ΚΟΥΒΑ/ΝΟΜΠΕΛ,ΝΑΙ/ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΧΙ κύμα αλληλεγγύης από δεκάδες χιλιάδες στο f/b

Ελληνική πρωτοβουλία στο Facebook που  ζητά, την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης για την Κουβανική  Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve, η οποία τείνει χέρι ιατρικής βοήθειας στους λαούς που την χρειάστηκαν, βασισμένη πάντα στις αρχές της έμπρακτης αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού. Σε εποχές που οι υπερδυνάμεις  χτίζουν τείχη, η Κούβα χτίζει γέφυρες και υποστηρίζει τους λαούς των κρατών που έχουν ανάγκη, χωρίς καμιά  διάκριση και προσφέρει απλόχερα την αλληλεγγύη του, στον κατ’ εξοχήν τομέα που προστατεύει την ανθρώπινη ζωή, στην Ιατρική.

Η Ελληνική αυτή πρωτοβουλία, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα ενεργοποίησε 13.500 μέλη, – αριθμός ο οποίος αυξάνεται συνεχώς -, αλλά και συμμετοχή και  δεκάδων ομάδων και σελίδων, που υποστηρίζουν θερμά την πρόταση.

Οι αρχές των Κουβανικών μπριγάδων είναι στηριγμένες  στην «Επαναστατική Ιατρική» όπως την οριοθέτησε σε μια ομάδα στρατιωτών το 1960, ο ίδιος ο Τσε Γκεβάρα , γιατρός και ο ίδιος, όταν  καθιέρωσε το καθήκον του κράτους «να παρέχει υπηρεσίες δημόσιας υγείας για το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ατόμων, να καθιερώσει ένα πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής … και να προσανατολίσει τις δημιουργικές ικανότητες όλων των επαγγελματιών του ιατρικού τομέα προς τα καθήκοντα της κοινωνικής ιατρικής».

Η διεθνιστική ιατρική αλληλεγγύη της Κούβας ξεκίνησε ήδη από το 1960 όταν η  Κούβα έστειλε μια ομάδα εργαζομένων υγείας στη Χιλή για την ανακούφιση των πληγέντων μετά από ένα σεισμό που έγινε εκεί, για να ιδρύσουν ένα σύστημα δημόσιας υγείας και να βοηθήσουν τον πληθυσμό .

Και ήταν τον Μάιο του 1963 όταν ένας *στρατός με λευκές ρόμπες* αποτελούμενος από 58 γιατρούς,  πιστούς στον Ιπποκράτειο Όρκο και με αρχή την διεθνή αλληλεγγύη έφτασε στην Αλγερία,  για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους,  στο λαό αυτού του Έθνους και η οποία είχε πρόσφατα ανεξαρτητοποιηθεί από τη Γαλλία και παρέμειναν για 14 μήνες, όχι μόνο  παρέχοντας ιατρική βοήθεια αλλά γνώση και συμμετείχαν ενεργά στο χτίσιμο του Δημόσιου συστήματος Υγείας της χώρας, κάτι που στη συνέχεια επαναλήφθηκε για πάρα πολλές φορές απ΄ άκρη σ΄ άκρη της γης .Γιατί οι αποστολές δεν περιορίζονται μόνο στην παροχή ιατρικής βοήθειας αλλά οι Κουβανοί γιατροί αξιοποιώντας τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, έχουν βοηθήσει στην ίδρυση Σχολών Ιατρικής , αλλά και στην λειτουργία και στις δομές οργάνωσης για δημόσια συστήματα υγείας σε πολλές χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Από το 1963, η Κούβα έχει στείλει περισσότερους από 400.000 επαγγελματίες υγείας σε 164 χώρες και είναι πάντα παρούσα στις σοβαρότερες κρίσεις υγείας.( σημείωση* τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου). Ναι, η Κούβα, η απομονωμένη από όλη τη Δύση στέλνει ιατρικό προσωπικό σε όλο τον πλανήτη!! (και όχι στρατό).. Αυτό σημαίνει η έμπρακτη αλληλεγγύη, ο σεβασμός και η ανθρωπιά δεμένες με την επιστήμη, την αυτοθυσία και τον ορθολογισμό.

Το 1998, παρά τα μεγάλα προβλήματα, η κυβέρνηση της Κούβας άρχισε να δημιουργεί μηχανισμούς για την αποστολή μεγάλης κλίμακας ιατρική βοήθεια σε φτωχούς πληθυσμούς που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Οταν ο Φιντέλ Κάστρο στις 19 Σεπτέμβριου του 2005 ανακοινώνει, σε τελετή αποφοίτησης 1.905 γιατρών που ολοκλήρωναν τις σπουδές τους, τη δημιουργία της  διεθνούς οργάνωσης γιατρών «που θα είναι ικανή να καταπολεμήσει το θάνατο», την ίδρυση του Διεθνούς Τάγματος Ειδικευομένων Ιατρών σε καταστάσεις Καταστροφών και Σοβαρών Επιδημιών με το όνομα  “Henry Reeve , είχε ήδη θεμελιωθεί με άριστα αποτελέσματα η προσπάθεια ετών που στηρίχτηκε στις αρχές της επανάστασης.

Στην ομάδα αυτή θα μπορούσαν να συμμετέχουν με άκρως αυστηρά κριτήρια συμπε-ριλαμβάνοντας τη γνώση της επιδημιολογίας και των ασθενειών, αλλά και δύο γλωσσών, καθώς και άριστη φυσική κατάσταση αλλά και  την προθυμία να μεταβούν όπου και αν χρειαστεί, μιας ιατρικής οργάνωσης που θα έχει σκοπό της να βοηθάει οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη πλήττεται από φυσικές καταστροφές. Είχε τονίσει χαρακτηριστικά «θα εκπαιδεύσουμε επαγγελματίες, που θα είναι έτοιμοι να καταπολεμήσουν το θάνατο. Θα αποδείξουμε πως υπάρχει απάντηση σε πολλές τραγωδίες του πλανήτη, πως ο πλανήτης μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερος, θα καταδείξουμε την αξία της συνείδησης και της ηθικής, και θα προσφέρουμε ζωή».

Και ακριβώς αυτό κάνουν.. Σε σεισμούς, τυφώνες, πλημμύρες, επιδημίες και ηφαιστειακές εκρήξεις, οι Γιατροί της Κούβας είναι πάντα στη πρώτη γραμμή βοηθώντας τους λαούς σε όλη τη γη, σε όλες τις ηπείρους.

Μεταξύ του 1963 και του 2005, περισσότεροι από 100.000 Κουβανοί γιατροί και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας προσέφεραν υπηρεσίες σε 97 χώρες, κυρίως στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Μέχρι τον Μάρτιο του 2006, 25.000 Κουβανοί επαγγελματίες υγείας εργάζονταν σε 68 χώρες. Αυτά τα μεγέθη, όπως σημειώνει η Le Monde diplomatique είναι κάτι περισσότερο από ό,τι μπορεί να αναπτύξει ακόμη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ας μην ξεχνάμε, ότι η  Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας το 2017 βράβευσε το «Τμήμα Χένρι Ριβ»τιμώντας το έργο των γιατρών – μελών του για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα στη Σιέρρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα. (Η Κούβα την περίοδο έξαρσης του ιού το 2015, έστειλε περισσότερους από 250 γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για παροχή βοήθειας.) Για αυτό το έργο τους ήταν επίσης υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης την ίδια χρονιά.

Η Κούβα εκπαιδεύει ανθρώπους για να σώζουν ζωές, χωρίς διακρίσεις. Ομως, η Κουβανική Επανάσταση δε μένει μόνο στην αποστολή βοήθειας ιατρικής φύσης στο εξωτερικό. Χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους και εκπαιδευτικές πηγές που εφαρμόζονται στην Κούβα, αποστέλλει γιατρούς ώστε να εκπαιδεύσουν ειδικευμένο προσωπικό σε διαφορετικές χώρες. Από τη μεριά της, η Κούβα έχει βοηθήσει στην εγκαθίδρυση 11 σχολών της Ιατρικής σε χώρες του Τρίτου Κόσμου. Συνολικά οι Κουβανοί γιατροί έχουν εργαστεί σε 38 τέτοιες σχολές, και σήμερα, υπάρχουν 305 καθηγητές πανεπιστημίου που διδάσκουν σε 30 σχολές της ιατρικής και σε τουλάχιστον 20 διαφορετικές χώρες.

Επίσης η Κούβα προσφέρει  πλήρεις υποτροφίες σε νέους από όλο το κόσμο που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν στις χώρες τους Ιατρική, με μόνο αντάλλαγμα την δέσμευσή τους ότι επιστρέφοντας στις χώρες τους θα προσφέρουν ιατρική φροντίδα σε φτωχούς ανθρώπους. Από το 1960, σχεδόν 36.000 ξένοι φοιτητές ιατρικής από 141 χώρες αποφοίτησαν από πανεπιστήμια της Κούβας, προερχόμενοι κυρίως από την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Εκτός από αυτούς, η Κούβα ίδρυσε το 1999 τη Λατινοαμερικανική Ιατρική Σχολή (ELAM), η οποία προσφέρει υποτροφίες σε φοιτητές χαμηλού εισοδήματος από όλο τον κόσμο, με την προϋπόθεση ότι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά την αποφοίτησή τους για να εργαστούν στον τομέα της υγείας. Μέχρι τώρα έχουν αποφοιτήσει από εκεί άλλες 74.000 φοιτητές από χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Σχετικά με τη Διεθνή Αλληλεγγύη της Κούβας κατά της πανδημίας, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η Κούβα έχει διακριθεί από το πνεύμα Αλληλεγγύης και διεθνισμού της. Ο ρόλος της διεθνούς συνεργασίας της Κούβας στον τομέα της Υγείας και της βιοτεχνολογίας είναι πολύ σημαντικός για πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ένα άλλο συγκεκριμένο παράδειγμα Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης της Κούβας είναι η πρόσφατη βοήθεια που προσέφερε στους 700 περίπου επιβάτες του βρετανικού κρουα-ζιερόπλοιου MS Braemar, με 4 τουλάχιστον διαπιστωμένα κρούσματα, τη στιγμή που κανένα λιμάνι της Καραϊβικής δεν δέχθηκε τον ελλιμενισμό τους.

Σύμφωνα με τον Roberto Morales Ojeda, αντιπρόεδρο  της Κούβας και πρώην υπουργό Υγείας στο σοσιαλιστικό νησί, οι Κουβανοί γιατροί έχουν δει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως η Κούβα προσέφερε σε 56 χρόνια σε περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο 885 εκατομμύρια ασθενείς σε εκατοντάδες χώρες και είχε περίπου 348 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες μόνο από τις χιλιάδες αποστολές

Κατά την δεκαετία του 1970 ιατρικές ομάδες της Κούβας πήγαν στην Υποσαχάρια Αφρική σε συνδυασμό με αντιαπαρτχάιντ στρατιωτικές ενέργειες εκεί.

Στις αρχές του 1990, η Κούβα ανέπτυξε ολοκληρωμένα προγράμματα ιατρικής φροντίδας στο κέντρο Tarara, στην Κούβα, για 21.874 παιδιά και 4.240 ενήλικες που υπήρξαν θύματα της πυρηνικής καταστροφής του Τσερνόμπιλ το 1986 στην Ουκρανία. Η Κούβα παρείχε ιατρική περίθαλψη και εφόδια χωρίς κόστος.

Κατά την διάρκεια της δεκαετίες του 1990, οι προσπάθειες αρωγής σε περιπτώσεις καταστροφών κατέληξαν στην βοήθεια που δόθηκε στην Αϊτή και τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής μετά τους τυφώνες Τζωρτζ και Μιτς το 1998. Ο τελευταίος πήρε δεκάδες χιλιάδες ζωές.

Εκατοντάδες Κουβανοί γιατροί πήγαν στην Αϊτή και παρέμειναν εκεί όταν συνέβη ο καταστροφικός σεισμός του 2010. Με νέες αφίξεις γιατρών πήρε το προβάδισμα στην παροχή φροντίδας και αποκατάστασης για τους τραυματισμούς και την αντιμετώπιση της επιδημίας χολέρας που ακολούθησε. Σήμερα παραμένουν 700 Κουβανοί γιατροί που εργάζονται στην Αϊτή. Συνολικά, 11.000 Κουβανοί επαγγελματίες της Υγείας έχουν υπηρετήσει εκεί από το 1998.

Κουβανοί γιατροί έχουν φροντίσει ασθενείς στο Ανατολικό Τιμόρ από το 2003. Το 2008, υπήρχαν 350 και τέσσερα χρόνια αργότερα, εκατοντάδες νέοι από αυτή τη χώρα εκπαιδεύτηκαν ως γιατροί στην Κούβα. Επίσης, η Ιατρική Σχολή του Ανατολικού Τιμόρ ιδρύθηκε και στελεχώθηκε από Κουβανούς.

Από το 2004 και μετά, στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Θαύμα», Κουβανοί Χειρουργοί Οφθαλμίατροι με υλικοτεχνική υποστήριξη από τη Βενεζουέλα έχουν εκτελέσει θεαματικές χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης, κυρίως για τον καταρράκτη και το γλαύκωμα για 3,4 εκατομμύρια ασθενείς σε 31 χώρες.

Το 2005, στο Πακιστάν, δύο εβδομάδες μετά από ένα σεισμό που σκότωσε 250 000 άτομα, πάνω από 3000 Κουβανικό ιατρικό προσωπικό φρόντισε τους τραυματίες σε 32 υπαίθρια νοσοκομεία, μέσα στο χιόνι στα βουνά. Έμειναν εκεί για έξι μήνες.

Νωρίτερα εκείνη τη χρονιά, Κουβανικές ομάδες ανακούφισης από τις καταστροφές που εργάζονται στο εξωτερικό έγιναν η «Μπριγάδα Χένρι Ρηβ», παίρνοντας αυτό το όνομά προς τιμήν του νεαρού στρατιώτη από τις ΗΠΑ που κατατάχθηκε στις δυνάμεις των ανταρτών στο πρώτο Πόλεμο της Κούβας για την Ανεξαρτησία. Περίπου 1.500 Κουβανοί γιατροί, προετοιμάστηκαν να πάνε στη Νέα Ορλεάνη μετά από τον τυφώνα Κατρίνα -αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ τους απέρριψε- ήταν η πρώτη καλοσχεδιασμένη ομάδα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, 36 ομάδες αρωγής σε περιπτώσεις καταστροφών είχαν ήδη εργαστεί σε 24 χώρες.

Στα τέλη του 2014, 251 μέλη της Μπριγάδας ταξίδεψαν στην Ανατολική Αφρική για την καταπολέμηση της επιδημίας Έμπολα. Επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 15.000 εθελοντές κι έμειναν εκεί για έξι μήνες. Για τη συνεισφορά της ενάντια στον Έμπολα, η Συνδιάσκεψη Συνδικάτων της Νορβηγίας, τον Φεβρουάριο του 2015 πρότεινε την «Μπριγάδα Χένρι Ρηβ» ως υποψήφια για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Η «Μπριγάδα 41» αυτής της Μπριγάδας, με 49 εργαζόμενους Υγείας, έφτασε στο Κατμαντού του Νεπάλ, το Μάιο του 2015 για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκλήθηκαν από ένα μεγάλο σεισμό. Αυτή ήταν η 41η κινητοποίηση της Ταξιαρχίας από το σχηματισμό της το 2005.

Τον Αύγουστο του 2015, 16 Κουβανοί – γιατροί, νοσοκόμες, και επιδημιολόγοι – πήγαν στο νησί Ντομίνικα της Καραϊβικής για να βοηθήσουν τα θύματα των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Έρρικα. Μετέφεραν 1,2 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού και εφόδια.

Από το 2005, Κουβανοί γιατροί, περίπου 12.000 με 15.000 κάποια στιγμή, υπηρετούν στη Βενεζουέλα ως γιατροί και καθηγητές ιατρικής. Σε αντάλλαγμα, η Κούβα εξασφαλίζει την προμήθεια πετρελαίου της Βενεζουέλας σε λογικές τιμές.

Περίπου 11.000 γιατροί της Κούβας, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, έχουν εργαστεί από το 2013 σε υποβαθμισμένες περιοχές της Βραζιλίας, της οποίας η κυβέρνηση αποζημιώνει την ομόλογό της από την Κούβα.

παΣήμερα 1466 μέλη του Διεθνούς Τάγματος Ειδικευμένων Ιατρών σε καταστάσεις Καταστροφών και Σοβαρών Επιδημιών, με το όνομα Χένρι Ριβς , 

είναι μέρος των 23 ιατρικών μπριγάδων που εργάζονται σήμερα σε 22 χώρες σε όλο το κόσμο.

Στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική, στην Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική, αλλά και στην Μέση Ανατολή , για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19.

Σημειωτέον δε , ότι αυτές οι 24 μπριγάδες που προαναφέρθηκαν είναι επιπρόσθετες των 61 μπριγάδων που ανιδιοτελώς εργάζονται ήδη με πάνω από 28.700 γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό σε αντίστοιχο αριθμό χωρών, στο πλαίσιο της ιστορικής ιατρικής συνεργασίας της Κούβας και στο πλαίσιο του Διεθνισμού και της Αλληλεγγύης της όλα αυτά τα χρόνια ,παρά τις δυσφημιστικές εκστρατείες και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες, αυτοί οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας ταξίδεψαν εθελοντικά και έχουν ήδη, τους τελευταίους δύο μήνες, φροντίσει για περισσότερους από 5.500 ασθενείς κατά του covid-19 σε περιοχές που είναι σε καραντίνα, νοσοκομεία και “κόκκινες ζώνες”, με κίνδυνο τη δική τους υγείας και ζωής.

στΟ άδικος οικονομικός, εμπορικός και οικονομικός αποκλεισμός των ΗΠΑ κατά της ΚΟΥΒΑΣ, για σχεδόν 60 χρόνια, είναι μια πράξη γενοκτονίας κατά του λαού της Κούβας, η οποία καταδικάζεται κάθε χρόνο από τη συντριπτική πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (το 2019 μόνο τρεις χώρες ψήφισαν κατά της απόφασης αυτής, την οποία ενέκριναν 187 χώρες: οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και, για πρώτη φορά, η Βραζιλία, ενώ δύο χώρες απείχαν: η Ουκρανία, επίσης για πρώτη φορά, και η Κολομβία, στενός σύμμαχος της Ουάσινγκτον.)  Πολλά μέτρα έχουν ληφθεί από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ όλα αυτά  τα χρόνια , θέλοντας να νικήσουν την Επανάσταση και να ανακτήσουν την κυριαρχία τους στη ΚΟΥΒΑ

Η Κούβα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί αντιμετωπίζοντας αυτές τις δυσκολίες και συνεχίζει τον αγώνα της να καταστήσει το οικονομικό και κοινωνικό της μοντέλο πιο αποτελεσματικό, για να αντιμετωπίσει, για παράδειγμα, την πανδημία του Κορωναϊού, καθώς και ελλείψεις σε πετρέλαιο και  τρόφιμα.

Το Εθνικό σύστημα Υγείας της Κούβας είναι δωρεάν σε όλα τα επίπεδα για ολόκληρο τον πληθυσμό. Η πρακτική της προληπτικής ιατρικής, η οποία βασίζεται σε ένα πρωτογενές κοινωνικό μοντέλο το οποίο μπορεί να δρα εκπαιδευτικά και προληπτικά, είναι απαραίτητη για την αποφυγή σοβαρών ασθενειών, βασίζεται στην αρχή ότι: Κανείς δεν μένει αβοήθητος σε αυτήν τη χώρα.

Διαθέτει επίσης ειδικευμένα νοσοκομεία και διαγνωστικές μεθόδους για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, επιπρόσθετα την εμπειρία και τον επαγγελματισμό των γιατρών της, οι οποίοι έχουν ενεργήσει σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης σε πολλές χώρες του κόσμου.

Ετσι όπως ο Φιντέλ είχε διακηρύξει στο Μπουένος Άιρες, στις 26 Μαΐου 2003, ότι η Κούβα στέλνει γιατρούς και όχι βόμβες.

Η Αλληλεγγύη της Κούβας με όλους τους άλλους λαούς, ιδίως όσον αφορά την Υγεία, είναι εντυπωσιακή.

Σχετικά με τη Διεθνή Αλληλεγγύη της Κούβας κατά της πανδημίας, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η Κούβα έχει διακριθεί από το πνεύμα Αλληλεγγύης και διεθνισμού της. Ο ρόλος της διεθνούς συνεργασίας της Κούβας στον τομέα της Υγείας και της βιοτεχνολογίας είναι πολύ σημαντικός για πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Όλες αυτές οι ταξιαρχίες εστάλησαν με αποφάσεις της κουβανικής κυβέρνησης βάσει επίσημων αιτημάτων των αποδεκτών, καθώς και με ανάλυση των πραγματικών προτάσεων, όρων και δυνατοτήτων, χωρίς να εγκαταλειφθεί η ποιοτική και με απαραίτητους πόρους περίθαλψη του κουβανικού πληθυσμού.

Η κουβανική κυβέρνηση εγγυάται επίσης τον πλήρη μισθό του κουβανικού προσωπικού κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εξωτερικό. Όλες οι χώρες στις οποίες η Κούβα παρέχει αυτή τη βοήθεια για να αντιμετωπίσει το Covid-19 έχουν αναλάβει τη μεταφορά, τη στέγαση και τη σίτιση των ιατρικών ταξιαρχιών.

Η Κούβα και οι επαγγελματίες της στον τομέα της υγείας αποτελούν πυλώνα της διεθνούς αλληλεγγύης, διότι με τον αλτρουισμό και τον ηρωισμό τους διαλύουν όλη την πλάνη των εκστρατειών λασπολογίας για το έργο τους. Η εξειδίκευση και το πνεύμα της Διεθνούς Αλληλεγγύης της Κούβας ξέσπασαν στα μάτια του κόσμου και φωνές υψώθηκαν στην ΕΛΛΑΔΑ ,αλλά και σε πολλές άλλες χώρες,για να αποδώσουν το βραβείο Νόμπελ στις Κουβανικές Διεθνείς ταξιαρχίες Henry Reeve. Το όνομα είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Δρ. Henry Reeve από το Μπρούκλιν, ότι τον 19ο αιώνα πολέμησε για την ανεξαρτησία της Κούβας.

Σε ένα παράδειγμα Αλληλεγγύης και διεθνισμού στην Ελλάδα στις 30 Μαρτίου δημιουργήθηκε μια ομάδα στο Facebook αφιερωμένη σε αυτήν τη δράση, το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για τις Κουβανικές Ιατρικές ταξιαρχίες Henry Reeve… και καλούμε όλους τους φίλους της Κούβας να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Η ομάδα μας στις πρώτες εβδομάδες δράσης της έχει 13.500 μέλη 900.000 δημοσιεύσεις και σχόλια… και μέλη από 55 χώρες που προσπαθούμε να συντονίσουμε τα βήματα μας. Επίσης με την ενεργή συμμετοχή 28 σελίδων και ομάδων…με περισσότερα από 150.000 μέλη αλλά και την υποστήριξη δεκάδων άλλων ομάδων στο Fb, αλλά και από συλλόγους και φορείς.

Η ομάδα μας ξεκίνησε με σκοπό να αναδειχθεί η Αλληλεγγύη και προσφορά των Γιατρών της Κούβας και όχι μόνο…

Ναι… να διεκδικήσουμε Νόμπελ για τους Επαναστάτες Γιατρούς. σε αυθεντικούς μαχητές της Ειρήνης, του Διεθνισμού, της Αδελφοσύνης και της Ανιδιοτελούς προσφοράς στην Ανθρωπότητα, ως ελάχιστη αναγνώριση του Άθλου τους…!!!

Είναι καιρός πια το Νόμπελ να το δίνουν οι Λαοί…

Να γίνει Άμεσα Άρση στο Άδικο Εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Κούβα, το νησί της Ελευθερίας…!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΟΥΒΑ!

Η ηρωική δουλεία που πραγματοποιούν καθημερινά τα μέλη των Ιατρικών μπριγάδων, κερδίζει την αναγνώριση, την αγάπη και τον σεβασμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο την πλανήτη. Στο όνομα της Ζωής και της Επανάστασης σώζουν ζωές και συνδράμουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που πλήττονται από καταστροφές και επιδημίες

Οι σημερινοί γιατροί της Κούβας που σαν Ιεραπόστολοι του Νεοανθρωπισμού με αυτοθυσία βοηθούν -όπου γης- πάντα πιστοί στον Όρκο του Ιπποκράτη.

Είναι τα παιδιά των Επαναστατών ΦΙΔΕΛ-ΤΣΕ-ΚΑΜΙΛΟ-ΡΑΟΥΛ που εγκαθίδρυσαν την Σοσιαλιστική Κούβα με το σύνθημα: “Πατρίδα η Θάνατος.”

Επισκεφτείτε τη σελίδα και βοηθήστε την Διεθνή καμπάνια για το Νόμπελ Ειρήνης στους Γιατρούς της Κούβας…!!!

Ας γεμίσουμε το διαδίκτυο με φωτογραφίες, μηνύματα και συνθήματα Αλληλεγγύης προς την Κούβα και τους ΗΡΩΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ της.

Στείλτε μας τις φωτογραφίες σας, τις ζωγραφιές σας, Video με τραγούδια, απαγγελίες, χορούς, τα μηνύματα σας κι ότι άλλο θέλετε… εμείς θα τα συγκεντρώσουμε και θα τα δημοσιεύσουμε όλα…και εδώ στην σελίδα μας… αλλά και στην Κούβα…

Η σελίδα στο Fb δίνει βήμα για ενημέρωση και “τροφή” για Σκέψη για το σήμερα και το πόσο αναγκαίος είναι ο Σοσιαλισμός. Επίσης στα πλαίσια της αλληλεγγύης δίνει βήμα και σε site άλλων , τα οποία λόγο πολιτικής του Facebook τους τα μπλοκάρει ή τους τα κατεβάζει…

Επίσης ενημερώνει όλο το 24ωρο με όλες τις δράσεις των γιατρών της ΚΟΥΒΑΣ με πληροφορίες από όλα τα επίσημα site σελίδες όχι μόνο της ΚΟΥΒΑΣ αλλά και δεκάδων οργανώσεων και φορέων ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ απ΄ όλο τον κόσμο.

Σε αυτές τις νέες συνθήκες, η αλληλεγγύη και το ηθικό πλεονέκτημα της Κούβας έχει μετακινήσει όχι μόνο τους ανθρώπους αλληλεγγύης προς το νησί, αλλά και χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου που διεξάγουν καθημερινά τη μάχη για την αλήθεια της Κούβας, προσπαθώντας να σπάσουν το τείχος των μέσων ενημέρωσης σιωπή και παραπληροφόρηση που προωθούν τα mainstream media

Η μάχη για την αλήθεια της Κούβας ενάντια στο τείχος της σιωπής και της παραπληροφόρησης των μέσων ενημέρωσης συνεχίζεται και στην Ελλάδα

Ήρθε η ώρα που Δεν Πρέπει να μείνουμε Σιωπηλοί…

    Έχουμε Φωνή και Πρέπει να Ακουστεί…

Η Κούβα μοιράζεται ό,τι έχει.

Η Κούβα σώζει Ζωές.

Η Κούβα στέλνει γιατρούς όχι βόμβες.

Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε την πραγματικότητα.

σε 2Η σελίδα σε Fb 

Νόμπελ στους γιατρούς της ΚΟΥΒΑΣ

Nobel Prize for the Doctors of Cubahttps:

//www.facebook.com/groups/4091231877557233/

στην διαθεση σας για καθε πληροφορια

Βελισσάριος Κοσσυβάκης

Διαχειριστης σελιδας-Συντονιστης ομαδας

6932479731


LINK VIDEO ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ Η ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
https://www.youtube.com/watch?v=jS5QI5PjOQc
https://www.youtube.com/watch?v=boGLD0L8eyY
https://www.youtube.com/watch?v=9r53Vub6zSQ
https://www.youtube.com/watch?v=aTRu3e90c3E
https://www.youtube.com/watch?v=9tbtZJufN7Yhttps://www.youtube.com/watch?v=TnNeQluluGc
https://www.youtube.com/watch?v=WfzM9YYsXvc
https://www.youtube.com/watch?v=wFEGtC2D9-4
https://www.youtube.com/watch?v=TFprauti6l0
https://www.youtube.com/watch?v=D2blqI5tehA
https://www.youtube.com/watch?v=jLKRpRDdrJc
https://www.youtube.com/watch?v=ICyvVmoFqJc
https://www.youtube.com/watch?v=aZnt1wSFVGM
https://www.youtube.com/watch?v=rlQSwlTewOA
https://www.youtube.com/watch?v=TIjzOzzueQs
https://www.youtube.com/watch?v=Eg8L73LC5UY
https://www.youtube.com/watch?v=wWPmuxwk6qM
https://www.youtube.com/watch?v=jLKRpRDdrJc

5 απαντήσεις στο “ΚΟΥΒΑ/ΝΟΜΠΕΛ,ΝΑΙ/ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΧΙ κύμα αλληλεγγύης από δεκάδες χιλιάδες στο f/b”

 1. […] Οι αρχές των Κουβανικών μπριγάδων είναι στηριγμένες  στην «Επαναστατική Ιατρική» όπως την οριοθέτησε σε μια ομάδα στρατιωτών το 1960, ο ίδιος ο Τσε Γκεβάρα , γιατρός και ο ίδιος, όταν  καθιέρωσε το καθήκον του κράτους «να παρέχει υπηρεσίες δημόσιας υγείας για το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ατόμων, να καθιερώσει ένα πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής … και να προσανατολίσει τις δημιουργικές ικανότητες όλων των επαγγελματιών του ιατρικού τομέα προς τα καθήκοντα της κοινωνικής ιατρικής». ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ  […]

 2. Όταν μιλάμε για την Κούβα και τον Κουβανικό λαό στην σημερινή εποχή, μιλάμε ίσως για τον λαό με τις ποιο ανθρωπιστικές αξίες που υπάρχουν στον πλανήτη μας και ταυτόχρονα παρά τον “πόλεμο” που υφίστανται από τα περισσότερα κράτη της δύσης είναι από τους αγωνιστηκότερους λαούς της γης και μέχρι στιγμής βοηθούν τον τόπο τους και όχι μόνον για την επικράτηση δημοκρατικών – αριστερών ιδεών.

 3. Το έργο σας, η προσπάθεια σας, η πρόσφορα σας και η προβολή σας στο αποθυσαυρισμα της πανανθρώπινης ευεργεσίας της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (της αληθινής) της ΚΟΥΒΑΣ είναι απεριόριστα επαινετή και ανυπολόγιστα αξιοθαύμαστη. Είναι όμως ιδιαίτερα πολύτιμη επειδή οπως λέει ο ποιητής ” θεριεύει την αποσταγμένα ελπίδα “. σε αυτούς σε αυτούς τους, απο πολλές απόψεις, χαλεπούς καιρούς και κρίσιμες καταστάσεις, που οι λαοί βιώνουν, αφού βασκανη μοίρα και η εξαπάτηση του κόσμου , έφερε στην εξουσία καταχραστές, αρπαγές, απατεώνες, διεφθαρμένους
  Και τρισάθλιους κυβερνήτες, οπως α κ ρ ι β ω ς. συμβαίνει και στην Χ ω ρ α. μας, σήμερα, που αυτη
  την πληγή της διακυβερνησης του Κουλη την σιγοντάρουν οι εκπορνευμενου αγοραίοι κονδυλοφόροι.
  Γιαυτο και ιδιαίτερα σας ευχαριστούμε, η πιο σωστά σας ευγνωμωνουμαι για την πολύτιμη συμβολή σας και την υπέροχη πρόσφατα σας , με την ευχή και την παροτρυνση να υπηρετείται ιδανικά και αξίες
  οι οποίες εχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι το χρήμα. ΕΥΓΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *