Οργανώσεις μεταναστών συμπαραστέκονται στους απεργούς των ΟΤΑ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΦΓΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΡΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ, ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ   

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ 10ΠΜ

Καλούμε  όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να συμπαρασταθούν στους απεργούς των Δήμων. Να γυρίσουν τη πλάτη σε απατεώνες εκμεταλλευτές εργολάβους  που λένε ψέματα ότι προσφέρουν δουλειά ενώ στην πράξη  σπάνε την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μας θέλουν εχθρούς, ντόπιους και μετανάστες για να κυβερνάνε χωρίς αντίπαλο  και να μεγαλώνουν οι εργοδότες τα κέρδη τους ξεζουμίζοντας μας.

Χαιρετίζουμε την παραίτηση από το απεργοσπαστικό συνεργείο μεγάλης ομάδας μεταναστών από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν που στρατολογήθηκαν στη εταιρία Περιβαλλοντική(μέσω υπεργολάβου).

Οι ίδιο που μας απέλυσαν έρχονται τώρα και μας δίνουν «δουλειά» τάχα για να χάσουν όμως την δουλειά τους  χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους και να πεινάσουν τα παιδιά και οι οικογένειες τους. Αν η κυβέρνηση νικήσει τους απεργούς, τα μεροκάματα θα πέσουν, οι δουλειές θα γίνουν λιγότερες, οι Τραπεζίτες και οι εργοδότες πιο πλούσιοι και πιο αδίστακτοι. Τα ζήσαμε αυτά στις χώρες μας που τις ρήμαξε η κρίση , ο πόλεμος και οι πολιτικές του ΔΝΤ. Δεν θέλουμε να τα ξαναζήσουμε στην Ελλάδα με τα αδέλφια μας τους έλληνες εργαζόμενους.

Για αυτό θα περιφρουρήσουμε την απεργία της καθαριότητας με όποιο τρόπο χρειαστεί. Θα ενημερώσουμε όλους τους μετανάστες ώστε να ξέρουν ότι αυτή δεν είναι δουλειά αλλά βρομιά και ανηθικότητα σε βάρος εργατών που αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια, την δικαιοσύνη, την οικογένεια και τη ζωή τους. Στο τέλος θα εμποδίσουμε και στη πράξη όσους δεν αντιληφθούν ότι η θέση τους είναι με το εργατικό κίνημα και την Γενική Απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη.

Εμείς θα είμαστε στις 19 Οκτώβρη στο Μουσείο στις 10πμ διότι εκείνες τις μέρες δεν θα κινήσει  ούτε γρανάζι, ούτε τροχός, ούτε ρολό μαγαζιού!

Επικοινωνία με Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής  Κοινότητας Ελλάδος, 6955295322 ,

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

 

Με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Αθήνας Πέτρου Κωνσταντίνου επιτροπή οργανώσεων μεταναστών επισκέφθηκε σήμερα  την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η  Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική Απειλή, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Επιτροπή Αφγανών Προσφύγων συναντήθηκαν  με το πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο και δήλωσαν την συμπαράσταση τους στο δίκαιο  αγώνα των εργαζόμενων στους Δήμους. Κατήγγειλαν τους εργολάβους που με λιγοστά ευρώ στρατολογούν απεργοσπάστες από τις γραμμές των άνεργων μεταναστών για να σπάσουν την απεργία των εργαζόμενων στη καθαριότητα .       Πρόκειται για κυκλώματα εργολάβων που δουλεύουν για λογαριασμό των ιδιωτικών εταιριών με τις οποίες ο περιφερειάρχης Σγουρός συνάπτει αυθαίρετες συμβάσεις  για λογαριασμό της κυβερνητικής απεργοσπαστικής εκστρατείας που δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Μάλιστα  σήμερα τρείς μετανάστες που βρέθηκαν σε απεργοσπαστικό συνεργείο που το σταμάτησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανάφεραν ότι ο εργολάβος που τους είχε ως προσωπικό παλιότερα τους είπε να εργαστούν για δέκα μέρες χωρίς συγκεκριμένο μεροκάματο ενώ όταν ήρθε η Τροχαία να κάνει έλεγχο στο φορτηγό που δεν είχε πινακίδα στη θέση της, ο οδηγός κλείδωσε τους μετανάστες για να τους κρύψει!

Οι κινήσεις δήλωσαν ότι ήδη αναπτύσσουν δράση στο πλευρό των συνδικάτων για να εμποδίσουν στην πράξη την συμμετοχή των μεταναστών στο απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου 6932828964

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *