Παπαρολογίες του ΣΥΝ


Πολύ δυσάρεστα αισθανθήκαμε διαβάζοντας ρεπορτάζ από την συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Αλέκος Αλαβάνος, και ο Φώτης Κουβέλης, αναφορικά με τη λειτουργία της Ελληνικής μπασκιναρίας.

Ένα απόσπασμα απ’ όσα είπαν: «Θέλουμε να υπάρξει μια αστυνομία αποτελεσματική και ταυτόχρονα δημοκρατική. Δημοκρατική στην άσκηση των καθηκόντων της στο πλευρό του πολίτη και όχι απέναντι από τον πολίτη. Για μας αποτελεί προϋπόθεση η διαμόρφωση των προϋποθέσεων αποτελεσματικής και ταυτόχρονα δημοκρατικής συμπεριφοράς της αστυνομίας, με σεβασμό βεβαίως στην προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη».

Εντάξει. Να κατανοήσουμε ότι στερούνται Μαρξιστικής παιδείας και δεν ξέρουν ότι σε ένα καπιταλιστικό κράτος βασική αποστολή των κατασταλτικών μηχανισμών είναι η καταστολή του λαϊκού κινήματος και η υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει.
Αλλά είναι δυνατόν να μην ξέρουν ποιος είναι το βασικό καθήκον διαχρονικά της μπασκηναρίας; Δεν το βλέπουν καθημερινά;
Είναι δυνατόν ποτέ τα μαντρόσκυλα του συστήματος να έχουν «δημοκρατική συμπεριφορά»;

Είπαν ακόμα ότι τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα εγκυμονούν «μεγάλες αρνητικές συνέπειες σε βάρος της κοινωνικής συνοχής».
Άλλο πάλι κι αυτό!!!
Που την βρήκαν την «κοινωνική συνοχή»;;;!!!
Η κοινωνία στον καπιταλισμό, αστέρια του συνασπισμού είναι χωρισμένη σε τάξεις που ανάμεσα τους υπάρχει ένας διαρκείς πόλεμος. Ο πόλεμος εργασίας-κεφαλαίου.
Ούτε αυτό το γνωρίζετε;

Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι το δόγμα της «κοινωνικής συνοχής» επικαλέστηκαν πρόσφατα ο Μαρκογιαννάκης και ο Δένδιας για να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τα μέτρα καταστολής.
Είτε με την πρόθεση τους να βγάλουν σκυλιά σε περιπολίες, είτε όταν ζητούν άρση του απορρήτου των καρτοκινητών, είτε με τις ανεκδιήγητες σημερινές προθέσεις του Δένδια.

Και κάτι άλλο Συνασπιστήρια.
Αν νομίζετε ότι με την συντηρητικοποίηση της πολιτικής σας γραμμής θα ανακόψετε την δημοσκοπική κατρακύλα των ποσοστών σας είστε βαθιά νυχτωμένοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *