεν θα είχε θέση στην εκπομπή του.

Βλέποντας το απόσπασμα του βίντεο θα διαπιστώσετε ότι οι ερωτήσεις που του έκαναν δεν είχαν καμία σχέση με τον ανακριτικό τρόπο που είχε ο ίδιος απέναντι στους φοιτητές του Πολυτεχνείου του 73. Αντίθετα, οι συντελεστές της εκπομπής πείστηκαν ότι χρειάζονται πολλές εκπομπές για να δοθεί φως στην υπόθεση. Κατά τα άλλα ο κύριος Αντ. Κανάκης αναρωτήθηκε πώς μπόρεσε ο Μαστοράκης να δεχθεί τις εγγυήσεις μιας χούντας. Αρκετές φορές, δε, υποστήριξε ότι η γνώμη του είναι πως δεν έπρεπε να καταλήξει να κάνει τη συνέντευξη, θεωρώντας πως ήταν λάθος.

Με αυτά και με αυτά οι τηλεθεατές που είδαν στο ΣΚΑΪ το «Βινύλιο», αλλά και όσοι θα το δούνε στο διαδίκτυο, αντικρίζουν ένα «ανθρώπινο πρόσωπο» του Μαστοράκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Μας συγχωρείτε αλλά δεν μπορούμε να συγκινηθούμε με το δράμα του. Εμάς μας αφορούν οι αγώνες και τα βασανιστήρια ( στην Μπουμπουλίνας και στο ΚΕΒΟΠ) εκείνων που αντιστάθηκαν στη χούντα. Ο καθένας και οι επιλογές του σε αυτή τη ζωή. Κάποιοι μπορεί να αρέσκονται να κάνουν τα «πλυντήρια» και να ξεπλένουν αρβύλες με χουντικό «άρωμα». Ας μην έχουν, όμως, και την απαίτηση να κάνουμε πως δεν βλέπουμ ή να κάνουμε πως δεν βρωμάει. 

Πηγή: Γεράσιμος Χολέβας – “Ημεροδρόμος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *