Μια υπέροχη κατάσταση στην Γαλλία!

“Ζω 30 χρόνια στη Γαλλία, τόσο απόκοσμη και ταραγμένη εποχή πρώτη φορά ζω. Κατάσταση ΧΑΟΥΣ στο Παρίσι! Δεκάδες εστίες φωτιάς στους δρόμους πολλές αυθόρμητες διαδηλώσεις”, μας γράφει σε τουί της η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά. Και πραγματικά επισκεπτόμενος το σχετικό hashtag στο twitter και παρακολουθώντας τα δεκάδες βίντεο που υπάρχουν καταλήγεις ότι ανάλογες κινητοποιήσεις με τόση μαζικότητα και δυναμικότητα εκ μέρους των διαδηλωτών δεν έχουν υπάρξει τις τελευταίες δεκαετίες σε κανένα καπιταλιστικό κράτος.

H συμμετοχή των Γάλλων στις σημερινές κινητοποιήσεις, στις σημερινές κινητοποιήσεις είναι πρωτόγνωρη. Τα συνδικάτα μιλούν για 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο. για 1,1 εκατομμύριο.

Οι εικόνες από τη “δημοκρατία” του Μακρόν δεν ταιριάζουν ούτε σε τριτοκοσμική δικτατορία! Και αυτή η αστυνομική καταστολή δεν έχει καμιά αποτελεσματικότητα, αφού σήμερα τα συνδικάτα ανανέωσαν το ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις και απηύθυναν προσκλητήριο για τη 10η ημέρα απεργιών και διαδηλώσεων την Τρίτη 28 Μάρτη.

Η αρχική φώτο είναι από την εφημερίδα “Πριν” που κυκλοφορεί

2 απαντήσεις στο “Μια υπέροχη κατάσταση στην Γαλλία!”

  1. Αντιληπτική ικανότητα επιπέδου χαπατου Βρε αστείε ΟΑΚΚΙΤΗ ΜΕΛΙΤΙ χωρίς την ύπαρξη μιας επαναστατικηςταξικης οργάνωσης από πίσω για συνέχιση του αγώνα το πιθανότερο θα ξεφουσκώσει όπως τα κίτρινα γιλεκα

  2. Εδώ πρόκειται για μια νέα “έφοδο στον ουρανο”
    Σαν εκείνη της γαλλικής επαναστασης
    Οι γαλλοι για άλλη μια φορά πρωτοστατούν
    και μας δείχνουν το δρόμο του αγωνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *