ΟΡΜΑ: Πολιτική εκδήλωση συζήτηση την Παρασκευή 13/09 στον Πειραιά

Τσακίσαμε τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.
Θα νικήσουμε την ακροδεξιά κυβέρνηση του εθνικισμού,
του ρατσισμού και του αντικομμουνισμού.

Κλείσαμε δύο μήνες με την νέα κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά παρ` όλες τις Κασσάνδρες δεν υπάρχει «δεξιός οδοστρωτήρας» που σαρώνει το κίνημα στο πέρασμα του. Οι πρώτες διαδηλώσεις για το άσυλο και την κρατική καταστολή και η παρουσία στη Δίκη των Ναζί και η πορεία στη ΔΕΘ, δείχνουν πως ευρύτερα κοινωνικά κομμάτια ενεργοποιούνται έξω από την μεμψιμοιρία και την αμηχανία που επικρατεί στις συλλογικότητες του ταξικού κινήματος.

Η ΝΔ προφανώς και θα ήθελε να εξαπολύσει μια μαζική επίθεση. Τα πρώτα νομοσχέδια για τους μετανάστες, το άσυλο, τις εργασιακές συνθήκες και το δημόσιο χώρο δείχνουν τις προσθέσεις της. Η ένταξη του τομέα Μετανάστευσης στον Τομέα Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας, οι ρατσιστικές κραυγές στελεχών της, η ένταξη Κασιδιάρη στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου Αθηναίων και η «μετά Βαΐων και Κλάδων» επαναφορά του ΓΓ Δημόσιας Τάξης Τσουβαλά, υπεύθυνο για τους δεκάδες νεκρούς στη φωτιά στο Μάτι δείχνει ένα δυναμικό που προσπαθεί να αποδομήσει και διαλύσει τις κοινωνικές κατακτήσεις των πληβείων τάξεων.

Όμως η νέα κυβέρνηση είναι ήδη αρκετά εύθραυστη!

Παρ` όλο που αποκαταστάθηκε μερικώς η συσπείρωση του αστικού μπλοκ στις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις ξεπερνώντας τη «διάλυση» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ που γυρόφερνε την περίοδο 2009 – 2015, θα χρειαστούν πολλαπλές νικηφόρες μάχες του αστισμού για να επανέλθει η διαδικασία χτισίματος Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Η περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής έχει στερήσει από τους αστούς ένα σημαντικό βραχίονα τρομοκράτησης του ταξικού κινήματος. Την ώρα που στην Ευρώπη η ακροδεξιά διεκδικεί κυβερνητική πίτα κόντρα στη «δημοκρατική» δεξιά, η Ελλάδα δεν είχε επί πέντε χρόνια ούτε μία ρατσιστική διαδήλωση. Η συντριβή των φασιστικών ομάδων από τις δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού στερούν σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ ένα κρίσιμο μοχλό ακόμα πιο δεξιάς «πίεσης» στο ταξικό κίνημα.

Όμως, η αστική τάξη έχει κι ένα βαθύτερο στρατηγικό πρόβλημα. Μπορεί να μην εκδηλώνεται όπως στην Αγγλία που διαλύει το πολιτικό δυναμικό της, αλλά έχει δημιουργήσει ήδη τρομαχτικά διλήμματα στη ΝΔ. Η «α λά Τραμπ» σαρωτική επίθεση στο ταξικό κίνημα αυτή τη στιγμή διακινδυνεύει να διαλύσει την εύθραυστη κοινωνική και οικονομική «ειρήνη» που τόσο ανάγκη ο αστισμός για να σπεκουλάρει στο νέο «success story» και στους ρυθμούς ανάπτυξης. Από την άλλη η υποστήριξη του «δημοκρατικού» προφίλ ρισκάρει να βρεθεί ο αστισμός στην επόμενη κοιλιά της ύφεσης και απονομιμοποίησης για άλλη μια φορά απροετοίμαστος.

Οι δυνάμεις του ταξικού κινήματος πρέπει να διαγνώσουν τις στρατηγικές αντιφάσεις του αστισμού αλλά και να προχωρήσουν σε μια νηφάλια αυτοκριτική για τις χαμένες ευκαιρίες της περασμένης δεκαετίας. Σε μια επόμενη στροφή, αργά ή γρήγορα, η αστική τάξη θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια μαζική δυσαρέσκεια και απονομιμοποίηση. Προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα μαζικό πολιτικό μπλοκ ενάντια στην ακροδεξιά επιθετικότητα του κεφαλαίου αυτή τη φορά αν μην συνθηκολογήσουμε! Να μην αρκεστούμε σε μια συμβιβαστική (έντιμη ή «ανέντιμη») πολιτική.

Αυτή τη φορά να οργανώσουμε τον Ταξικό Πόλεμο με τα δικά μας εργαλεία!

Η πολιτική εκδήλωση που οργανώνει η Οργάνωση Μαχητικός Αντιφασισμός την Παρασκευή 13/9 στις 7μμ στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά θα είναι μια πρώτη ευκαιρία να καταθέσουμε τους προβληματισμούς και να σκιαγραφήσουμε τους τρόπους και της πολιτικές ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της νεολαίας. Στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη και της διαδήλωσης στις 18/9 στο Κερατσίνι, να αντλήσουμε δυνάμεις από τις νικηφόρες εμπειρίες του Αντιφασιστικού Κινήματος ώστε να δώσουμε δυνάμεις, μεθόδους και όραμα στο ευρύτερο ταξικό κίνημα.

Αθήνα, 10 Σεπτέμβρη 2019


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *