Φακελάκιας γιατρός μηνύει μέλη του Ρουβίκωνα

Ηταν Φλεβάρης του 2019 όταν μέλη του Ρουβίκωνας θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα στους εγκληματίες γιατρούς που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, έκαναν “επίσκεψη” σε έναν φακελάκια γιατρό. Σε έναν εκβιαστή ο οποίος απαιτούσε από καρκινοπαθείς παχυλά φακελάκια προκειμένου να τους χειρουργήσει ώστε να αποκτήσουν ελπίδες για να επιβιώσεις οι ασθενείς.

Η δυναμική ακτιβιστική ενέργεια, των μελών της συλλογικότητας, -για την οποία θα μιλήσουμε αναλυτικά παρακάτω- σχολιάστηκε αρκετά από τα ΜΜΕ και είχε σαν αποτέλεσμα ο φακελάκια γιατρός, να βρεθεί υπόλογος και όπως σημειώνει σε ανάρτησή του, το μέλος του “Ρ”, Γιώργος Καλαϊτζίδης, “ο συγκεκριμένος γιατρός συνελήφθη για την υπόθεση με το φακελάκι και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Παρότι καταδικάστηκε συνεχίζει να ασκεί τα…καθήκοντα του χωρίς να τρέχει τίποτα”.

Και εκτός από τα παραπάνω, σήμερα μαθαίνουμε και την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Ο γιατρός αυτός που χρησιμοποιούσε τις επιστημονικές του γνώσεις για να εκβιάζει φτωχούς ανθρώπους, έκανε μήνυση στα μέλη του Ρουβίκωνα και τα οδηγεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στις 30 Μάη, γιατί είχαν το “θράσος” να καυτηριάσουν την εγκληματική, απάνθρωπη συμπεριφορά του “επιστήμονα”.

Ας θυμίσουμε τι γράφαμε γ’ αυτή την υπόθεση:

Οι “απειλές” του “Ρουβίκωνα” και οι απειλές του γιατρού “φακελάκια” στους ασθενείς του

Αν ρίξετε μια ματιά στις ενημερωτικές ιστοσελίδες οι οποίες αναφέρουν την παρέμβαση που έκαναν χτες το βράδυ σε έναν φακελάκια γιατρό, μέλη του “Ρουβίκωνα”, θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότερες κάνουν λόγο για “επίθεση” και “απειλές” σε έναν γιατρό, “αυτόκλητων τιμωρών”, ενώ ελάχιστες είναι αυτές που παρουσιάζουν την είδηση στις πραγματικές της διαστάσεις.

Δεν αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι διαδικτυακοί τόποι δεν γνωστοποιούν το όνομα του γιατρού -ο οποίος αποδεδειγμένα απαιτούσε χρήματα από φτωχούς ασθενείς για να τους χειρουργήσει- ή ότι βάζουν “μωσαϊκό” στο σχετικό βίντεο.
Εστιαζόμαστε μόνο σε κάποιους τίτλους τους. “Χαστούκια και απειλές του Ρουβίκωνα σε γιατρό που έπαιρνε φακελάκια”.
“Ρουβίκωνας σε γιατρό: Θα σε πετάξουμε απ΄το παράθυρο”.
“Ο Ρουβίκωνας προπηλάκισε και απείλησε γιατρό”.
“Επίθεση του Ρουβίκωνα σε γιατρό τον οποίο κατηγόρησε ότι ζήτησε φακελάκι για να χειρουργήσει ασθενή”.

Για στάκα ρε τζιμάνια. Πραγματικά μέλη της αναρχικής ομάδας έκαναν επίσκεψη στον “γιατρό” Γιώργο Θεωδορόπουλο καθώς αυτός βρισκόταν στο γραφείο του. Και τον λόγο τον αναφέρουν σε κείμενο τους που ανάρτησαν στο indymedia.
Ηταν μια δράση -και γεια στα χέρια τους θα λέγαμε εμείς γιατί “ο άνθρωπος αυτός πιάστηκε να δέχεται φακελάκι από έναν προλετάριο για να τον χειρουργήσει. Και μάλιστα έναν άπορο ασθενή, που ζούσε με επιδόματα και από τον οποίο είχε ήδη πάρει φακελάκι χιλιάδων ευρώ στην πρώτη του επέμβαση. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του θράσους αυτού του τύπου, αρνιόνταν να εξετάσει καν τον ασθενή αν πρώτα δεν πληρώνονταν ενώ του ζήτησε να του δώσει το ίδιο το επίδομα που λάμβανε για να επιβιώσει”.

Για απαντήστε μας λοιπόν. Ο Ρουβίκωνας “επιτέθηκε” στο γιατρό, ή ο γιατρός επιθετόταν στους αρρώστους εκβιάζοντας τους να “κόψουν το λαιμό τους” και να βρουν χρήματα και να του δώσουν, ώστε να ελπίζουν ότι μπορεί να ζήσουν; 
Ο Ρουβίκωνας “απείλησε” τον γιατρό, ή ο γιατρός απειλούσε και μάλιστα με θάνατο τους φτωχούς ασθενείς του; 

Και γιατί ποτέ στις -σπάνιες- που συλλαμβάνεται κάποιος γιατρός που απαιτεί φακελάκι για να χειρουργήσει ασθενή δεν είδαμε κάποιο τίτλο που να αναφέρει “Γιατρός απειλούσε με θάνατο ασθενή αν δεν του έδινε φακελάκι”;
Προφανώς είναι ρητορικά τα ερωτήματα, αφού έτσι κι αλλιώς η παραπληροφόρηση είναι χαρακτηριστικό των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Κοντά σ’ αυτούς πιθανόν να εμφανιστεί πάλι κανείς δημοσιολόγος, “επαναστάτης της φακής“, να χαρακτηρίσει τα μέλη του “Ρουβίκωνα”, “χρήσιμους ηλίθιους” αφού με τις ενέργειες τους αυτές. σύμφωνα μ’ αυτόν, δεν προσπαθούν “να αλλάξουν το σύστημα”, όπως κάνει ο ίδιος προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε κάποιον κεφαλαιοκράτη του εκδοτικού κατεστημένου. 

Μία απάντηση στο “Φακελάκιας γιατρός μηνύει μέλη του Ρουβίκωνα”

  1. Η πλειοψηφία του λαού λέει
    μπράβο στα παιδιά του Ρουβίκωνα
    Για τις παρεμβάσεις των

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *