Ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ…

Γράφει ο ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

Σπουδαστής στο ΤΕΙ Αθήνας (πρωτοετής), ήδη πολιτικοποιημένος και η σχολή καταλυμένη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της ΝΔ και του Υπουργός της, Κοντογιαννόπουλο.  Μαθητικές και φοιτητικές διαδηλώσεις όλο τον Δεκέμβρη με εκατοντάδες σχολές και σχολεία σε κατάληψη.Παρόλο τις γιορτές η νέα χρονιά ξεκινάει με καταλήψεις. Ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ ενεργοποιείται. Σαν σήμερα στις 8 Γενάρη, ομάδα τραμπούκων της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα ανακαταλαμβάνει σχολικό συγκρότημα ενώ μαθητές, γονείς και καθηγητές συγκρούονται με την τραμπούκικη ομάδα και πέφτει νεκρός ο κομμουνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας. 

Τις επόμενες μέρες διαδηλώσεις – συγκρούσεις πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Ο Νίκος Τεμπονέρας είναι ο αγωνιστής νεκρός της γενιάς μας. Μιας γενιάς της κατάρρευσης του “υπαρκτού σοσιαλισμού”, της συγκυβέρνησης του 1989, που δεν παραδέχτηκε την ήττα.
Οι πρωτοπόροι αγωνιστές του νεολαιστικού κινήματος θα δημιουργήσουν εκατοντάδες αυτόνομα – αριστερά σχήματα στα ΑΕΙ – ΤΕΙ και την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ) – αντικαπιταλιστική πτέρυγα που θα είναι τρίτη δύναμη στα ΑΕΙ. Στην σχολή μου στην ΣΔΟ θα δημιουργήσουμε την “Αυτόνομη Συσπείρωση Σπουδαστών”, θα εκδίδουμε το περιοδικό “Το ΑσΤΕΙο”, ενώ μετά το τέλος της κατάληψης θα καταλάβουμε αίθουσα που θα δημιουργηθεί ΣΤΕΚΙ σπουδαστών.  
Ο νεολαίστικος αγώνας θα δημιουργήσει μια νέα μαγιά για την αντικαπιταλιστική αριστερά. 
Τιμούμε τον κομμουνιστή – αγωνιστή καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα. 

 Συγκέντρωση – Διαδήλωση Πέμπτη 9 Ιανουαρίου

ΠΑΤΡΑ: 18:30 Στο σχολικό συγκρότημα «ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ» (ΒΟΥΔ – ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ – ΠΑΤΡΑ)
 

ΑΘΗΝΑ: 18:00 Προπύλαια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *