Αποκλεισμός του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, έναν από τους ελάχιστους Δήμους που στηρίζουν τη ναζιστική συμμορία της Χ.Α.

Στις 9 Απριλίου η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε προεκλογική συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» που αποτελεί δημόσια περιουσία. Αυτή ήταν και η μοναδική περίπτωση σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αρχών από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο έχουν πάψει να εκχωρούν δημόσιο χώρο στις ναζιστικές συμμορίες. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, οι υπεύθυνοι τρομοκρατικών χτυπημάτων και δεκάδων επιθέσεων σε μετανάστες αλλά και πολιτικών αντιπάλων τους, δεν αποτελούν «εναλλακτική πολιτική» αλλά εγκληματική οργάνωση για εξυπηρέτηση οικονομικών και πολιτικών σχεδίων.

Ο Δήμαρχος Χατζηδάκης και η Δημοτική Αρχή του Παλαιού Φαλήρου προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν τους φασίστες. Η τελευταία σκανδαλώδης απόφαση της Περιφερειακής Διοίκησης δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι γιατί η αγαστή συνεργασία προϋπήρχε. Η Χρυσή Αυγή ήταν προσκεκλημένη σε όλες τις εκδηλώσεις και παρελάσεις και η ίδια η συγκέντρωση έγινε πριν την απόφαση της Διοίκησης. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της πλειοψηφούσας παράταξης που θέλουν να «κληρονομήσουν» τη Δημαρχία Χατζηδάκη είναι συνυπεύθυνοι για την παραμονή των Ναζί στην πολιτική σκηνή. Φυσικά δεν ξεχνάμε την ίδια τη Ν.Δ. που φροντίζει να ανταμείψει το Δήμαρχο για την ακροδεξιά του συνέπεια και τον αναβαθμίζει σε υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Την ώρα που η ακροδεξιά, με την εθνικιστική και ρατσιστική ατζέντα δοκιμάζει να σηκώσει μπόι στην Ευρώπη, δεν ξεχνάμε τους «πρόθυμους», τους «καλοθελητές», αυτούς που του δίνουν χέρι βοήθειας. Οι ναζί κυριαρχούσαν στη Γερμανία το `30 όταν η «δημοκρατική» δεξιά και το βαθύ κράτος, δηλ το αστικό μπλοκ τους παρέδωσε «τα κλειδιά» διαχείρισης.

Σε λίγο καιρό τελειώνει η δίκη της Χρυσής Αυγής. Έντρομη η ηγεσία προσπαθεί να στείλει το Λαγό στην ασυλία της Ευρωβουλής αναζητώντας παραπάνω χρόνο διαπραγμάτευσης με το σύστημα. Οι αστοί μέσα από μαγειρέματα ετοιμάζονται για «πλυντήριο» των εγκλημάτων των ναζί και νέα αναβαπτισμένα, «καθαρά» σχήματα που να νομιμοποιήσουν ένα πιο επιθετικό κοινωνικό κανιβαλισμό. Οι επιθέσεις στο κράτος πρόνοιας, στους μισθούς & συντάξεις, στα δημοκρατικά δικαιώματα θα χτιστούν γύρω από τα ρατσιστικό και εθνικιστικό κανιβαλισμό.

Η συμβιβαστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, του Μαδούρο, του Λούλα, του Κορέα, όχι μόνο δεν μπορεί να αντισταθεί στις επιθετικές τακτικές του κεφαλαίου αλλά δεν διασώζουν ούτε τους εαυτούς τους. Η συγκρότηση αντιφασιστικής, διεθνιστικής, αντικαπιταλιστικής στρατηγικής για τους εργαζόμενου και τη νεολαία είναι η μόνη διέξοδος ενάντια στο άθλιο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Την Τρίτη 21 Μαϊου το πρωί, πραγματοποιήσαμε συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου στο Παλαιό Φάληρο με σκοπό να αναδείξουμε την συνεργασία – στήριξη της τοπικής Δημοτικής Αρχής προς τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Η Δημοτική Αρχή είναι υπόλογη σε κάθε πολίτη του Π.Φαλήρου που έδωσε δημόσιο χώρο σε υπόδικους εγκληματίες ρατσιστές και δολοφόνους. Μέσω μικροφωνικής και μοιράσματος την καταγγελίας μας ενημερώσαμε κάθε πολίτη και επισημαίναμε ότι σε κάθε χώρο υπάρχει το δυναμικό από εργαζόμενους και αγωνιστές να συσπειρωθούν και σταθούν ενάντια στην ακροδεξιά επίθεση. Δείχνουμε μηδενική ανοχή στους «καλοθελητές» και συνεργούς των ναζί και στην ακροδεξιά που προσπαθεί να αναδυθεί.

Με την ίδια αντίληψη και στόχευση, την περασμένη εβδομάδα, στήθηκε πανό καταγγελίας και γέμισε αντιφασιστικά φέιγ βολάν η είσοδος του πολυχώρου «Αθήναιον» (Athinaion Hall) στο Παλαιό Φάληρο, που παραχωρήθηκε στην συμμορία των νεοναζί δολοφόνων στις 4 Μαρτίου. Το «Αθήναιον» επέλεξε συνειδητά να στηρίξει την Χ.Α., την υπόδικη συμμορία τραμπούκων δολοφόνων που έχει εκδιωχτεί από το αντιφασιστικό κίνημα από κάθε γειτονιά και δημόσιο χώρο. Οι ιδιοκτήτες επέλεξαν να κάνουν μπίζνες με χρήματα λερωμένα από το αίμα μεταναστών και εργατών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν πρόθυμο να στηρίζει τους εγκληματίες της Χ.Α., οι φασίστες δεν έχουν χώρο πουθενά.

Πηγή: ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *