Νόμος για το ηλεκτρονικό φακέλωμα: Αντιδραστικό κατασκεύασμα στη υπηρεσία του αστικού κράτους και του κεφαλαίου

Νόμος για το ηλεκτρονικό φακέλωμα:Αντιδραστικό κατασκεύασμα στη υπηρεσία του αστικού κράτους και του κεφαλαίου για την παρακολούθηση πολιτών και εργαζομένων

Ένα ακόμη αντιδραστικό μέτρο – νομοθέτημα υλοποιήθηκε από τη κυβέρνηση της ΝΔ (με την στήριξη και τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΜΕΡΑ25) που αφορά τα προσωπικά δεδομένα.

Το σχετικό νομοσχέδιο που είχε το ψευδεπίγραφο τίτλο περί «Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα», αποτελούσε ενσωμάτωση της νομοθεσίας της Ε.Ε στο εθνικό δίκαιο και στην ουσία, όπως προκύπτει με αναμφισβήτητο τρόπο, συνιστά απροκάλυπτη θεσμική νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού φακελώματος των πολιτών και των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς!!

Με τον τρόπο αυτό νομιμοποιείται στο εξής η χρήση κάμερας για τη παρακολούθηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς!!!

Στο άρθρο 27 του νόμου αναφέρονται τα εξής:Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των εργαζομένων μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία για τους σκοπούς της σύμβασης εργασίας, εφόσον είναι απαραίτητο για την απόφαση σύναψης της σύμβασης εργασίας ή μετά τη σύναψη της σύμβασης εργασίας για την εκτέλεση ή την καταγγελίας της…

Με τον τρόπο αυτό αποκαλύπτεται ότι τα προσωπικά δεδομένα είναι στην ευχέρεια των εργοδοτών και προφανώς το φακέλωμα και ακολούθως οι απολύσεις για την διευκόλυνση τους…
Μια άλλη επαίσχυντη ρύθμιση του παραπάνω νόμου, στο άρθρο 97, αφορά τη χρήση ηλεκτρονικής κάμερας, μέσω κλειστού κυκλώματος οπτικής καταγραφής, στους χώρους εργασίας.
Με τη νέα αυτή μέθοδο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά δεδομένα για τον έλεγχο της αποδοτικότητας αρκεί να συνυπάρχουν και με άλλα ελεγκτικά μέσα!!!

Συμπέρασμα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση της δημοκρατίας έχει θεσμοθετήσει την παρακολούθηση και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών και των εργαζομένων, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΜΕΡΑ25, ως γνήσιοι οπαδοί του ευρωενωσιακού οικοδομήματος έτρεξαν με τη διαδικασία του κατεπειγόντως να επεκτείνουν την αντιδραστική αυτή νομοθεσία. 

Πρόκειται για νόμο – τερατούργημα που ενισχύει και θωρακίζει ακόμη περισσότερο το αντεργατικό θεσμικό οπλοστάσιο και καθιστά ακόμη πιο απεχθείς και ευάλωτες τις εργασιακές σχέσεις.

Η πολιτική υποκρισία και αγυρτεία της ΝΔ εκδηλώθηκε σε όλο της το μεγαλείο αφού λίγες μέρες πριν ο λαλίστατος Υπουργός Εργασίας κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ ότι ο νόμος περί της υποχρεωτικής αιτιολογημένης απόλυσης αποτελούσε ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων…

Επίσης μικρή αξία είχε για τη κυβέρνηση ότι  η αρμόδια Αρχή Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε υπόθεση εργαζόμενης είχε αποφανθεί ότιδεν μπορεί στους χώρους εργασίας να υπάρχουν ηλεκτρονικές κάμερες παρακολούθησης των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του αστικού πολιτικού συστήματος βρίσκονται στην ίδια όχθη όταν πρόκειται να εφαρμόσουν μέτρα και πολιτικές της Ε.Ε  και να φαλκιδέψουν  δημοκρατικά λαϊκά δικαιώματα  και ελευθερίες.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *