Αυτή όμως είναι η «δικαιοσύνη» των αφεντικών

Καλά, η «δικαιοσύνη» τους δεν παίζετε.
Σχολιάζαμε πριν μέρες το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που υποτίθεται ερευνούσαν τις συνθήκες στις οποίες έγινε το πολύνεκρο φονικό που διέπραξαν εφοπλιστές και εργολάβοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Πειραιά τον Ιούλη πέρσι.
Στο πόρισμα του αυτό, αφού έβγαλαν λάδι εφοπλιστές και εργολάβους, έριξαν τις ευθύνες στον μεταλλεργάτη Β. Καββαδία και σε έναν από τους 8 νεκρούς, τον Κ. Οικονομάκη.

Είχαμε γράψει αναλυτικά τότε (στην ενότητα “Εργατικά ατυχήματα” υπάρχουν πολλές σχετικές αναρτήσεις) που, λόγω της έλλειψης ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας, άρπαξε φωτιά η δεξαμενή Nο 3 του αεράδικου πλοίου «FRIENDSHIPGAZ» του εφοπλιστή Πετρίδη, παγιδεύοντας 7 μεταλλεργάτες και ένα ναυτεργάτη, οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί.

Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι θα υπήρχε στιγμή που όχι μόνο θα ξελάσπωναν εντελώς εφοπλιστές και εργολάβοι καθαρισμού πλοίων, για το έγκλημα που διέπραξαν, αλλά ότι θα είχαν και το θράσος να φορτώσουν τις ευθύνες σε ένα εργάτη!!!!

Και μάλιστα σε έναν ναυτεργάτη που σώθηκε την τελευταία στιγμή απ’ το φονικό που δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη των εφοπλιστών και των εργολάβων. Όπως, λοιπόν διαβάζουμε σε ανακοίνωση συνδικάτου, η ανακρίτριας του Ε’ Τμήματος Πρωτοδικών Πειραιά, Χρυσούλας Δημητριάδου, καλεί τον μεταλλεργάτη Β. Καββαδία να απολογηθεί για τις χαλκευμένες κατηγορίες που του έχουν φορτώσει, οι οποίες αφορούν «ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια», «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή» και «εμπρησμό εξ αμελείας».

Αυτή όμως είναι η «δικαιοσύνη» των αφεντικών … κάποιες φορές δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *