Αεροπειρατές

Ολοι θυμόμαστε τις απαξιωτικές δηλώσεις που έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης για την Ολυμπιακή.
Την παρουσίαζε σαν μια εταιρία χρεωκοπημένη χωρίς κανένα μέλλον. Ετοιμόρροπη οικονομικά και λειτουργικά την χαρακτήριζε –όχι μόνο αυτός αλλά όλα τα κυβερνητικά στελέχη- και έκαναν τα πάντα για να την ξεπουλήσουν.

Και ξαφνικά έγινε το «θαύμα».
Απ’ ότι διαβάζουμε «ιδιώτες επενδυτές», σφάζονται ποιος θα κάνει την καλύτερη προσφορά για να την αποκτήσει.
Και μιλάμε ότι αυτό γίνετε σε μια εποχή που υπάρχει οικονομική κρίση ενώ προβλέπετε μειωμένη αεροεπιβατική τουριστική κίνηση.

Καλά τόσο μαλάκες είναι οι καπιταλιστές που μαζεύτηκαν για να αγοράσουν τον εθνικό αερομεταφορέα και επιθυμούν να χάσουν τα λεφτά τους αγοράζοντας κάτι «προβληματικό» και «ζημιογόνο» όπως παρουσιάζει την Ολυμπιακή Αεροπορία η κυβέρνηση;
‘Η μήπως είναι κάτι σαν …εθνικοί ευεργέτες (όπως αυτοπροβάλλεται ο Βγενόπουλος), που τα κάνουν όλα αυτά για το καλό της πατρίδας;

Μην τρελαθούμε και εντελώς!!
Απλούστατα οι πλουτοκράτες συνωστίζονται να αγοράσουν την Ολυμπιακή εταιρία γιατί την θεωρούν σαν μια «δυναμική επένδυση» ειδικά αφού η κυβέρνηση την ξεπουλάει σε εξευτελιστική τιμή.

Φυσικά θα ήταν ουτοπία να ζητούσαμε απ’ τα νεοδημοκρατικά καλόπαιδα να καταλάβουν ότι ο δημόσιος πλούτος της χώρας δεν είναι προϊόν προς πώληση.
Και ότι όσο περισσότερες προσφορές εμφανίζονται τόσο σαφέστερο γίνεται ότι η «Ολυμπιακή Αεροπορία» πρέπει να μείνει στο Δημόσιο.

Όταν όμως δεν υπάρχει μαζικό ταξικό κίνημα οι κυβερνώντες θα συμπεριφέρονται λες και την δημόσια περιουσία την κληρονόμησαν απ’ τον πατέρα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *