Οι φασίστες της διπλανής πόρτας

Πηγή: Κώστας Ζαφειρόπουλος – “ΕφΣυν”

Αντώνης Καρυώτης δεν δολοφονήθηκε προχθές το βράδυ στον Πειραιά. Είχε ήδη πεθάνει με έναν τρόπο μαζί με τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη, τον 23χρονο Ιάσονα μπροστά στη Βουλή, μαζί με τον 18χρονο επίσης Ρομά Νίκο Σαμπάνη, τον Βασίλη Μάγγο στον Βόλο, τον 19χρονο Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι, που πλήρωσε με τη ζωή του το εισιτήριο του λεωφορείου (1,20 ευρώ), το κοριτσάκι που του συνέθλιβαν το κορμί στην πόρτα του εργοστασίου.

Ο Αντώνης έβλεπε τον θάνατό του στο βίντεο με τις κλοτσιές στον Ζακ Κωστόπουλο. Αναρίθμητα περιστατικά σε τόσο σύντομο χρόνο. Δεν είχε πεθάνει όταν μια πολύ έμπειρη δημοσιογράφος έλεγε για τα θύματα του Λιγνάδη «αυτά τα παιδιά δεν είχαν γονείς;». Η ίδια διανοήθηκε να πει προχθές πως «θα μπορούσαν να τον πλακώσουν στις κλοτσιές» αντί να τον σκοτώσουν. Κλοτσιές σαν αυτές στον Ζακ, δηλαδή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το έδαφος για τον εκφασισμό ενός μέρους της κοινωνίας έχει στρωθεί (και) από τις υπόνοιες θεσμικών παραγόντων και ΜΜΕ ότι οι πρόσφυγες βάζουν τις φωτιές, δικαιώνοντας τους αυτόκλητους «σερίφηδες».

Υπάρχει όμως κάτι ακόμα πιο εξοργιστικό σε αυτή τη δολοφονία στον Πειραιά. Είναι όλοι εκείνοι και εκείνες που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να πάρουν «ίσες αποστάσεις». Ακόμα και όταν είχε δημοσιευτεί το βίντεο. Και δεν αναφέρομαι στους πατενταρισμένους φασίστες, αλλά στους καθωσπρέπει αστούς της παραδιπλανής πόρτας.

Αυτοί που έγραφαν λίγες ώρες μετά τη δολοφονία «τον έβγαλαν από το πλοίο την πρώτη φορά και τον άφησαν σε στέρεο έδαφος, αυτός επέμενε με κίνδυνο της ζωής του», «αυτός το χαβά του», «έχουμε ένα θεματάκι στην Ελλάδα με τη συμμόρφωση, γενικώς…», «σαφώς και δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι άνθρωποι του πληρώματος. Οχι όμως ότι το θύμα ήταν άγγελος». Αυτούς ακριβώς εκφράζει ο κ. Βαρβιτσιώτης στην πρώτη αυθόρμητη δήλωσή του. Αυτούς που τα βάζουν με τον σταθμάρχη και με τους μετανάστες που μπαίνουν στα πλοία και πνίγονται στην Πύλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *