Οταν αρχίσουν να έρχονται φέρετρα…

Στην τελική τους φάση εισέρχονται οι προετοιμασίες για την αποστολή Ελληνικών ένοπλων στρατιωτικών δυνάμεων που θα ενισχύσει τον συμμαχικό στρατό κατοχής στο Αφγανιστάν.

Οι Αμερικάνοι επέβαλαν στην Ελληνική κυβέρνηση πέρα από ενόπλους άντρες να διαθέσει και επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι τα οποία θεωρούν ότι είναι το ιδανικότερο οπλικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν τους Ταλιμπάν στα απρόσιτα βουνά του Αφγανιστάν.

Όπως επίσης η ελληνική κυβέρνηση να διαθέσει στον στρατό κατοχής του Αφγανιστάν μεταφορικά ελικόπτερα Σινούκ που είναι απαραίτητα για την γρήγορη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων.

Όταν πριν μερικές μέρες ο Αμερικανός πρέσβης κάλεσε στο σπίτι του τον Α/ΓΕΕΘΑ. Γράψα, και του εξέφρασε τις απαιτήσεις των Αμερικανών, ο «δικός» μας καραβανάς, έχοντας μια άποψη για το τι πολεμικές συνθήκες επικρατούν στο Αφγανιστάν ζήτησε απ’ τον Αμερικανό πρέσβη να εγγυηθούν οι αμερικάνοι για την ασφάλεια των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
Τέτοια διαβεβαίωση φυσικά δεν υπήρξε.

Ο Γράψας, σαν χρόνια καραβανάς που είναι φέρετε να δήλωσε επιφυλάξεις στην κυβέρνηση για την αποστολή ελληνικών ένοπλων δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Μάλλον δεν θα ήθελε να λουστεί ελληνικό αίμα όταν υπάρξουν φέρετρα στρατιωτών μας.

Ο Μεϊμαράκης όμως, σήμερα, ξεκαθάρισε τα πράγματα. Όπως δημοσιεύει το «Βήμα»: «Ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες «ώστε να συνδράμουμε αποτελεσματικά τις Αρχές του Αφγανιστάν προκειμένου να εδραιώσουν (…) ένα σταθερό, ασφαλές και δημοκρατικό κράτος».

Να δούμε τι δηλώσεις θα κάνει όταν αρχίσουν να έρχονται φέρετρα απ’ το Αφγανιστάν.

0 απαντήσεις στο “Οταν αρχίσουν να έρχονται φέρετρα…”

 1. ΔΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΝΕΑ

  Νέα ελληνική εμπλοκή στο Αφγανιστάν
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

  Σε νέας μορφής συμμετοχή στις συμμαχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν προσανατολίζεται η Ελλάδα μετά τις πολύπλευρες πιέσεις που άσκησαν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προς όλους τους εταίρους για αύξηση της στρατιωτικής τους παρουσίας στον αγώνα κατά των Ταλιμπάν.

  Κατά τη σημερινή άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στην Κρακοβία, οι σύμμαχοι απέφυγαν να δηλώσουν δημόσια στήριξη με νέες δυνάμεις, παρά την έκκληση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Γκέιτς που επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα ενέκρινε την αποστολή επιπλέον 17.000 στρατιωτών. Οι οριστικές αποφάσεις συμμετοχών _ που σχετίζονται και με τη δύναμη υποστήριξης των αφγανικών εκλογών του Αυγούστου _ αναμένονται στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο στο Στρασβούργο.

  Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκης στις συζητήσεις στην Κρακοβία, η Ελλάδα εξετάζει να συνδράμει:

  * Με την αποστολή ομάδας υγειονομικών (περίπου 30 γιατροί και νοσηλευτές) για περίπου 6 μήνες προς υποστήριξη των εκλογών.

  * Με την αποστολή 2-4 ταγματαρχών που θα εκπαιδεύουν και θα συντονίζουν αφγανικά τάγματα. Στο Αφγανιστάν βρίσκεται ήδη μια τέτοια ομάδα (OMLT's).

  * Με την παροχή εκπαίδευσης σε Αφγανούς στρατιωτικούς σε ελληνικά στρατιωτικά ιδρύματα.

  * Με τη στελέχωση από τώρα των υπηρεσιών του αεροδρομίου της Καμπούλ με επιτελική ομάδα 7 αξιωματικών _ εν όψει και της σχεδιαζόμενης για το 2010 ανάληψης της πλήρους ευθύνης για το αεροδρόμιο από ελληνική δύναμη.

  Ανεξαρτήτως αυτών πάντως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν θέσει επιτακτικά στην Ελλάδα θέμα αποστολής 4-6 ελικοπτέρων Απάτσι ή Σινούκ, καθώς και άρση των εθνικών περιορισμών συμμετοχής σε επιχειρήσεις που ισχύουν για το τάγμα των 140 στρατιωτικών που βρίσκεται στην Καμπούλ από το 2002. Ο γεν. γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Σέφερ δήλωσε στην Σύνοδο ότι οι επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπάν δεν πάνε καλά και περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση.

  Επίσης, οι υπουργοί αποφάσισαν να στείλει το ΝΑΤΟ ναυτική δύναμη 6 φρεγατών στη Σομαλία για την αντιμετώπιση της πειρατείας.
  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4503329

 2. τον τελευταίο καιρό πάντως ανάψαν οι δυνατοί προβολείς που φωτίζουν το παρκάκι απέναντι απο την Πολυκατοικία του Υπουργού..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *