Κυβέρνηση συνενοχής: Να την χαίρονται

Του Γιώργου Σαρρή

“Χωρίζουν” με το λαό

Προχωρούν λένε οι πληροφορίες για τον σχηματισμό μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και “εξελίσονται θετικά”. Οταν χαιρετίζουν όμως την προσπάθεια οι Γαλλογερμανοί ηγέτες καταλαβαίνουμε για ποιόν “εξελίσονται θετικά”..
Φυσικα δεν πρόκειται για κυβερνηση “Εθνικής ενότητας” ή “κοινής συναίνεσης” αφου από τη συζήτηση απουσιάζει ο άμεσα ενδιαφερόμενος που ειναι ο λαός.
Ο λαός δεν δίνει καμία συναίνεση!

Ολες οι αντιδράσεις των τελευταίων μηνων με κορύφωση τη Γενική Απεργία, τα συλλαλητήρια του Οκτωβρίου και το αυθόρμητο ξεσπασμα του λαού στο γιορτασμό της 28ης έχουν δείξει τι πιστεύει και τι θέλει ο λαός.
Οι αντιδράσεις αυτές δεν ηταν εναντίον προσώπων αλλά εναντίον αυτης της πολιτικης εξαθλίωσης της ζωής μας.

Η συμφωνία της ΝΔ στο θέμα της δανειακής σύμβασης και η δήλωση οτι θα συνυπογράψει δείχνουν πια καθαρά οτι και η ΝΔ είναι κόμμα που στηρίζει τις μνημονιακές πολιτικές κοντρα στα λαικά συμφέροντα παρα το παραμύθι που πουλούσε στις αγορές ψηφοφόρων.
Στη διαρκεια αυτής της κρίσης κανενας δεν θα μπορεσει να κρυφτεί πίσω από πονηριές, ψευτικα λόγια  και θεατρινισμούς μπροστά σε
κάμερες και φωτα.
Ολοι θα αναγκαστούν αργά ή γρήγορα να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Σημερα με την κυβερνηση συνενοχής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Αγορών κάνουν ενα ακόμα βήμα απομάκρυνσης από το λαό και τα συμφεροντά του. Tα κόμματα αυτά σήμερα αποφασίζουν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις ανάγκες των απλών ανθρώπων.

Σημερα όλοι όσοι αποφασίζουν να συμμετέχουν ουσιαστικά “χωρίζουν” με το λαό.

Το χασμα μεγαλώνει και θα δουμε άμεσα τις επόμενες μερες ότι ο λόγος είναι το μοιρασμα του βαρους της ευθύνης για τα σκληρά μετρα που θα εξαγγείλουν που δεν θα είναι μόνο οικονομικά. Θα προσπαθήσουν σίγουρα να περιορίσουν και τη Δημοκρατία αφου
οι Δημοκρατίες δεν είναι βολικά καθεστώτα όταν σκοπεύεις να επιτεθείς άγρια στο λαό!

Δεν θα μας κοροιδέψουν λοιπόν όσο κι αν προσπαθουν να μας παρουσιάσουν σαν υπέροχα θετικό και προς το “συμφερον της χωρας” το γεγονός της συμφωνίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εναντίον του λαού.

Ειναι ακριβώς το αντίθετο.
Ειναι μια απελπισμένη προσπάθεια να στηριχτεί το καταρρέον σκηνικό του δικοματισμού και των στηριγμάτων του, και βεβαια μια ματαια προσπάθεια να σωσουν σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους ηγετες τον Καπιταλισμό που τρεμει από τα  θεμέλια ως τις κορυφές του, προσθέτοντας κι άλλα βάρη σε πλάτες που δεν μπορούν να σηκώσουν ούτε αυτά που τους έχουν ήδη φορτώσει.

Η προσπάθεια συγκυβερνησης θα καταρρεύσει σύντομα κατω από το βάρος της λαικής διαμαρτυρίας και της αλήθειας που δεν
γίνεται να κρυφτεί.
Δεν πρόκειται να λυθούν προβλήματα όπως η ανεργία, η φτώχεια ΄και η ύφεση, ούτε πρόκειται να βρεί ο λαός χρήματα για να πληρώσει τα βάρβαρα και άδικα χαράτσια επειδή “ο Αντώνης τα βρήκε με το φίλο του το Γιωργο” ακολουθώντας τις εντολές που πήραν από τους ισχυρούς “εταίρους” προτέκτορες που δεν δίνουν δεκάρα για το δικό μας μέλλον, το μέλλον των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Να την χαίρονται λοιπόν τη “σύγλιση απόψεων” και τη συμφωνία τους.
Εμας θα μας βρούν απέναντι.Οι δρόμοι δεν μπορούν να σωπάσουν όσο τα προβλήματα βγαζουν τα μαχαίρια από τα θηκάρια.
Ας μην έχουμε λοιπόν αυταπάτες.
Ας μην έχουν αυταπάτες ούτε κι αυτοί.
Θα μας βρουν μπροστά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *