«Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί» της ΕΣΗΕΑ

Δεν είναι κάπως περίεργο οι επιλεκτικές “ευαισθησίες” που έχει η ΕΣΗΕΑ το τελευταίο διάστημα;; Το συνδικαλιστικό όργανό των δημοσιογράφων, π.χ. δεν θεώρησε ότι απαξιώνεται το “δημοσιογραφικό λειτούργημα” όταν στρατιές εργαζόμενων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, εμφάνιζαν τα Non paper που τους έστελνε το Μέγαρο Μαξίμου, για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, ως προϊόν ρεπορτάζ. Ενοχλήθηκαν όμως και έβγαλαν καταδικαστική απόφαση όταν μια σατιρική εκπομπή, η “Ράδιο Αρβύλα”, σχολίασαν το τραγικό γεγονός με τρόπο που δεν άρεσε στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ.

Για το προεδρείο της συνδικαλιστικής αυτής ένωσης, είναι αποδεκτό δημοσιογράφοι σαν τον Βασίλη Χιώτη τον Αρη Πορτοσάλτε και τον Σταύρο Θεοδωράκη να υποδεικνύουν την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης, να τρομοκρατούν το εκλογικό σώμα για να επιλέξει στις κάλπες την Ν.Δ και να κάνουν εκπομπές “ξεπλύματος” του Πρωθυπουργού. Είναι αδιανόητο όμως ένας βουλευτής, ο Π. Πολάκης εν προκειμένου να κάνει μια ανάρτηση στο διαδίκτυο μιλώντας για ΑΡΔάκια. Σ’ αυτή την περίπτωση το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ αισθάνεται την ανάγκη να εκδώσει ανακοίνωση και να καταδικάσει την απρέπεια του βουλευτή.

Εισαγγελάτοι και “έγκυροι” ποιότητας Χατζηνικολάου και Πρετεντέρη εκτελούν για την ΕΣΗΕΑ “άψογα το λειτούργημα” τους αναμεταδίδοντας μέχρι κεραίας το κυβερνητικό αφήγημα για το έγκλημα των Τεμπών που στοίχησε την ζωή σε 57 ανθρώπους. Μια συμβολική ενέργεια μελών του “Ρουβίκωνα” στο τοίχο του σπιτικού του Ποταμίσιου “μπουγαδοποιού”, αποτελεί “προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσιογράφων” και πρέπει να στιγματιστεί.

«Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί», που λένε και οι “ιερές” γραφές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *