Ληστεύουν τον λαό, μπουκώνουν με χρήμα τους Τραπεζίτες

Δεν είναι σκάνδαλο τα όσα βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας για την «διάσωση» με χρήματα του αγρίως φορολογουμένου λαού, της τράπεζας Proton Bank.
Ανάλογες περιπτώσεις συμβαίνουν σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες και αυτή είναι η λειτουργία του καπιταλισμού που στην ουσία όλη του η παρουσία είναι ένα διαρκές σκάνδαλο.

Με την ευκαιρία όμως θυμηθείτε μια περασμένη ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε«Στο “κάδρο’ ο Ε. Βενιζέλος για το σκάνδαλο της Proton Bank», αλλά και ένα απόσπασμα άρθρου  της Αριστέας Μπουγάτσου στην Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία:

“Ενώ διατυμπανίζουν ότι ο «φιλάνθρωπος» μεγαλοεπιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης επέστρεψε 51 εκατ. ευρώ στην Proton Bank (για να εξασφαλιστεί έναντι της ποινικής δικαιοσύνης που εντόπισε απάτη, υπεξαίρεση, ξέπλυμα, απιστία), αποκρύπτουν επίμονα την «τρύπα» που έμεινε στην τράπεζα. Το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή οι Ελληνες φορολογούμενοι, θα επωμιστούν συνολικά 863 εκατ. ευρώ για να
μαζευτούν τα συντρίμμια που άφησε η διοίκηση Λαυρεντιάδη και για να διασφαλιστούν οι καταθέτες
. Το ποσό των 863 εκατ. ευρώ δεν προέρχεται από έναν αυθαίρετο υπολογισμό και μία δημοσιογραφική εκτίμηση, αλλά από αξιολόγηση των στοιχείων της τράπεζας που ανέλαβε και έκανε η Ernst &Young κατόπιν παραγγελίας της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) και από στοιχεία τα οποία κατετέθησαν
στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *