Χάος στο Ισραήλ. Ενδεχόμενο πραξικοπήματος ή αδελφοκτόνου πολέμου.

Δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ τις τελευτές δεκαετίες το σιωνιστικό καθεστώς του Τελ Αβίβ να αμφισβητηθεί τόσο μαζικά και δυναμικά από τον Ισραηλινό λαό, όπως συμβαίνει τις τελευταίες ώρες.

Αφορμή υπήρξε η απόφαση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να παύσει από τα καθήκοντά του τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, ο οποίος αντέδρασε στα σχέδια του Νετανιάρχου να διαμορφώσει ένα δικαστικό σύστημα αλά Ντογιάκου στην χώρα του.

Η κατάσταση χάους που έχει δημιουργηθεί στην χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές να έχουν κατακλύσει τους δρόμους του Τελ Αβίβ έχουν δημιουργήσει καταστάσεις χάους με τον πρώην πρωθυπουργό Μπένετ να δηλώνει ότι το Ισραήλ δεν έχει βρεθεί σε μεγαλύτερο κίνδυνο από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.

Είναι απίστευτα πάντως μπερδεμένη η κατάσταση με δημοσιεύματα να φέρουν τον αρχηγό του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Χερζλ Χαλέβι και τον αρχηγό της αστυνομίας της περιοχής του Τελ Αβίβ να υποστηρίζουν τους διαδηλωτές, ενώ δημοσιογραφικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πιθανότητα πραξικοπήματος που θα ανατρέψει την κυβέρνηση Νετανιάχου.

 Οπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορείας περισσότεροι από 600.000 Ισραηλινοί διαδηλώνουν σε όλο το Ισραήλ αυτή τη στιγμή ενώ ο ισραηλινός στρατός τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού στον απόηχο της απώλειας του ελέγχου λόγω του εσωτερικού διχασμού!

Συγχυσμένες είναι και οι πληροφορίες που υπάρχουν και για την τύχη του Νετανιάχου. Αλλες αναφέρουν ότι είναι στο σπίτι του -που πολιορκείται από διαδηλωτές- και συσκέπτεται με στενούς συνεργάτες του και άλλες ότι φυγαδεύτηκε σε άγνωστη τοποθεσία. Ξένοι πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο ότι το Ισραήλ βρίσκεται στα πρόθυρα ενός πραξικοπήματος ή ενός αδελφοκτόνου πολέμου.

Υ.Γ: Υπάρχει και μια προσωπική σκοπιμότητα Νετανιάχου. Σε βάρος του εκκρεμούν ποινικές διώξεις για μια σειρά θέματα. Οπότε και επειδή κανείς δεν γνωρίζει πώς θα διαμορφωθεί η πολιτική κατάσταση στο Ισραήλ …. φροντίζει για το μέλλον του.

Μία απάντηση στο “Χάος στο Ισραήλ. Ενδεχόμενο πραξικοπήματος ή αδελφοκτόνου πολέμου.”

  1. Ότι αρνητικό κι αν συμβεί στο σιωνιστικο καθεστως του
    Παράνομου και τρομοκρατικόυ Ισραήλ θα είναι μια θετική
    εξελειξη κυρίως για παλαιστκνιακη αντίσταση αλλά
    Και γενικά για όλη τη Μ.Ανατολη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *