Υποκρισία και πραγματικότητα για τα ΜΜΕ – Με αφορμή τον διορισμό του Κ. Ζούλα προέδρου της ΕΡΤ

Του Γ.Γ.

Αρκετά τα σχόλια στο διαδίκτυο για την τοποθέτηση στην προεδρία της ΕΡΤ του Κωνσταντίνου Ζούλα, στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και για χρόνια διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ.

Αναμενόμενες οι διαφοροποιήσεις των σχολιαστών, ανάλογα με το πολιτικό οπτικό τους πεδίο.
Θετικότατες οι εκτιμήσεις των γαλάζιων φερέφωνων για την επιλογή αυτή του Κ. Μητσοτάκη, αφού ο Ζούλας “έχει μακρά ευδόκιμη δημοσιογραφική πορεία, έχοντας εξαιρετική γνώση της ΕΡΤ, έχοντας εργάστηκε πολλά χρόνια σ’ αυτή”.
Στον αντίποδα τα Συριζαίικα παπαγαλάκια, στιγματίζουν την επιλογή του πρωθυπουργού που απ’ τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής του, με Προεδρικό Διάταγμα ανέλαβε τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, που περιλαμβάνουν, την κρατική ραδιοτηλεόραση, και τώρα απροσχημάτιστα τοποθετεί έναν κομματικό του φίλο στην προεδρεία της ΕΡΤ.  

Επαναφέρουν μάλιστα στην δημοσιότητα προεκλογικές εξαγγελίες του κυβερνητικού κόμματος σύμφωνα με τις οποίες “από την επομένη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στους Ελληνες”.

Συμπληρωματικά και για να δείξουν τις ακροδεξιές αντιλήψεις του Κ. Ζούλα, αναρτούν και ένα παλιό ευμενή τουιτάρισμα που είχε κάνει και το οποίο απευθυνόταν στον ναζί Κασιδιάρη.

Μπορεί να είναι “πιασάρικοι” και να δημιουργούν εντυπώσεις αυτοί οι σχολιασμοί, αλλά στην ουσία συνειδητά, υποκρινόμενοι, αποφεύγουν να αναφερθούν στην πραγματικότητα.

Ολοι οι καθεστωτικοί δημοσιολόγοι και ανεξάρτητα τι χρώμα έχει η κομματική τους ταυτότητα,κάνουν ότι δεν γνωρίζουν αυτό που έγραφε πριν εκατοντάδες χρόνια ο Λένιν. «Ελευθερία του Τύπου στην καπιταλιστική κοινωνία είναι η συντήρηση του Τύπου, πανίσχυρου μέσου επίδρασης πάνω στις λαϊκές μάζες, με έξοδα του κεφαλαίου».

Κι αυτή την αλήθεια πάνε να την σκεπάσουν με “θεσμοθετημένες” μπουρδολογίες όπως αυτή που αναφέρει το Σύνταγμά τους στο άρθρο 15. Οτι δηλαδή τα ΜΜΕ οφείλουν «την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου». 

(Εδώ επιτρέψτε μου να κάνω μια παρένθεση και να σας προτείνω να διαβάσετε ένα αφιέρωμα που είχα κάνει με τον τίτλο:“Μυστικά κονδύλια:  Μια διαχρονική ομερτά που υπάρχει στο «ανφάντ γκατέ» της καθεστωτικής δημοσιογραφίας” Πιστεύουμε ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποκαλύπτει τον διαχρονικό ρόλο ΜΜΕ και “λειτουργών της ενημέρωσης”. Δείτε το εδώ κι εδώ).

Ο Κ. Μητσοτάκης ξέρει ότι για να υπάρξει παλινόρθωση του σκληρού δεξιού κράτους, όπως ονειρεύεται αυτός και η στενή κλίκα του, ο έλεγχος όσων περισσοτέρων ΜΜΕ είναι απαραίτητος.
Ισως να γνωρίζει επίσης αυτό που έχει πει ένας Αυστριακός εθιμογράφος από την εποχή ακόμα του ραδιοφώνου: «Δώστε μας τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του κόσμου και 100 ανθρώπους ικανούς στην προπαγάνδα και μέσα σε 2 μήνες θα έχουμε κάνει την Ελβετία κομμουνιστική και τους κατοίκους της Ονδούρας να βάφουν τα μαλλιά τους πράσινα». 

Είναι αναστρέψιμη αυτή η κατάσταση που επικρατεί με τα ΜΜΕ; Προφανώς και είναι. Αρκεί να έρθει αυτή η ώρα όπου «δε θα υπάρχει η αντικειμενική δυνατότητα να υποτάσσεται ο Τύπος ούτε άμεσα ούτε έμμεσα στην εξουσία του χρήματος και τίποτε δε θα εμποδίζει τον κάθε εργαζόμενο – ή ομάδα εργαζομένων ανεξάρτητα από τον αριθμό της – να έχει και να ασκεί το δικαίωμα χρησιμοποίησης των κοινωνικοποιημένων τυπογραφείων και του κοινωνικοποιημένου χαρτιού», όπως μας έλεγε ο Λένιν.

Μία απάντηση στο “Υποκρισία και πραγματικότητα για τα ΜΜΕ – Με αφορμή τον διορισμό του Κ. Ζούλα προέδρου της ΕΡΤ”

  1. Αβυσσος τα γραφόμενα του διαβόητου Γαμα Γαμα . Αναξιχνιαστη η εκάστοτε….κεντρική ιδέα λογω ακατάληπτες ασυναρτησίας των κατα καιρούς παραληρημάτων του. Τι να καταλάβουμε οι φτωχοί, οταν παραθέτει με περισπούδαστο πονήμα, τις απόψεις του για την τοποθέτηση του Κ. Ζούλα απο την μητσοτακική μαφία, στην προεδρία της ΕΡΤ. Εξανίσταται οταν (παραθέτω αυτούσια) ” τα Συριζαιικα παπαγαλάκια στιγματίζουν την επιλογή του πρωθυπουργού, απο τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του” να τοποθετήσει ενα κομματικό φίλο του στο πόστο αυτο της ΕΡΤ. Εμμέσως πλην σαφώς, μάλλον του αναγνωρίζει το δικαίωμα να παριστάνει τον Λουδοβίκο με την ρήση του ” εγώ είμαι το κράτος”
    Βέβαια δεν μας προξενούν έκπληξη πλέον, οι ακατάληπτες ανεξάντλητες μπουρδολογίες του ανερμάτιστου Γαμα Γαμα που κινούνται μόνιμα πλέον στην πρακτική του ” μια στο καρφί και μια στο πέταλο”. Κατα τα αλλα, εδώ είμαστε για να γελάμε και να κλαίμε με την κατάπτωση καθώς επίσης και τον στρουθοκαμηλισμό ακατανόητων αριστεριζοντων. Και εις αλλα με υγεια λοιπον κ. Γαμα Γαμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *