Σωτηρία δι΄ απαγχονισμού

Κατά 100 δις θα μειωθεί το χρέος.  Αφού μειωθεί κατά 100 δις μετά θα αυξηθεί κατά 30 δις που θα δοθούν στις τράπεζες και κατά 100 δις νέο
δάνειο.

Με απλά λόγια η Ελλάδα κούρεψε το χρέος της προσθέτοντας σε αυτό άλλα 30 δις. Είναι άλλη μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του Γιωργάκη του αντιεξουσιαστή προσωπικώς και του Μπένι του λαοφάγου οι οποίοι κουράστηκαν υπερβολικά να περιμένουν στον διάδρομο για να μάθουν τα νέα.
Καθόντουσαν στον διάδρομο όπως οι συγγενείς ενός ετοιμοθάνατου που περιμένουν τα νέα από τους γιατρούς.
Και πράγματι οι γιατροί τους είπαν τα νέα: «Ο ασθενής είναι έτοιμος να τον πάρετε». Με μιας ο Γιωργάκης και ο Μπένι άρχισαν να πανηγυρίζουν. Προφανώς για να μην καταλάβουν οι άλλοι συγγενείς τι είχε συμβεί. Εκτός και αν δεν το κατάλαβαν και οι ίδιοι.
Την σορό του θα έπαιρναν.
Άντε, βρε, να ζήσουμε να την θυμόμαστε την Ελλάδα. Καλή χώρα ήταν. Με τον καλό λόγο για τον καθένα. Εντάξει, είχε και κάτι λαμόγια πολιτικούς και μη, αλλά όλοι έχουμε ελαττώματα.
Δεν μας επέβαλε η Μέρκελ την επιτροπία της τρόικας. Εμείς το θέλαμε. Όπως είπε και ο υπάλληλος της, ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής, ήταν πολύ κουραστικό να έρχονται κάθε τρεις μήνες και να αγωνιούμε για το τι θα πουν και τι μέτρα θα μας επιβάλλουν. Αυτό το λίγο – λίγο είναι ψυχοφθόρο όπως και να το κάνεις.
Το ίδιο ψυχοφθόρο είναι να βλέπεις τον μισθό σου να μειώνεται λίγο – λίγο. Δεν τον κόβουν όλον μια και έξω να τελειώνουμε;
Άσε που έτσι θα έρθουν και οι επενδύσεις στην Ελλάδα. Και θα έχουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη. Των Γερμανών.
Επίσης, αντί να κόψουμε τις συντάξεις, που είναι αντισοσιαλιστικό μέτρο μπορούμε να οδηγήσουμε σε ευθανασία όλους τους πολίτες άνω των 65 ετών. Εξαιρούνται οι πλούσιοι και οι πολιτικοί. Για να υπάρχουν και κάποιοι που θα περνάνε καλά και κάποιοι που θα μας σώζουν.
Τόσο μεγάλο κακό κάναμε στις τράπεζες που οι μετοχές τους ανέβηκαν κατακόρυφα.

Όμως το μεγάλο στοίχημα είναι η διάρκεια που θα κρατήσει αυτή η σωτηρία.

Σε 3 μήνες θα έχουμε πάλι ξενύχτι για την επόμενη σωτηρία μας ή θα φτάσουμε στο 5μηνο;
Το 2020 θα έχουμε το χρέος του 2009 (σε ποσοστό του ΑΕΠ) και το επίπεδο ζωής του 8700 π.Χ. (σε σπηλιές να τρώμε ρίζες από τα δέντρα).
Μας λένε λοιπόν ότι στις αγορές θα βγούμε στο τέλος του 2011, ουπς λάθος αυτή ήταν προηγούμενη πρόβλεψη. Θα βγούμε λοιπόν το 2021.
Τότε που το χρέος (αν όλα πάνε στην εντέλεια, όπως τα υπολογίζουν) θα είναι στο 120% του ΑΕΠ. Δηλαδή στο ποσοστό που μας «ανάγκασε» να μπούμε στο μνημόνιο γιατί οι αγορές δεν μας δάνειζαν.
Αυτοδιαψεύδονται   ανερυθρίαστα. Πιστεύουν ότι δεν γνωρίζουμε ούτε την απλή αριθμητική του δημοτικού.
Βέβαια για άλλη μια φορά θα έχουμε την ίδια ιστορία. Μέτρα, ύφεση, νέα μέτρα, ύφεση, ξεπούλημα της περιουσίας, μέτρα, ύφεση, κούρεμα, ύφεση, οριστική πτώχευση να τελειώνουμε και έξοδος από την πολυεθνική της Γερμανίας.
Όταν οι ίδιοι έλεγαν (με τα δικά τους μέτρα και συμφέροντα) ότι χρειαζόταν κούρεμα 85% και έγινε 50% δεν θα έχουμε ξανά την ίδια ιστορία;
Μας έχουν τελειωμένους. Μας έριξαν στον λάκκο με την δυστυχία και μας ποτίζουν και δηλητήριο.
Και μάλιστα χωρίς καμιά ελπίδα.
Ούτε για εμάς, ούτε για τα παιδιά μας. Αφού θα υποφέρουμε που θα υποφέρουμε γιατί να μην επιλέξουμε μια επιλογή που θα μας δίνει μια ελπίδα κάποτε να στρώσει η κατάσταση;

Δηλαδή να μην πληρώσουμε τίποτα από το χρέος, να έχουμε ένα εθνικό νόμισμα, να επιστρέψουμε στην παραγωγή, να εκμεταλλευτούμε τον
εθνικό πλούτο.

Βέβαια με πολιτική εντελώς διαφορετική από αυτήν που ξέρουμε. Χωρίς λαμόγια πολιτικούς και επαγγελματίες ψεύτες.
Οι πολιτικοί του σήμερα πρέπει να πάνε στο χθες. Για να μην σου πω στο προχθές.
Λένε κάποιοι ότι ο Γιωργάκης είναι χαζός και γι΄ αυτό κάνει ότι κάνει. Ναι, είδαμε και τον έξυπνο τον Μπένι…
Η πολιτική που ακολουθείται δεν έχει να κάνει με την υπαρκτή ή ανύπαρκτη ευστροφία ενός ανθρώπου. Πρόκειται για επιλογές που η ευθύνη είναι όλων όσων τις στηρίζουν.
Δεν είδα τους έξυπνους υπουργούς ή βουλευτές να τον πιάνουν από το μανίκι και να τον πετάν έξω από την χώρα. Όλοι τους τον στήριξαν και κάποιοι με ιδιαίτερο ζήλο.
Και αν κάποιοι την έκαναν κάποια στιγμή, και αφού με την στήριξη τους είχαν ήδη κάνει την ζημιά, δεν θα έπρεπε να περιμένουν ότι θα δικαιολογηθούν.
Αλλά για να καταλάβετε πόσο πολύ μας θεωρούν ηλίθιους και απόλυτα εξαρτώμενους από την καθοδήγηση βγαίνουν κάποιοι να το παίξουν και εναλλακτική λύση.
Ο Φλωρίδης για παράδειγμα. Λίγα ψήφισε πριν την κάνει από την κυβέρνηση; Αλλά και οι παρόμοιοι του, όπως ο Κουρουπλής.
Είναι αργά για δάκρυα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *