Είναι αλήθεια η κ. Κεραμέως υπουργός Παιδείας;

Δεν ακούει τις μαθητικές φωνές, τις φωνές των γονιών τους και των δασκάλων τους. Η κ.Κεραμέως Επιδιώκει να επιβληθεί δια “πυρός και σιδήρου” στους μαθητές, χρησιμοποιώντας τους εκπαιδευτικούς ως ντετέκτιβ και χαφιέδες, που θα διαπιστώνουν αν  κάποιο παιδί συμμετέχει στην κατάληψη και θα το  αποκλείουν από την τηλεκπαίδευση!

Η κ. Κεραμέως διόλου δεν ενδιαφέρεται για την εκπαιδευτική διαδικασία και το δημόσιο σχολείο. Ούτε να λύσει κάποιο από τα εκπαιδευτικά και υγειονομικά προβλήματα που αναδεικνύονται από τις κινητοποιήσεις των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας συνολικά. 

Το αποδεικνύει καθημερινά με τις πράξεις της που έχουν εξαγριώσει κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο.

Δεν ακούει τις μαθητικές φωνές, τις φωνές των γονιών τους και των δασκάλων τους. Επιδιώκει να επιβληθεί δια “πυρός και σιδήρου” στους μαθητές, χρησιμοποιώντας τους εκπαιδευτικούς ως ντετέκτιβ και χαφιέδες, που θα διαπιστώνουν αν κάποιο παιδί συμμετέχει στην κατάληψη και θα το  αποκλείουν από την τηλεκπαίδευση!

Άρθρο 2, παρ. 2 της νέας ΥΑ (ΦΕΚ 4264/30-9-20). “Μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσία για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.”

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι υπέρτατη αξία για κάθε Υπουργό Παιδείας ήταν το πως δε θα αποκλειστεί κανένα παιδί από την παροχή εκπαίδευσης. Η κ. Κεραμέως μας μαθαίνει μια άλλη αξία: Όποιος διεκδικεί, τιμωρείται με αποκλεισμό. 

Αύριο αυτό μπορεί να γίνει και σε μια μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών. 

Και σε πολλές ακόμα κοινωνικές καταστάσεις.

Όμως, η δημόσια εκπαίδευση όμως και οι λειτουργοί της θα πετάξουμε στα σκουπίδια της ιστορίας της εκπαίδευσης μια τέτοια πολιτική, όπως και πολλών ακόμα προκατόχων της που επιχείρησαν “να τελειώνουν με το εκπαιδευτικό κίνημα”.

Δεν τα κατάφεραν διόλου.

Είμαστε ακόμα ζωντανοί, αναπνέουμε, αγωνιζόμαστε.

Πηγή: Θέμης Κοτσιφάκης – “Κουτί Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *