Μια θλιβερή πραγματικότητα και μια επίμονη ιδεοληψία

Η θλιβερή πραγματικότητα: οι διαθέσιμες ΜΕΘ στο ΕΣΥ ειναι 215. Υπάρχει μετά από αυτό το στοιχείο οποιαδήποτε απορία για το γιατί έκλεισε τόσο νωρίς η Ελλάδα και επιβλήθηκε πλήρης καραντίνα; Λόγω της ηγετικής στόφας του Κυριάκου Μητσοτάκη; Για να μην πεθάνουμε από τα γέλια, η απάντηση βρίσκεται μάλλον αλλού: Απλούστατα το πολιτικό προσωπικό ΞΕΡΕΙ τι έχει κάνει στο ΕΣΥ. Ξέρει σε ποιά κατάσταση βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγεία μετά από τις περικοπες των Μνημονίων. Και ξέρει ότι μια καμπύλη τύπου Ιταλίας ή Ισπανίας θα το έσπαγε μέσα σε 6-7 μέρες.

Η επίμονη ιδεοληψία: η κυβέρνηση δεν κινείται αποφασιστικά στο να αυξήσει τον αριθμό των ΜΕΘ, κάτι που απαιτεί μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και πόρους στα νοσοκομεία. Γιατί; Για τον ίδιο λόγο που τη διαχείριση του προσφυγικού η ΕΕ και τα κράτη την έδωσαν στις ΜΚΟ. Γιατί θεωρούν το “πρόβλημα” προσωρινό. Δεν θέλουν μόνιμες δημόσιες δομές. Θέλουν διαχείριση τύπου ΟΗΕ σε εμπόλεμες ζώνες της Αφρικής: στήνεις μια τέντα και – όταν η κρίση τελειώσει – την ξεστήνεις. Στο ερώτημα: γιατί δεν έχει η Λέσβος ένα δεύτερο νοσοκομείο μετά την τεράστια προσφυγική κρίση που βίωσε και βιώνει το νησί, βρίσκεται η απάντηση στο γιατί δεν κινούνται άμεσα για περισσότερες ΜΕΘ. Γιατί μεταξύ τους ρωτάνε: “και τι θα το κάνουμε τόσο προσωπικό όταν τελειώσει ο κορονοϊός;”.

Στο μεταξύ, στα ρεπορτάζ από την Κίνα, οι ανταποκριτές επισημαίνουν ότι οι Κινέζοι ετοιμάζονται με νέες ΜΕΘ και νέο ιατρικό υλικό για μια επόμενη έκρηξη κρουσμάτων. Έχοντας την κρίση (ή τουλάχιστον την πρώτη φάση της) πίσω τους…

Φανταστείτε έναν νεοφιλελεύθερο που πρέπει να δικαιολογήσει ιδεολογικά την πληρωμή μιας πυροσβεστικής υπηρεσίας χωρίς να υπάρχουν πυρκαγιές. Αρρωσταίνει και χωρίς κορονοϊο! Μια επικίνδυνη ιδεοληψία που κοστίζει ζωές.

Πηγή: Θανάσης Καμπαγιάννης -f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *