Η ΕΥΠ δεν μπορεί να προστατέψει ούτε τον σέρβερ της

Η ΕΥΠ που υποτίθεται ότι προστατεύει την εθνική ασφάλεια της χώρας, αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να φυλάξει ούτε έναν σέρβερ, καθώς όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές έκλεισαν τις κυβερνητικές ιστοσελίδες επειδή φοβήθηκαν την υπερφόρτωση.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενώ έχει ειδικά τμήματα που παρακολουθεί με ηλεκτρονικούς υπολογιστές όλα όσα διακινούνται στο Διαδίκτυο σε ενημερωτικά sites, μπλογκ, ιντερνετικές εφημερίδες, δημοσιογράφους, και κυβερνητικές ιστοσελίδες, εντούτοις δέχθηκε πλήγμα και πιάστηκε στον ύπνο από Τούρκους χάκερ που έριξαν μια σειρά από κρατικές ιστοσελίδες, μεταξύ αυτών και η ιστοσελίδα της ΕΥΠ.

Πρόκειται για ένα ισχυρό πλήγμα στην εικόνα των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδος, καθώς αποδείχτηκε ότι στην παρούσα φάση είναι κατώτερες των περιστάσεων, όπως επίσης κατώτερος των περιστάσεων αποδείχθηκε και η κεφαλή της ΕΥΠ ο «σεκιουριτάς» Παναγιώτης Κοντολέων.

Και αυτό διότι όπως αποδείχθηκε ο κ. Κοντολέων δεν γνωρίζει τα βασικά για τις κυβερνοεπιθέσεις, το διαδίκτυο και γενικά τους χάκερ. Ενώ υποτίθεται οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν εχθρούς της δημόσιας τάξης και είναι φρουροί της εθνικής ασφάλειας, εντούτοις πιάστηκαν στον ύπνο από την πιθανή επιχειρησιακή ανικανότητα του διοικητή τους. Πλέον τα μέσα που χρησιμοποιεί η ΕΥΠ είναι υπερσύχρονα, καθώς γνωρίζουν ακόμα πως και με την χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος (χρήση παλμών που μπορεί να διαπεράσει τον τοίχο διαβάζοντας τα μηνύματα που επιστρέφουν από κει έπειτα από έναν «ηλεκτρονικό πυροβολισμό», μπορεί να ανιχνεύει την κίνηση μέσα από τους τοίχους πολύ καλύτερα από την… παραδοσιακή μέθοδο του ποτηριού) να «διαβάσει» ακόμα και την αναπνοή μας.

Φυσικά η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, γνωρίζει και ξέρει ότι ο σύγχρονος χαφιές που είναι αόρατος και είναι κρυμμένος πίσω από καλώδια, χιλιόμετρα μακριά, ακόμα και ωκεανούς , μπορεί να τις λύσει τα χέρια και προλάβει τέτοιες επιθέσεις. Ο μοναδικός προφανώς που δεν γνωρίζει είναι ο κ. Κοντολέων, που μπορεί να είναι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη-ο οποίος χρεώνεται και το φιάσκο της επιλογής του-αλλά αποδείχθηκε τελικά ότι δεν έχει τις ικανότητες που απαιτούνται για την κυβερνοάμυνα της χώρας και την εθνική υπηρεσία πληροφοριών. Πόσο μάλλον όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές ότι τα χάι τεκ τζιμάνια της ΕΥΠ έριξαν από μόνοι τους την ιστοσελίδα της υπηρεσίας , γιατί φοβήθηκαν ότι Τούρκοι χάκερ θα την έκαναν deface, αφού έστειλαν υπερβολικά πολλά αιτήματα επίσκεψης για να την γονατίσουν Το ίδιο αποφάσισαν και για τις άλλες κρατικές ιστοσελίδες

Ο πόλεμος του διαδικτύου, δεν είναι σημερινό φαινόμενο όμως με την σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη τους βρήκε ανέτοιμους, καθώς η κυβερνοεπίθεση από τους Τούρκους χάκερ, η επιλογή του κ. Μητσοτάκη, κ. Κοντολέων, ήταν να κλείσει τις σελίδες επειδή φοβήθηκαν την υπερφόρτωση!

Πηγή Βαγγέλης Σπυράκης – “Κουτί της Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *