2η Σύσκεψη Πρωτοβουλίας δημιουργίας Αντιπολεμικού Αντιμιλιταριστικού Αντιεθνικιστικού Συντονισμού

(Ανοικτή σύσκεψη τη Δευτέρα 09/01, στις 7.00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο, κτίριο Γκίνη)

Μεγάλες προσδοκίες δημιούργησε η πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/12 για τη δημιουργία ενός πλατιού Αντιπολεμικού Αντιμιλιταριστικού Αντιεθνικιστικού Συντονισμού των κινημάτων. Η προβληματική που ανέδειξαν οι δεκάδες συναγωνιστές και οι τοποθετήσεις τους όχι απλώς περιέγραψαν τα δεδομένα της εποχής, τονίζοντας την ενωτική διάθεση μεταξύ διαφορετικών συνιστωσών του κινήματος, αλλά επιβεβαιώθηκαν από τις πρόσφατες εξελίξεις. Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας από την πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου θεωρείται δεδομένη, ανεξάρτητα το χρόνο πραγμάτωσης. Οι αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού Γιλμάζ έφεραν κοντά στη μέση συνείδηση τους όρους διεξαγωγής του βρώμικου-ακήρυκτου πολέμου που διεξάγεται μεταξύ των αρχουσών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας, ενώ οι ιμπεριαλιστές ξεθάβουν το τσεκούρι του πολέμου σε Μέση Ανατολή και Ιράν. Στη δεύτερη Σύσκεψη μας προσδοκούμε την κατάληξη ενός συγκεκριμένου προγραμματισμού παρέμβασης και να καταλήξουμε στους όρους συγκρότησης του  Αντιπολεμικού Αντιμιλιταριστικού Αντιεθνικιστικού Συντονισμού.

Πρόταση δημιουργίας Αντιπολεμικού Αντιμιλιταριστικού Αντιεθνικιστικού Συντονισμού

Ο κόσμος της εργασίας συνειδητοποιεί ότι στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να γαλουχήσουν με ακραίες μεθόδους και εθνικιστική προπαγάνδα τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να είναι προετοιμασμένοι για θερμά πολεμικά επεισόδια που θα προκαλέσει ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Τουρκίας, για την συμμετοχή τους στις δολοφονικές αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, αναλαμβάνοντας επίσης ρόλο Απεργοσπάστη και αποστολές Καταστολής των κοινωνικών κινημάτων. Καλείται σε «εθνικές ενότητες», να υποταχθούμε δηλαδή στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα της πραξικοπηματικής συγκυβέρνησης  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, του κόσμου του πλούτου, των ΜΜΕ και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ. Σε κάθε μεγάλη απεργία απειλούμαστε με την έξοδο του Στρατού στους δρόμους, την αποστολή της Ευρωαστυνομίας και παράλληλα το ΝΑΤΟ σχεδιάζει στρατιωτική επέμβαση εναντίον κοινωνικών εξεγέρσεων.

Όμως, μέσα σε κάθε έθνος, υπάρχουν δύο έθνη. Απέναντι στο έθνος των καταπιεστών και των εργοδοτών, υπάρχει το έθνος του κόσμου της εργασίας, των εργατών στην Ελληνική Χαλυβουργία, των ανέργων, των αγωνιζόμενων φοιτητών και μαθητών, των εξεγερμένων του Δεκέμβρη του 2008 και των συγκλονιστικών εργατικών αγώνων. Που παλεύει ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Που δεν ψαρώνει από τα «εθνικοαπελευθερωτικά» καλέσματα των ακραίων εθνικιστών που θέλουν «να σώσουν την χώρα από το γερμανό κατακτητή», αγνοώντας ότι ο εχθρός είναι μέσα στην ίδια μας τη χώρα, σε Μαξίμου, τράπεζες, ναυτιλιακά γραφεία, φορά το κουστούμι του «εθνικού εργολάβου και προμηθευτή»!

Τμήμα αυτών των κοινωνικών αγώνων και αναζητήσεων είναι οι Αντιρρησίες Συνείδησης, οι Ολικοί Αρνητές Στράτευσης  και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, της καθημερινής προσπάθειας ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Όλοι αυτοί που επιλέγουν να αμφισβητήσουν έμπρακτα τα ιδεολογήματα «σωτηρίας του έθνους» που προσπαθούν να ενώσουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, και αντ’ αυτού προτάσσουν την ταξική σύγκρουση. Που θεωρούν ότι τα σύνορα στους χάρτες χωρίζουν ταξικά αδέλφια. Που έχουν πλήρη συνείδηση ότι ο φόβος του «εξωτερικού» και «εσωτερικού» εχθρού που καλλιεργείται μεθοδευμένα από το σχολείο κιόλας είναι μια καλοστημένη προπαγάνδα για να υπομένουμε αγόγγυστα κάθε μορφή εκμετάλλευσης.

Καλούμε στη δημιουργία Αντιπολεμικού Αντιμιλιταριστικού Αντιεθνικιστικού Συντονισμού που πλάι πλάι θα αγωνίζονται όλες οι τάσεις του αντιμιλιταριστικού κινήματος, όσοι θεωρούν ότι η Αντιπολεμική-Αντιεθνικιστική πάλη πρέπει να τείνει και να αλληλοτροφοδοτείται από έναν σύγχρονο Εργατικό Διεθνισμό που θα συνενώνει το έθνος των εργαζόμενων σε Ελλάδα-Τουρκία-Βαλκάνια ενάντια στον κοινό τους εχθρό, από την συνολική αμφισβήτηση του συστήματος εξουσίας και του κράτους, του χυδαίου καθεστώτος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *